Odd issue... (cart suddenly won't work)

Discussion in 'Acekard' started by exqcme, Jan 17, 2013.

Jan 17, 2013
  1. exqcme
    OP

    Newcomer exqcme Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    Hi guys,

    just wondering if anyone know of this issue...

    I can get my acekard 2i to work on my regular ds and 3ds.
    I tried to boot Pokemon white version 2, got a Yellow "loading" sign.
    I tried booting other games, it works... tried Pokemon again, and decide to wait a bit whilst the "loading" is on... (bad decision..)


    restarted my console, and now my cart isn't being detected anymore...

    i tried reformating, and using other sd cards, it doesn't seem to work.

    Can anyone help please..
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  3. Ericthegreat

    Member Ericthegreat Not New Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,764
    Location:
    Vana'diel
    Country:
    United States
    Thats shitty ive never heard of that problem.... Why not try reputting the firmware on the flashcart maybe somthing got corrupted.
     
    BortzANATOR likes this.
  4. exqcme
    OP

    Newcomer exqcme Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    dangit... i need to find another acekard... to try to unbrick it then?
     
  5. exqcme
    OP

    Newcomer exqcme Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    thsanks all, reflashed it with another cart.
    works perfect!!
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It's happened before with the largest ROMs, since the AK2i wasn't designed with the biggest size in mind (it came out well before 512MB games).
     
  7. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    It handles them perfectly fine. There are checks in place to prevent large games from overwriting the bootloader. I'm not sure why its happening but I'll take another look and see if those checks still actually work...
     
  8. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,638
    Country:
    United States
    Wow i hope i dont run into that problem. Well for bigger games, or newer for that matter, I would probably use my DS2.
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It's done it at least once before and lots of people ran into it, though I don't remember which game release it happened with.
     
  10. exqcme
    OP

    Newcomer exqcme Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    i have a friend who got her copy of ak2i to work perfectly with pokemon v2. odd
     
  11. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    From what I've read it was related to the way the MicroSD was formatted, as some got bricked and others didn't. Same thing happened to the iSmart IIRC.
     

Share This Page