1. titchgamer

    OP titchgamer Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    28
    Country:
    Hi guys wondering if someone could help me out,

    I downloaded the new Swiss 688 today and when I try to play a GCM from my SD card it tells me that the file is invalid.
    I have not used my GC for a while but I know that last time I used it booted fine from my SD card.

    I did try using the old version of swiss (451) I have just to confirm they are still ok and its a problem with the new swiss but my old swiss disc wont load :(

    Do I need to do something special to get them to work with the new version or something I am missing?

    Cheers.
     
    Last edited: Nov 14, 2019
  2. titchgamer

    OP titchgamer Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    28
    Country:
    Ok so I have figured this out, Sort of....

    If I put my swiss disk in and boot up as normal it brings up my SD card contents but nothing works, everything is invalid.

    If I then go to the bottom menu, press on the eject button and then press on my SD card again everything seems to load up fine?

    Can anyone tell me how to fix this??
     
  3. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    6,486
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    If you boot/start your Games from Slot B please use Slot A instead.
    Did you use the SD Media Launcher SD Card Reader ? This One is known as "problematic" on reading some Games.:(

    Thank you.:)
     
    IncredulousP likes this.
  4. titchgamer

    OP titchgamer Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    28
    Country:
    Thanks for the reply, I am using slot B but have the same issue with Slot A.
    And I am just using a generic SD reader I got from ebay.
     
    alexander1970 likes this.
  5. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    6,486
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    Your SD Reader is like this one ?

    n29pEhP1ty9TFzymXSoBYapGqfJ8XsQvAbrgS0WMQX4.jpg

    Which SD Card did you use ? Does it work before ?

    Thank you.:)
     
  6. titchgamer

    OP titchgamer Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    28
    Country:
    Cheers, Yeah thats the same reader.
    And yes it booted fine with my old version of swiss.

    it just seems to be since I updated to 688.

    they all work fine once I reload the SD from the menu but just wont work after it first boots into swiss.
     
    alexander1970 likes this.
  7. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    6,486
    Country:
    Austria
    Can you maybe try an ISO instead please ? :)
    Maybe Swiss do not like some compressed Files anymore.....:(
     
    Last edited: Nov 15, 2019
  8. titchgamer

    OP titchgamer Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    28
    Country:

    Same again with ISO’s
     
    alexander1970 likes this.
  9. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    18,748
    Country:
    Norway
    GCMs are not compressed, technically they are just renamed ISOs.

    @titchgamer
    Could it be possible that there is some minor corruption on the SD that is making it have issues reading it, or that the SD is starting to fail if it's old? Maybe try running CheckDisk on it. You can also do a thorough scan with chkdsk.exe /F /R X: in the command prompt, which scans for bad sectors. By default it doesn't do that.
     
    Last edited: Nov 15, 2019
  10. titchgamer

    OP titchgamer Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    28
    Country:
    So I can now confirm its not my card or card reader.

    I ordered a SD2SP2 a few weeks back and it arrived today :)

    anyways using the new adapter and a new micro SD it does exactly the same thing.

    Well slightly different in that it defaults to the memory card in slot 1 instead of the micro SD but never mind atleast it works and at much better speed than the old version :)
     
    alexander1970 likes this.
  11. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    6,486
    Country:
    Austria
    Thank you for your Reply.

    I am sorry that we did not found a Solution for the SD Card issue.
    But I am happy to read your new Acquisition works and better as the SD Card one.:yay:

    Have Fun with your Gamecube.
    Thank you.:)
     
  12. titchgamer

    OP titchgamer Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    28
    Country:
    Cheers guys, I will just live with it!
    Its not a killer or anythi g Ijust have to remember to change it lol
     
    alexander1970 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - invalid,