Hardware N3DS Error Code

SANIC

GBATemp's Sonic Fan in Residence, 後
OP
Member
Joined
Jan 13, 2017
Messages
1,599
Trophies
1
Age
20
Location
Last Seen: Green Hill
XP
2,547
Country
United States
Azi8Ts5.jpg

This popped up, can anyone help me?
 

SANIC

GBATemp's Sonic Fan in Residence, 後
OP
Member
Joined
Jan 13, 2017
Messages
1,599
Trophies
1
Age
20
Location
Last Seen: Green Hill
XP
2,547
Country
United States
Nothing. I got the 3DS and as soon as it booted it just showed a black screen telling me me to power off the system, I hacked it to see if it would do anything and now it just boots to that screen
I cannot access settings or anything because it can't boot to home menu. Would a nand back up work, and if it were from another system would it brick.
 
Last edited by SANIC,

Greymane

Lurking gbatemp pony
Member
Joined
Jul 7, 2015
Messages
575
Trophies
0
Age
29
Location
In your closet, watching you clop
XP
1,743
Country
Netherlands
Nothing. I got the 3DS and as soon as it booted it just showed a black screen telling me me to power off the system, I hacked it to see if it would do anything and now it just boots to that screen
I cannot access settings or anything because it can't boot to home menu. Would a nand back up work, and if it were from another system would it brick.
Did you buy the 3ds hacked? Also a nand backup only works if it is a backup from the same system, using one from another will brick the system.
 

Greymane

Lurking gbatemp pony
Member
Joined
Jul 7, 2015
Messages
575
Trophies
0
Age
29
Location
In your closet, watching you clop
XP
1,743
Country
Netherlands
Used NTRboot with Luma installed. I have Godmode9
From what i can gather on information, it seems that somehow the system module for qtm(headtracking) got corrupted or became invalid.
At this point to restore it there would be 3 options:
1, restoring a nand backup you made from this console.
2, using safe mode to restore the system, and then hacking anew.
3, downloading the titel and restoring/installing it with godmode9.

The last two can however create other complications depending on a few factors, though the chance is quit low.
 

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
22,230
Trophies
4
Location
Space
XP
11,770
Country
Norway
Tried updating using that method and nothing happened. Once I download the 3DNus file what do i do
Look here for the title ID and version you need: https://www.3dbrew.org/wiki/Title_list
For qtm that would be 0004013020004202 v2052 (the latest v3072 appears to only be for n2DS XL)
Paste the title ID/version in 3DNUS (version without the v) and make sure you tick Pack as .CIA.
But I don't think you can install it with GM9. Maybe I'm wrong about that.
 
Last edited by The Real Jdbye,

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
22,230
Trophies
4
Location
Space
XP
11,770
Country
Norway
Once I have the file how do I use it
Well, he said you could install it with GM9 but that's the first I've ever heard of that. No idea how you would do that if it's even possible.
The file path is 1:/title/0040130/20004204/content here you find the files that need to be replaced for qtm.
Will that even work? Or are you just guessing?
 

Greymane

Lurking gbatemp pony
Member
Joined
Jul 7, 2015
Messages
575
Trophies
0
Age
29
Location
In your closet, watching you clop
XP
1,743
Country
Netherlands
Well, he said you could install it with GM9 but that's the first I've ever heard of that. No idea how you would do that if it's even possible.
not so much install as, replacing/deleting/verifying,copying and such
Edit: before i forgot make nandbackup

--------------------- MERGED ---------------------------

Will that even work? Or are you just guessing?
If i would go/be semantic, professional guessing(using past experience and knowledge that i have about the operating of the system and checks in place)
 

Greymane

Lurking gbatemp pony
Member
Joined
Jul 7, 2015
Messages
575
Trophies
0
Age
29
Location
In your closet, watching you clop
XP
1,743
Country
Netherlands
so then i just copy paste the new files over the old one using godmode9
That would be the gist of it, putting the files you put on the sd card on the clipboard and then copying them over the old ones.
Don't place files outside the folders they should be in.
Still make a sysnand backup for of something goes wrong(more so then already has happened i mean)

--------------------- MERGED ---------------------------

You'd need it in .app format (so don't tick Pack as .CIA I guess)
That might work? Honestly I have never heard of anyone attempt it but Gateway's 9.2 to 4.x downgrade uses a similar method.
It kind of is stuck in my mind as the unsafe downgrade method from a while back.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • K3N1 @ K3N1:
    Alot of users just want it for attention tbh
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    I know a forum that said if you're good and don't ask you usually get it
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    you mean this forum?
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Nah others
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    You know what they say, I want never gets.
  • K3N1 @ K3N1:
    Iirc temp usually votes people in or holds an application every once in a blue moon
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    ^ that
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    They're pretty good at hiring the sexy ones
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Inc. Dinoh
  • K3N1 @ K3N1:
    550k members and only about a dozen staff they hold their own pretty well
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Stupid region locked digital keys are the dumbest thing next gen consoles have come up with
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    @DinohScene, that Xbox code ever work?
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    yeh it was the PC version of 76
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    regardless, the hubby took it : D
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    lawl the site said xbox
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Was given a PC Game Pass key for free on Temp, didn't work because region locking. :(
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Or as I like to call it, RACISM.
  • x65943 @ x65943:
    Now for someone to hack that thing and make pixel pr0n
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    It maybe possible.
  • K3N1 @ K3N1:
    Will be perfect for onlyfans links
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Gamers: I bet your 4k oled ain't a jump rop
    +1
  • Shape @ Shape:
    No, but I can take my OLED jump rope for a 4k
  • Shape @ Shape:
    That's a race.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Someone needs to take over a hundred or two of my Facebook girls lol
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Someone needs to take over a hundred or two of my Facebook girls lol