M3Sakura Ver1.35 2nd Edition (E)/(U) Version error/problem reports

Discussion in 'M3 Adapter' started by dsrules, Mar 21, 2009.

  1. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,266
    Country:
    @g6team, it's nice to see that the English version of Sakura 1.35x 2nd is out at the same time as the Asia version
    but, here's a couple error/problem I found so far

    1. when you run it for the first time, in the Launch Menu it said "file not registed" this is wrong, there is not such word as registed
    it should be registered

    2. *.txt cheat file does not work
     


  2. Styles420

    Member Styles420 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    248
    Location:
    Denver, Colorado
    Country:
    United States
    I'd like to see the option to play GBA games on the bottom screen again (Or is it already there and I've overlooked it?)
     
  3. buggernot

    Banned buggernot Banned

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    I'm still seeing the same problem I had on the 1.34 release where any time you reset a game that does not use the soft reset (either because it isn't compatible or you haven't set it), then Sakura hangs on the next boot. You have to reinstall Sakura to get around this, so it's not really usable. It's a very annoying bug that should be fixed as soon as possible. Is there anyone that can pass this back to the Sakura team, as I know other people have reported it a few times with 1.34, yet it's still a problem in 1.35.
     
  4. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    I don't have the hanging bug. I wonder why every else says they have it...because I'll soft reset out of trauma center and then like go play GTA (which I don't have soft reset on) and it load perfectly.

    Also the select button still doesn't bring up the launch menu.
     
  5. powered_by_tux

    Member powered_by_tux GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    167
    Country:
    Germany
    Well, now I wonder because it works for me. Are you sure you got the 2nd edition released just today?
     
  6. Mr.Seiko

    Member Mr.Seiko GBAtemp Regular

    Joined:
    May 6, 2008
    Messages:
    118
    Location:
    PEI
    Country:
    Canada
    I like new versions, I'll have to use this when I get home.


    Anyone have the system folder from this update...
    I generally use a Mac, so an MSI file doesn't do anything on a Mac.
     
  7. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Yah in the Final version of Sakura 1.35 the launch menu being brought up with select finally works. And I don't know about you guys but none of my games hang when I soft reset then play a game without soft reset.
     
  8. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,266
    Country:
    no problems here either...what game you use so we could test with it
     
  9. buggernot

    Banned buggernot Banned

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    IIRC, try Scrabble 2007. It doesn't work with soft reset, so when you do a hard reset after loading the game, Sakura just keeps hanging from then on until a resinstall.
     
  10. illithid

    Newcomer illithid Advanced Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    Indonesia
    Nobody mentioned "Seaching For Cheat File..." when you want to select a cheat?

    Another problem in this build is the incompatibility with older version .opt file. Some of my games was loaded with ALL the cheats selected.
     
  11. bfoos

    Member bfoos GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    328
    Location:
    Upstate, NY
    Country:
    United States
    Confirmed, offset codetype 0x0B is broken...

    Type 0x0B
    Load offset
    BXXXXXXX 00000000 Loads the 32-bit value into the 'offset'.
    Offset = word at [0XXXXXXX + offset].
     
  12. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,266
    Country:
    I don't get what's that suppose to mean..yes you need to push "Search for Cheat File.." if you don't have cheat.db in the System folder
     
  13. illithid

    Newcomer illithid Advanced Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    Indonesia
    What I mean is the typo here. It reads "Seaching For Cheat File..."
     
  14. arogance1

    Member arogance1 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    457
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I can't play dpg movies or load Moonshell in 1.35
     
  15. Densetsu

    Former Staff Densetsu Pubic Ninja

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    3,435
    Location:
    Wouldn't YOU like to know?
    Country:
    United States
    I can. I checked just now to make sure.
     
  16. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    Why would you want to load Moonshell in Sakura anyhow when its got it kinda already built in?

    I'm guessing they may have intentionally blocked Moonshell from loading in 1.35 on purpose anyhow, due to them falling out with its creator!
     
  17. buggernot

    Banned buggernot Banned

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States

    Actually "101 Solitaire Overload" is a better example. If you set soft reset on this game, and then run it, the soft reset then doesn't function. When you subsequently hard reset the DS, Sakura 1.34/1.35 just hangs at the boot or diskcheck screen until you reinstall.

    The older 1.12 triple boot works fine (although the soft reset still doesn't function with this game, it doesn't then lock the M3 from booting).
     
  18. arogance1

    Member arogance1 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    457
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I figured since my movies won't load in Sakura, maybe I could use Moonshell, I was wrong [​IMG]
     
  19. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,266
    Country:
    just tried 1757 Solitaire Overload (US) with soft reset on, start a new card game, couldn't soft reset when pushing the buttons in game, turn off ds then on, Sakura is back in service

    anything else you could throw at me?

    @arogance1, moonshell 1.35 is kinda old now, try use 1.71 or 1.8 beta (with Sakura interface)
     
  20. arogance1

    Member arogance1 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    457
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I meant Moonshell in Sakura 1.35
    It works with the triple boot, but why does the triple boot version of Sakura not look as nice?
     

Share This Page