Lost my System Menu

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Naydog101, Nov 25, 2010.

Nov 25, 2010

Lost my System Menu by Naydog101 at 7:55 PM (1,268 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Naydog101
    OP

    Newcomer Naydog101 Advanced Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    I absent mindedly left the standby mode on on my 4.3u Wii. I have it Softmoded from a 4.2U using ModMii so I have everything installed and up to date. I have the Homebrew Channel and Priiloader and can get into Priiloader and launch everything from there. I think by leaving my standby mode on i fried out the System Menu? The Wii will start up, show the Warning screen and once you press A it goes black and stays there. STUPID STANDBY MODE!!!!! and stupid for needing to turn it on to use the Forcast channel and stuff. I think it's an easy fix getting into Hombrew Channel and launching a WAD that contains the 4.3 system menu, or is that wrong and there's a different way?
     
  2. Zetta_x

    Member Zetta_x The Insane Statistician

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    1,844
    Country:
    United States
    Something doesn't seem right. Are you on 4.2 or 4.3? If you are on 4.2 and you installed the latest ios 70 from modmii, you will be bricked because that is stubbed. To actually be on 4.3, you need to install the new system menu and IOS 80.

    You can install system menu 4.3 without 80, but you will be bricked because it won't load that specific IOS for the system menu
     
  3. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Did you install any wads prior to the error?
    Try holding + - at the health screen, then press B while holding. Perhaps you have a mail brick.
     
  4. Naydog101
    OP

    Newcomer Naydog101 Advanced Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    I was on 4.2U and Softmoded my Wii originally from there and left it on 4.2 for months and upgraded the cIOS and IOS as new games required like Metroid Other M. But when Netflix came out I wanted to download the channel from the Shop channel cause I couldn't find it anywhere and it was Free from the Shop Channel but I needed to update my Wii to use the Shop Channel so I looked into it, found ModMii and used it to go from 4.2 to 4.3. It been working fine from then till now which has been about a month now. Last thing I did was update the cIOS for Black Ops, cIOS 249 rev20b and used Priiloader to unstall it. (Didn't have priiloader till I update to 4.3). It's been a week since that and it still worked until I turned on the Stanby Mode and forgot to turn it off, so it stayed in Standby for a day or two. Then it happened. The system Menu would no longer load. and that's where I'm at.

    I will try that checking for a mail brick later.
     
  5. Zetta_x

    Member Zetta_x The Insane Statistician

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    1,844
    Country:
    United States
    Are you sure you don't have anything in your priiloader set that may conflict with it starting up?
     
  6. Naydog101
    OP

    Newcomer Naydog101 Advanced Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    Ok I just tried what you told me to do and the system started up. Poped up saying, "You are working in maintainece mode, message board can't be used."
     
  7. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Boot up your Wii and hold reset. See if you have Recovery Mode hack enabled. If so, disable it.
     
  8. Naydog101
    OP

    Newcomer Naydog101 Advanced Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    All Hacks were and are disabled
     
  9. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Option 2
    Go to the wii system settings and do a system format. You will lose all channels and saves.
     
  10. Fudge

    Banned Fudge Remember that death is not the end, but only a tra

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    2,655
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    You didn't break your SM because of Standby Mode. You fried your GPU. There's no way to fix it with software, so you'll have to send it to Nintendo or try and repair it yourself.
     
  11. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    His wii is working fine in maintenance mode.
     
  12. Naydog101
    OP

    Newcomer Naydog101 Advanced Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    Wow thanks your awesome!!!!! This worked perfectly but I have a question for you though its not a bad thing for me. Step 6 didn't occur?
    (6. End the app and restart the Wii. You will get a message that your Mail account is broken
    and will be restored. Doing the steps above will remove all your saved friends and all messages from your
    Message Board.)
    When I shut my Wii down and restarted it it started right up and all my messages are still there. Is that weird? Anyway thanks. Back up and running.
     
  13. youngrex

    Newcomer youngrex Advanced Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    frying your system menu from standby mode impossible 1 they wouldnt create a stand by mod that would damage the wii 2nd i play call of duty i know ppl who are always logged into wifi cuz they never turn there wii off
     
  14. Apk07

    Newcomer Apk07 Advanced Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    75
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    That's just silly. He obviously can see the health screen, as stated. If his GPU was fried, there would be no output whatsoever to his screen.
     

Share This Page