New computer not installing vista

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Fluto, Feb 5, 2011.

Feb 5, 2011
  1. Fluto
    OP

    Member Fluto A potato in disguise

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    1,273
    Location:
    The Moon
    Country:
    Australia
    I got a new pc
    Intel i5 2500
    Gigabyte motherboard
    4 gb ddr3 ram
    1 T hard drive
    intel hd graphics


    And I get this message during the installation of vista ( there was no os on it b4)

    the computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. windows installation cannot proceed .......

    Yeah and I installed it again because of the error and it still comes up. What do I do?

    Don't say google it
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    First guess is damage to the disc or it's original image, second guess is faulty optical drive, third is faulty hardware in general, RAM or motherboard.

    1 - Original or burnt disc? Try an(other) original.

    2 - Try another optical drive.

    3 - Run the memtest86 livecd on it.

    4 - RMA the motherboard.
     
  3. Deadmau5

    Newcomer Deadmau5 Newbie

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    1
    Country:
    Mexico
    Remove one stick of RAM.
    Switch the remaining one to slot 1.
    Restart and enjoy.
     
  4. Strider

    Member Strider Next to the mainstream

    Joined:
    Oct 29, 2002
    Messages:
    901
    Country:
    What's with that attitude? Please tell us what you have done already before asking here. When does the message pop up? What happens before?
     
  5. Jiggah

    Member Jiggah GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 9, 2002
    Messages:
    1,223
    Country:
    United States
    Agreed. The OP needs to try to install the OS on minimal hardware. If you're running two sticks of 2 GB RAM then just run on one.

    Also, bad disc/media and bad burner are possible problems. If you know for sure that the disc is good then you could also GOOGLE how to do a usb install by ripping the contents of the disc.
     
  6. Fluto
    OP

    Member Fluto A potato in disguise

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    1,273
    Location:
    The Moon
    Country:
    Australia
    Yeh I fixed it by installing it for a third time not sure why it worked.
    Strange anyways thanks for replying
     

Share This Page