Kingston 4GB SDHC works in Wii menu, not in HBC

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jmoe316, Apr 15, 2009.

Apr 15, 2009
  1. jmoe316
    OP

    Newcomer jmoe316 Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
    Hey guys,

    not sure what is up with this. I have a Kingston 4GB SDHC Class 6 card that I have formatted in both FAT and FAT32. I am running Wii system menu 4.0 and the latest HBC (1.01). The card works perfectly when I click the SD card logo on the system menu and the channels appear and everything. Then if I load the HBC or a USB Loader channel (reading dol from SD card), nothing works.

    Help? Do I need cIOS rev10?

    Thanks!
     


  2. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    Ive the same problem with a class 4 verb 8 gig sdhc [​IMG] i guess some cards just wont work with homebrew channel????? & i have cIOS rev10 installed so that will do nothing to fix this problem......
     
  3. Ergo

    Member Ergo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    614
    Country:
    United States
    Have you tried reloading the HBC from within the HBC?
     
  4. jmoe316
    OP

    Newcomer jmoe316 Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
    yep, still nada.
     
  5. coedshowers

    Newcomer coedshowers Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    yea same problem :/
     
  6. timtlm

    Newcomer timtlm Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    96
    Country:
    United States
    Yeah, I have one Kingston 8GB SDHC card that doesn't work with HBC and an A-Data 8GB SDHC that does work. Some SDHC cards are incompatible with HBC.
     
  7. grama

    Newcomer grama Member

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    25
    Location:
    Brazil
    Country:
    Brazil
    I have buy a Kingston SDHC class 2 today 4gb and everything works perfect.. I don't know if the class have some thing with the problem... but I had class 2, 4 and 6 of options to buy and I buy class 2, it´s slower but works just fine.. [​IMG]
     
  8. kornychaos

    Member kornychaos Organized.

    Joined:
    Jul 7, 2007
    Messages:
    274
    Country:
    United States
  9. icebrg5

    Member icebrg5 GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,326
    Country:
    United States
    Just my luck i ordered a kingston 4gb class 4 card a few hours ago.
     
  10. kornychaos

    Member kornychaos Organized.

    Joined:
    Jul 7, 2007
    Messages:
    274
    Country:
    United States
    [​IMG]
    There has to be more people who are having issues with this card via homebrew (works fine on system menu 4.0!)

     
  11. ecw

    Member ecw GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    United States

    LOL...That's my card and all I get are Bubbles in HBC!! I am on 4.0. Wish someone could figure this out.
     
  12. mhaven98

    Newcomer mhaven98 Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    I have the exact same problem with my 8GB Class 4 Kingston SDHC card. Works in Wii menus but not for HBC or Wad Manager 1.3 (the one that is supposed to support SDHC).
     
  13. air2004

    Member air2004 Air

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    1,517
    Location:
    Anytown
    Country:
    United States
    http://www.mediafire.com/?wzxuuzxm0lh
    I was having the same problem with my 8 gig card , then someone gave me this link and it fixed my problem , although I'n not using kingston it should help you

    WAD-Manager-1.3-new-libogc
     
  14. mhaven98

    Newcomer mhaven98 Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    Thanks! I'll give it a try. Although if this is a dol file I won't be able to run it since my card won't work in HBC. Would have to be a WAD. Can't download from mediafire at work.
     
  15. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
    bushing had to recompile hbc with the newest version of libogc i guess
     
  16. damnet

    Member damnet GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2006
    Messages:
    110
    Country:
    Brazil
    unbefuckinlievable!!

    why don't I research these things before buying stuff... just ordered a kingston 8GB class 6 card... goddamn, will have to cancel the damn thing, it's a pain...

    os is there a work around?
     
  17. Dr.Wiley

    Newcomer Dr.Wiley Newbie

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Germany
    With HBC 1.03 (HackMii Installer v0.2) Kingston SDHC Cards work for me.
     
  18. SublimeAndEtc

    Member SublimeAndEtc GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    West Palm Beach, FL
    Country:
    United States
    Quite a bump... The OP was saying 1.01 was the latest HBC at the time lol. I would hope those cards work by now.
     
  19. gringo13

    Newcomer gringo13 Member

    Joined:
    May 30, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I am having this same problem as well- my SDHC card is a Kingston 4 gig (I believe class 4) and none of the homebrew apps will recognize it- even homebrew channel.
    I am on Wii menu 4.0 (updated after installing HBC) and everything else works great including wad manager and HBC when I am using a standard SD card.
    The SDHC card is recognized by the Wii and is able to use it for Wiiware downloading from Wiishop and loading said wiiware, but on the homebrew side, the card seems unsupported.

    Any help??
     
  20. trogoldito

    Newcomer trogoldito Member

    Joined:
    May 27, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I have the exact same card (4gb/class4 Kingston) and it is not recognized by any homebrew and is only recognized sometimes by the system menu. It is formated in FAT32.
    I just upgraded my soft modded 3.2 wii to 4.0 today by following a tutorial found on this site. Guess I should have known better and bought a Sandisk.

    edit: My 256mb kingston sd card still works with homebrew. And HBC just updated to the most recent version today.
     

Share This Page