Just Dance 2015 - Black screen?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by CasuallyDressed, Oct 24, 2014.

  1. CasuallyDressed
    OP

    CasuallyDressed Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Oct 24, 2014
    Bournemouth, UK
    Hi guys, quick (hopefully simple) question!

    I've got my Wii on 4.2E and running USB Loader GX 3. I just installed IOS58 if that makes any difference.

    Anyway, every other game works fine but Just Dance 2015 (PAL) is just hanging at a black screen. Any ideas?

    Thanks in advance :)
     


  2. ariankordi

    ariankordi GBATemp Greg Joswiak

    Member
    392
    243
    Oct 25, 2014
    United States
    /dev/null
    Try setting the video mode to "Force PAL60" (even if you have an NTSC TV) and Game IOS to 250.
     
    PokeAcer likes this.
  3. CasuallyDressed
    OP

    CasuallyDressed Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Oct 24, 2014
    Bournemouth, UK
    Nope, that didn't do it :(
     
  4. ariankordi

    ariankordi GBATemp Greg Joswiak

    Member
    392
    243
    Oct 25, 2014
    United States
    /dev/null
    Did you set the Game IOS to 250?
     
  5. CasuallyDressed
    OP

    CasuallyDressed Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Oct 24, 2014
    Bournemouth, UK
    Yeah, done that.
     
  6. ariankordi

    ariankordi GBATemp Greg Joswiak

    Member
    392
    243
    Oct 25, 2014
    United States
    /dev/null
    Install Pimp my Wii, run it and "preform the test and fix problems". That's what I did.
     
    Jayro likes this.
  7. CasuallyDressed
    OP

    CasuallyDressed Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Oct 24, 2014
    Bournemouth, UK
    Got it working thanks to Shadow on IRC. Not sure what we did but its all good now!
     
  8. gohan8

    gohan8 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Oct 25, 2014
    Poland
    Same problem any help?
     
  9. TeamScriptKiddies

    TeamScriptKiddies Licensed Nintendo (indie) Game Developer

    Member
    1,900
    1,317
    Apr 3, 2014
    United States
    Planet Earth :P
    I've had nothing but problems trying to get my mom's backups of the Just Dance games to run via softmod. I don't know what it is, of course the wii I used to have was also hardchipped so I got around it by just booting it normally off a disc. Now that wii belongs to my nephew :).

    I mean you could try like neogamma and booting it off a dvd-r that way, I don't think I ever tried that. But I can tell you from my own experience, getting it to boot off usb is no walk in the park...
     
  10. gohan8

    gohan8 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Oct 25, 2014
    Poland
    Got it working thanks to ariankordi way :)
     
  11. jimmydabosh

    jimmydabosh Newbie

    Newcomer
    3
    1
    Oct 25, 2014
    United States
    Middleboro, Massachusetts
    Hi guys

    I have the same problem as above, black screen when loading Just Dance 2015 on Wii using wiiflow. I followed the instructions above (set IOS to 250 and change video mode to PAL 60Hz), I also ran Pimp My Wii.

    The game now loads but only in black and white, no color, sound works ok, the only problem now is a lack of color.

    Any suggestions? Thanks in advance! If you need any more info about my wii or setting just ask :)
     
  12. mouscoco

    mouscoco Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Mar 31, 2014
    France
    Hello
    I had the same problem with a screen black at the launch of the game just dance 2015
    must be changed to time the launch go into settings and change IOS 250 and save after launch the game normally sa must
    walk for me it works perfectly
     
  13. tom77

    tom77 Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Oct 26, 2014
    Hi ,
    i'm using IOS 224 , works perfectly.
     
  14. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,537
    21,496
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    Never suggest using Brick My Wii, that tool is known for borking systems - use ModMii instead.
     
    Prav and Damian666 like this.
  15. HTown32

    HTown32 Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Nov 5, 2014
    United States
    That did the trick I can comfirmed, I'm on 4.3, and just set the gameIOS to 250, for NTSC or PAL version, it will work.
     
  16. just4

    just4 Member

    Newcomer
    10
    4
    Dec 31, 2008
    Canada
    Found my old login just to +1 this. My launch Wii was bricked after using Pimp My Wii. Ran it, gave me tons of errors while updating, bricked. Had to get another one and I won't play around with updating my Wii to this day after that. Sad because I can't play Xenoblade because of this :(
     
    Foxi4 likes this.
  17. dafne

    dafne Member

    Newcomer
    11
    1
    Oct 3, 2013
    United States
    Tijuana, Baja California
    hi guys so i softmodded a black 4.3u wii and i got all the IOs updated even used pimp mi wii for verification and it's all up to date, but i still keep getting a black and white screen for the PAL version, and I already did everything you guys mentioned, only changed the IOs to 250, used foce pal 60 and IOs 250, used only IOs 224, and still nothing, anyone else with an idea??
     
  18. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,537
    21,496
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    You're supposed to force the video mode of your TV, not the game. That, and avoid Brick My Wii like the plague.
     
  19. Lumstar

    Lumstar Princess

    Member
    3,633
    89
    Mar 6, 2006
    United States
    Darling
    Older US TVs don't support PAL. I'd try the NTSC game version. Or forcing NTSC, rather than PAL60.
     
  20. dafne

    dafne Member

    Newcomer
    11
    1
    Oct 3, 2013
    United States
    Tijuana, Baja California
    hmm I've actually always just forced PAL games to NTCS and it works fine cause i used another TV didn't actually thought the issue will be the tv, I guess i have to try it on another TV then just to make sure?