Hacking N3ds, Enter Gateway modo from Zelda OOT .cia?

GothicIII

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 4, 2015
Messages
809
Trophies
0
Age
34
XP
1,796
Country
Gambia, The
IF and only IF there would be a valid dump from a preinstalled bundle or you bought it from eshop. Then it would be possible. But it never existed in the eshop/digital bundle so to answer your question: No it's not possible.
 

MichiS97

"Leftist snowflake milennial"
Member
Joined
Jun 14, 2011
Messages
1,759
Trophies
2
Age
25
Location
Munich
XP
3,101
Country
Germany
Because you can't decrypt the game to create xorpads nor install the CIA without being able to run unsigned code through some sort of exploit and you can't run unsigned (read: self-created) CIAs in SysNAND
 

GothicIII

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 4, 2015
Messages
809
Trophies
0
Age
34
XP
1,796
Country
Gambia, The
Only legit cia's (there only a few on the wild; I think not more than 5 for US) will work on sysnand and even that requires decrypting the system and modify some data to make them work.
 

Suthek

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 13, 2015
Messages
193
Trophies
0
Age
37
Location
EH, BC
XP
159
Country
Canada
what if you updated to 9.5, installed OoT and then waited for the next back-end exploit that hopefully works with 9.5? (maybe it will come out in 2017+?)
 
  • Like
Reactions: mmn

Verack

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 11, 2010
Messages
135
Trophies
0
XP
228
Country
United States
Since it's somewhat related to the topic (getting OoT through wacky hijinks):

Would it be possible to use a Sky3DS instead of a OoT card? My friend happens to own a Sky, while I have a Gateway. Would it be possible to import a EU/JP N3DS, run the appropriate ROM of OoT, and do the exploit with that? I only say this because while I do have a US copy of OoT, I want to be able to use a normal N3DS.
 

koziakauzu

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 18, 2010
Messages
73
Trophies
0
XP
621
Country
Hong Kong
You can't downgrade without a hard mod, and you can't inject the save game because it's encrypted (I might be wrong on that one)
 

Click This

Surgite!
Member
Joined
Feb 18, 2012
Messages
545
Trophies
0
Location
New York, New York
XP
286
Country
United States
I mean, it's a bit convoluted and pointless, but (assuming you get the .cia on sysnand) perhaps you could get a legit OOT cart with GW save, and then use the official save transfer tool to get the save on sysnand.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: https://youtu.be/JEFuHlAkoJs