My Acekard 2i isn't reading my MicroSDHC card.

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by jeremytodd1, Oct 16, 2009.

  1. jeremytodd1
    OP

    jeremytodd1 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 16, 2009
    United States
    I tried a Micro SDHC and the Acekard 2i just wont read it.

    The Acekard 2i has no problems reading a MicroSD though.

    This is the Acekard 2i that I bought: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18728

    And I bought the Kingston 4gb MicroSDHC from newegg.

    I have formatted the card with the Panasonic program, by the way.
     
  2. Knarf

    Knarf GBAtemp Regular

    Member
    208
    0
    Nov 12, 2008
    United States
    Hmm... Try formatting it the normal way on your pc and see if it works. Do a full format not a quick one. I bought my acekard 2i from DX. I don't know if this issue is with your card though. I have a 16GB Sandisk in my Acekard, and I've had no problems in the 2 weeks I've been using it. (Upgraded from 2GB)
     
  3. worlok375

    worlok375 GBAtemp's prince

    Member
    1,005
    1
    Feb 17, 2009
    United States
    You are using it on the dsi right? Because if not...there's no way to prove it's not an acekard2....
     
  4. cracker

    cracker Nyah!

    Member
    3,143
    411
    Aug 24, 2005
    United States
    Since it works with the regular microSD card then it has to be something with the microSDHC card. Is it a Japanese card? If not then that is probably your problem since the Taiwan cards are a lot slower.
     
  5. jeremytodd1
    OP

    jeremytodd1 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 16, 2009
    United States
    The SDHC card works on everything else. I've used it in my phone, my computer reads it just fine. It's just the Acekard 2i that is having a problem with it.
     
  6. omgpwn666

    omgpwn666 Guy gamer and proud!

    Member
    2,547
    306
    Jun 14, 2008
    United States
    Florida
    I have a 8 gig micro SDHC so im sure there is a way to get it to work,make sure you use the latest firmware from Akaio,not sure if that HAS anything to do with it,but im just saying my set up.
    1)Akaio 1.5
    2)Latest Loaders http://akaio.gbatemp.net/nloaders/
    3)Class 6 8 gig Micro SDHC is what im using...

    I know how upsetting it can be for something to not work,so alls I can do really is tell you what I did even if it doesn't help much/at all
     
  7. jeremytodd1
    OP

    jeremytodd1 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 16, 2009
    United States
    I think my Micro SDHC is Class 4...

    And yeah, the Akaio firmware/loaders are all up to date. [​IMG]
     
  8. Knarf

    Knarf GBAtemp Regular

    Member
    208
    0
    Nov 12, 2008
    United States
    I agree, use AKAIO 1.5 I never tried the original Acekard firmware with my SDHC
     
  9. bubbalv29

    bubbalv29 Member

    Newcomer
    39
    0
    May 14, 2009
    United States
    On top of a tree
    i too have an acekard 2i with a 4gb sdhc, i've had no problems with it, once firmware was loaded onto the sd card the acekard worked out of box, i've had mine since around this june, maybe a bit before and never had ne problems with it, but i'm running mine on a dsi, i have no experience with it on a lite
     
  10. jeremytodd1
    OP

    jeremytodd1 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 16, 2009
    United States
    Man I just don't know what the problem is. =(
     
  11. Knarf

    Knarf GBAtemp Regular

    Member
    208
    0
    Nov 12, 2008
    United States
    If I were you I'd format the Card on your pc, and change the firmware of the acekard 2i to AKAIO. See if it helps.
     
  12. jeremytodd1
    OP

    jeremytodd1 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 16, 2009
    United States
    Already did both of those. [​IMG]

    But yeah, doing that didn't help either. [​IMG]

    Any other suggestions, guys?
     
  13. Knarf

    Knarf GBAtemp Regular

    Member
    208
    0
    Nov 12, 2008
    United States
    Do you have access to another Micro SD? If you do try that and see if it works. Also if you think it might be the MicroSD tell DX and I'm almost 100% sure they will send you a new one.
     
  14. azure0wind

    azure0wind GBAtemp Advanced Fan

    Member
    942
    16
    May 24, 2009
    Indonesia
    err.... do you stuck at "Loading" screen?
     
  15. jeremytodd1
    OP

    jeremytodd1 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 16, 2009
    United States
    LOL! Wow, I forgot to put that in the original post.

    Yes, it just gets stuck at the Loading screen.
     
  16. ericling

    ericling GBAtemp Advanced Fan

    Member
    524
    2
    Feb 15, 2009
    Malaysia
    Malaysia
    Maybe you got a fake acekard...

    Akaio 1.5 does not support clone/fake card acekard...
     
  17. jeremytodd1
    OP

    jeremytodd1 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 16, 2009
    United States
    But it works with a normal Micro SD. It just isn't reading the Micro SDHC. Thats the only problem I'm having.
     
  18. totake

    totake Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Feb 1, 2008
    United States
    Kinda funny. The topic was truncated at "My Acekard 2i isn't rea..." on frontpage. I thought that the last word was "real" and it seems that "My Acekard 2i isn't real" might be the answer to your problem XD

    Well, I guess it might not be funny to you but... I mean, come on, an acekard is cheaper than a single retail game these days.
     
  19. jeremytodd1
    OP

    jeremytodd1 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 16, 2009
    United States
    Well I bought the card where literally everyone suggests buying it. And everyone else who bought the same thing I did from the same place hasn't had a problem at all.