M3DS Annoying Game Name Duplications

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by beechyhead, Jan 30, 2009.

Jan 30, 2009
  1. beechyhead
    OP

    Newcomer beechyhead Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    I just bought an M3DS and have installed the latest firmware and put some game roms on there, which seemed to go ok. I have looked at a few guides and screenshots etc. but can't find an answer to the following: although my game roms work fine, in the game list, every game is repeated, sort of...! For example, I have "New Super Mario Bros..nds" but I also have "._New Super Mario Bros..nds" - the latter says 0Mb and does nothing when I try to run it. Although they're not really a problem, it's just really annoying having to go through double the amount of roms to find the game I want.

    Has anyone else had or seen this problem/is it normal and can I get rid of/hide them?

    Thanks in advance
     
  2. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    Are you on a PC? If you are are you remembering to use the "Remove hardward safely" thing before pulling the reader out?
     
  3. beechyhead
    OP

    Newcomer beechyhead Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    I'm on a Mac, but I am still removing safely.
     
  4. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    I don't really know how Macs work mate sorry. There's quite a few on here with them though so hopefully one of them will notice the topic, pop in and be able to help you.
     
  5. beechyhead
    OP

    Newcomer beechyhead Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Not sure it has anything to do with the Mac though?
     
  6. beechyhead
    OP

    Newcomer beechyhead Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    I found out it was my mac. The files were hidden files left by the Mac OS. I looked at the card on my Windows emulator and deleted the '._filename.nds' files, and they've gone! I noticed that some of the games didn't have these hidden files and it seems not to copy the hidden files across when I use the Rominator program. Hope this can be of some use to someone else!
     
  7. Don Killah

    Member Don Killah GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2002
    Messages:
    1,127
    Country:
    France
    i'm on XP and it doesn't show such files.
     

Share This Page