Hacking Millionaire 3 game runs off which IOS?

fiddlefaddle22

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 24, 2008
Messages
209
Trophies
1
XP
669
Country
Is there a program that tells you which IOS Wii games use to run? ive tried ios patcher 1.1 with Millionaire 3 and NHL 2K11 but get an error "Couldn't get ISO information"
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
SoftChip tells you that, but it's only for discs.

Open the .iso with WiiScrubber and extract the tmd. Then look at it with a hexeditor, the used IOS is at offset 0x184, something like 0000000100000015 for IOS21 for example. Or look at the tmd with a tool like WiiPartitionBinChanger(part of the WiiScrubber package), it's listed there as System version.

If WiiScrubber can't open the .iso, you most likely have a broken .iso file, which would explain all problems you have playing those games.
 

fiddlefaddle22

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 24, 2008
Messages
209
Trophies
1
XP
669
Country
WiiPower said:
SoftChip tells you that, but it's only for discs.

Open the .iso with WiiScrubber and extract the tmd. Then look at it with a hexeditor, the used IOS is at offset 0x184, something like 0000000100000015 for IOS21 for example. Or look at the tmd with a tool like WiiPartitionBinChanger(part of the WiiScrubber package), it's listed there as System version.

If WiiScrubber can't open the .iso, you most likely have a broken .iso file, which would explain all problems you have playing those games.
I ran the Millionaire 3 .tmd through Wii bin partition changer and got this;
title- 0001000000555045
system version- 0000000100000004
it seems to run off IOS 4 but isn't that one a stubbed IOS
 

Aurora Wright

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 13, 2006
Messages
1,550
Trophies
3
XP
4,440
Country
Italy
fiddlefaddle22 said:
WiiPower said:
SoftChip tells you that, but it's only for discs.

Open the .iso with WiiScrubber and extract the tmd. Then look at it with a hexeditor, the used IOS is at offset 0x184, something like 0000000100000015 for IOS21 for example. Or look at the tmd with a tool like WiiPartitionBinChanger(part of the WiiScrubber package), it's listed there as System version.

If WiiScrubber can't open the .iso, you most likely have a broken .iso file, which would explain all problems you have playing those games.
I ran the Millionaire 3 .tmd through Wii bin partition changer and got this;
title- 0001000000555045
system version- 0000000100000004
it seems to run off IOS 4 but isn't that one a stubbed IOS
That's the tmd in the update partition, you need to check the one in the game partition
smile.gif
 

fiddlefaddle22

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 24, 2008
Messages
209
Trophies
1
XP
669
Country
WiiPower said:
Did you try the Country String patching too?
Yes, i've also tried anti 002 fix,Block IOS reload,force English language,force NTSC,force PAL60,disc default,VIDTV patch in all combinations and i use a Component lead
 

fiddlefaddle22

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 24, 2008
Messages
209
Trophies
1
XP
669
Country
WiiPower said:
Try the crap cables, component cables tend to mess up import game compatiblity from what i have seen.
I've tried the composite cables that the wii came with, but it's still gives a black screen.
 

fiddlefaddle22

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 24, 2008
Messages
209
Trophies
1
XP
669
Country
I managed to get WWTBAM3 and Holywood squares to work by changing my Wii's region from 4.1E to 4.1U, so now i have a nand backup of 4.1U if a really good out of region game comes along that won't play on a Pal Wii.I've tried making a Sneek+DI with a US nand but i can't get it to work.
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
fiddlefaddle22 said:
I managed to get WWTBAM3 and Holywood squares to work by changing my Wii's region from 4.1E to 4.1U, so now i have a nand backup of 4.1U if a really good out of region game comes along that won't play on a Pal Wii.I've tried making a Sneek+DI with a US nand but i can't get it to work.

Ok, that's new. I would expect Country String patching to work in that case. Maybe another kind of Country String patching would help?

Country String patching looks for "US", "EU" or "JP" in the main.dol and switches them. Hmm i see now that it's not atually switching them, maybe that's the problem...

Can you open the main.dol of the game with a hexeditor and look for those strings? And for strings with 3 characters length("EUR", "JAP" etc.)? And if you find them, you can try if actually switching them gets the game to work. Using a nand from the other region is something that works, but i think being able to patch game discs before burning/adding, or when loading are better options.
 

fiddlefaddle22

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 24, 2008
Messages
209
Trophies
1
XP
669
Country
WiiPower said:
fiddlefaddle22 said:
I managed to get WWTBAM3 and Holywood squares to work by changing my Wii's region from 4.1E to 4.1U, so now i have a nand backup of 4.1U if a really good out of region game comes along that won't play on a Pal Wii.I've tried making a Sneek+DI with a US nand but i can't get it to work.

Ok, that's new. I would expect Country String patching to work in that case. Maybe another kind of Country String patching would help?

Country String patching looks for "US", "EU" or "JP" in the main.dol and switches them. Hmm i see now that it's not atually switching them, maybe that's the problem...

Can you open the main.dol of the game with a hexeditor and look for those strings? And for strings with 3 characters length("EUR", "JAP" etc.)? And if you find them, you can try if actually switching them gets the game to work. Using a nand from the other region is something that works, but i think being able to patch game discs before burning/adding, or when loading are better options.
I think this is the right part of the main dol that i was meant to edit? anyway i swapped the EUR string with the USA and put it back into the iso but i still get a black screen
3-1.jpg
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • BakerMan @ BakerMan:
    click link (the chain icon), then paste the link without adding text for the link to say
    +1
  • BakerMan @ BakerMan:
    that's how you embed
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Or just hit edit
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    This newfangled shoutbox always trips me up
  • K3Nv2 tempBOT:
    K3Nv2 rolls 1d6 and gets 2 (2).
  • BakerMan @ BakerMan:
    how do you roll a die?
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    with your hands, duh. Well uremum has a party trick that she uses something else
  • BakerMan @ BakerMan:
    in chat i mean
  • BakerMan @ BakerMan:
    and what if i don't have any hands? (i mean, i do (duh), but what if i didn't?)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Uremum is in the chat and she told me you're grounded
    +1
  • BakerMan @ BakerMan:
    cap
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Uremum's mum grounded her
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    This is Bakermans mum you're grounded no internet
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    He must be listening, no response
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Well he shouldn't have used chatgpt to do his homework
    +1
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Wut
  • HiradeGirl @ HiradeGirl:
    I got crabs
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    The crustacean or the disease?
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Well we warned you about Juan
    +4
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    I personally love seafood.
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Good night
  • BakerMan @ BakerMan:
    i personally dislike seafood
  • BakerMan @ BakerMan:
    except tuna salad, a tuna melt fucking slaps dude
    BakerMan @ BakerMan: except tuna salad, a tuna melt fucking slaps dude