1. McFarTech

    OP McFarTech Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Hi Guys.

    I have followed the guide over at switch home-brew and I am at the point where is says to Launch > CFW (SYSNAND)’.

    However I don't have that option in hekate v5.2.1

    When I tap launch I see.

    CFW (sysMMC)

    CFW (emuMMC)

    Stock

    Fusee

    With the exception of stock all of them items don't work and error out. I have followed the guide to the letter and have an early unpatched Switch. Any ideas?

    Thanks in advance.
     

    Attached Files:

  2. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    Get the latest atmosphere files from github and launch fusee payload and you will get into CFW sysnand.
     
    Lacius likes this.
  3. McFarTech

    OP McFarTech Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Thanks mate. I build the SD card from the SD Card Setup dot com site. would that not include the update to date files? I have been to GitHub and I am sure I already have the latest everything.

    I have downloaded them but still the same issue.
     
  4. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,500
    Country:
    United States
    You have to load fusee one, as that one is pointed at fusee-primary. Fusee-Primary is Atmosphere bootloader.
     
  5. McFarTech

    OP McFarTech Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Ok so If I go in to loaders and run the fusee-primary it looks like it going to boot and then see the what in the attached file.
     

    Attached Files:

  6. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,500
    Country:
    United States
  7. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    all you need is atmosphere files and latest fusee-primary payload... also make sure to format sd to f32
     
  8. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,500
    Country:
    United States
    Let me guess you are on 10.0.4?
     
  9. McFarTech

    OP McFarTech Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    I am on 10.0.3 , however I think I am in. I ran the Fix Archive bit tool in hekate and when I run the fusee-primary it boots in the switch. I see in system that my current system version is 10.0.3|AMS 0.12.0|S. I assume I am all set then?
     
    Hayato213 likes this.
  10. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,500
    Country:
    United States
    Seem to be the archive bit issue, there was a similar post on Twitter this morning.
     
  11. McFarTech

    OP McFarTech Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Next issue. How do I run the home brew app? I have tried holding R down and opening an app but noting.
     
  12. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,500
    Country:
    United States
    You need your patches, I would suggest following that thread I link earlier, it show to how to Chainload Vanilla Atmosphere, along where to get the patches.
     
  13. McFarTech

    OP McFarTech Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    ok thanks mate
     
  14. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    Homebrew apps don't require any patches. You need patches mostly for piracy and modified/custom NSPs. With atmos you should be able to get into homebrew menu without any issues by holding R when launching any games title.
     
  15. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,500
    Country:
    United States
    Regardless he still need the patches at the end of the day.
     
  16. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    Its just your answer to his problem of not getting into hb menu was completely incorrect since patches aren't related to hb menu in any way.
     
    Last edited by bad361, Jun 5, 2020
  17. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,500
    Country:
    United States
    Im just suggesting him an all in one guide that guides him through the whole process.
     
    Last edited by Hayato213, Jun 5, 2020
  18. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    12,854
    Country:
    United States
    You don't need these patches for most homebrew applications.
     
  19. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,500
    Country:
    United States
    That is true but Im just giving the guy an all in one guide, for stuffs like Forwarder and games he installed wouldn't work without them anyway.
     
  20. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    12,854
    Country:
    United States
    This isn't what the person was asking. It's also best not to project your own needs onto others.
     
    Milad likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - (SYSNAND)’, Launch,