MIOS v4 vs. v10- v10 doesn't boot original games!

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by alcab, Sep 2, 2011.

Sep 2, 2011
  1. alcab
    OP

    Newcomer alcab Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    99
    Country:
    I have a very strange issue I would be very grateful if anyone could help me to fix.

    It seems when installing official MIOS v8-v9 or v10 my original Gamecube games fail to boot. Restoring to MIOS v4 or v5 fixes the problem.

    Any ideas?

    Thanks in advance for your help!!!
     
  2. DarkMatterCore

    Member DarkMatterCore I like turtles.

    Joined:
    May 30, 2009
    Messages:
    886
    Location:
    Cabimas, Zulia, Venezuela.
    Country:
    Venezuela
    Have you tried upgrading your BC, too?
     
  3. alcab
    OP

    Newcomer alcab Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    99
    Country:
    BC v6 already installed. I even tried to downgrade it to v2 and then reinstalling BC v6 again!!
    Didn't work.

    Thanks for your quick answer!!
     
  4. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Why don't you just leave it at v4?
     
  5. alcab
    OP

    Newcomer alcab Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    99
    Country:
    v4 works like a charm, but i'm kind of worried to see that official MIOS v8, v9 and v10 don't work on my Wii, and I was just wondering why...

    BR!
     
  6. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Just to make sure, by "original games" do you mean retail discs from your region?
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Yeah, the region could be an issue here. Or not using the disc channel. Or some priiloader patch.

    I only know of one thing that's above the basic functionality, and that's the Wind Waker dungeon map fix. Which is, as far as i know, already inside MIOSv4. V5 or V8 removes Action Replay support, and that's all i know about differences in MIOS.
     
  8. alcab
    OP

    Newcomer alcab Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    99
    Country:
    Thanks for your thoughts!

    Yes, GC games are original retail discs from my region, so its quite surprising they do not boot when using MIOS v8, v9, or v10 (they don't boot when launched from the disc channel or neogamma either, and the issue is still there even when applying CMIOS patch to MIOS v10...).
    Fortunately, this does not happen when using MIOS v4 or v5 (or CMIOS applied to v4).

    As WiiPower says, this could be related to Priiloader. I was quite sure I didn't left trace of all the patches I used back then, but there's the possibility that something was left behind... Any thoughts about that?

    Thanks again for your kind help!!
     
  9. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    You got rid of Priiloader? That was a stupid move (no offense).

    Just stick with v4 and re-install Priiloader (enable both update blocking hacks).
     
  10. alcab
    OP

    Newcomer alcab Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    99
    Country:
    No offense taken!!! [​IMG]
    I'll follow your advice and I will install priiloader again!

    Should I stick to MIOS v4 or advance to v10? I thought v10 was a better choice when using SWISS...


    BR!
     

Share This Page