M3 Perfect is working?

Discussion in 'M3 Adapter' started by Fieryshadowz, Jan 20, 2008.

Jan 20, 2008

M3 Perfect is working? by Fieryshadowz at 9:33 PM (1,558 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Fieryshadowz
    OP

    Member Fieryshadowz GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    398
    Country:
    United States
    Well I wanted to play Summon Night: Swordcraft Story 1&2 so I put it into my SD card and for some reason every time I load it, it doesn't really load, it either gets stuck at

    Loading... 00000k

    or loads into a white screen. :/

    I tried updating my firmware to 35 and even updated the M3 Game manager. Not sure what's wrong, any ideas?

    Edit: Oh right, I also didn't do any Real Time Saving, or CHT functions or anything, tried Hardware 1 and Soft Patch.
     
  2. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Did you apply any patch? or trim?
     
  3. Fieryshadowz
    OP

    Member Fieryshadowz GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    398
    Country:
    United States
    Nope, no patches or trims.
     
  4. Fieryshadowz
    OP

    Member Fieryshadowz GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    398
    Country:
    United States
    So, any ideas of what I should do?
     
  5. Xeronage

    Member Xeronage GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    Try Loading with Start instead of A

    This copies it to the RAM instead, which is better.
    However, you will have some more loading time, so I hope you ain't bothered by that. Any SD Card formatted in FAT16 64kb will need this anyway as it refuses to read any GBA games directly from the cart.
     
  6. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    Yes, this will probably work. I had this problem with my Sandisk 2 GB.
    Another solution is formatting it differently, but I forgot the details.

    Btw, doesn't the M3 load all GBA games in the RAM? The only difference is normal load and fast load, but I don't know what's the technique behind it.
     
  7. ibds

    Newcomer ibds Advanced Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    59
    Country:
    Brazil
    I didn't have this problem with the older updates and I've always used a SD card formated with FAT16, this is a problem with the version 35. It sucks to have to press Start, but at least we still have suport for the M3 slot2.
     
  8. chr0m

    Member chr0m GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    177
    Country:
    Australia
    I've ALWAYS had to press start to load GBA games with my M3 Lite, if i press A it just hangs.
    I've tried various MicroSD cards formatted to different file systems etc and it never made a difference.
     
  9. m3rox

    Member m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    1,673
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    You must load GBA games in GBA mode. Load up your DS and press START once your adapter has finished loading, this will bring you into GBA mode.
     
  10. Fieryshadowz
    OP

    Member Fieryshadowz GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    398
    Country:
    United States
    Ugh yeah I already knew that . . thanks though. Anyways I fixed the problem by reformatting my SD card to FAT32 and it worked perfectly thank you. Now I just gotta figure out how to do some .cht files for some of these boring tedious games.
     

Share This Page