Just bricked my wii urgently eneed help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by samyswiny2, Jan 19, 2010.

Jan 19, 2010
  1. samyswiny2
    OP

    Newcomer samyswiny2 Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    21
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    I just bricked my wii attempting to install preloader. I used dop mod ios and downgraded ios36. i then installed preloader. When i try to do anything on preloader it responds with hacks.ini not found although i have them in the preloader file on the sd card. I have a nand backup and can anyone tell me how to use it and save my wii?
     


  2. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    Do you have bootmii?
     
  3. Retrievil

    Member Retrievil GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    360
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Just try reinstalling Preloader through the HBC. I has this issue once before and reinstalling it fixed it.

    Your Wii isn't bricked, don't worry.
     
  4. The Pink Gato

    Member The Pink Gato GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    181
    Location:
    Candy Mountain with Mitch
    Country:
    United States
    If you have Bootmii as boot2, you can restore with your NAND backup. If not, try to get to the Homebrew Channel from Preloader, and then reinstall the system menu and it's corresponding IOS (for 4.2: 70; for 4.1: 60) using DOP-IOS Mod. Then you can reinstall Preloader from HBC.

    Hope this helps.

    ~modmystuff~
     
  5. samyswiny2
    OP

    Newcomer samyswiny2 Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    21
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    I have a bootmii installed at an ios. Homebrew channel will not load though so i cant reinstall anything.


    Posts merged

    Is there a way to open homebrew channel without accessing system menu other then preloader because preloader will not take me to the homebrew channel.
     
  6. alcaholjunkie

    Member alcaholjunkie GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    101
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    sounds like you are using the wrong hacks.ini file (different region), or possibly using sdhc? (info on this from old post said it can't use sdhc, so not sure about newer revisions).

    Also when I last used preloader I think the hacks.ini file needs to be in the root of the SD card. (not sure where you got it, you say you put it in the preloader file, I assume folder?)
     
  7. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    Is the hacks.ini named "hacks.ini" and is it on the root of your SD card?
    Does it have the right codes for yours system menu in the hacks.ini?
     
  8. The Pink Gato

    Member The Pink Gato GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    181
    Location:
    Candy Mountain with Mitch
    Country:
    United States
     
  9. samyswiny2
    OP

    Newcomer samyswiny2 Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    21
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    It is named Hacks.ini and it does have the right codes for my version. Im running 4.2e. The only thing i can seem to do is run an installable file which i have no idea on the file to use. Also if hacks.ini is not found does it corrupt the whole system menu?
     
  10. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    I'm pretty sure you installed the new JODI HBC and your Preloader looks for HAXX, or the other way around. Which version of HBC and which version of Preloader did you install? Alternatively, you could load a Bootmii/IOS forwarder from Preloader
     
  11. The Pink Gato

    Member The Pink Gato GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    181
    Location:
    Candy Mountain with Mitch
    Country:
    United States
    It is named Hacks.ini and it does have the right codes for my version. Are you using Preloader or Priiloader?

    Also, are you using Linux or Mac? If so, Preloader will not be able to read the hacks.ini file because of wrong linebreaks. However, Priiloader fixed this issue.

    ~modmystuff~
     
  12. samyswiny2
    OP

    Newcomer samyswiny2 Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    21
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    Now hacks.ini work but still does not fix the issue of the brick. I cant access my system menu. I installed preloader 0.29 and have had the lastest homebrew channel for a few months. I left ios 70 intact when i used dop ios mod so i dont know how the system menu became corrupted.

    Posts merged

    Preloader. hacks.ini work fine i can change the settings if i load up the hacks section in preloader however cant access the system menu. I am running windows.
     
  13. The Pink Gato

    Member The Pink Gato GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    181
    Location:
    Candy Mountain with Mitch
    Country:
    United States
    Wait... Did you say that you can install/load a file under Preloader? If so, use the Priiloader 0.3b DOL file and install Priiloader. Then you can access the HBC.
     
  14. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    No.
     
  15. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,264
    Country:
    Australia
    sounds like the problem is solved
     
  16. borissaid

    Member borissaid GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    United States
    Try getting an older versionof the Hackmii Installer (HAXX) and install the HBC from preloader's boot dol option. Then you may be able to boot into HBC from preloader. I had to do that once myself.
     
  17. samyswiny2
    OP

    Newcomer samyswiny2 Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    21
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    Ok well ive downloaded priiloader but there is alot of different files. Could you tell me where they would need to be placed on the sd card.
     
  18. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,264
    Country:
    Australia
    This installer/removal tool will install Priiloader v0.3(rev47 from svn , which is based on preloader 0.30).
    It is also capable of updating
    any previous version and can be installed over the top of an older install. There is also
    a removal option that will restore your system menu and clean all traces of Priiloader
    from your system.

    Usage:

    Press (+) to install or update Preloader.
    Press (-) to remove Preloader and restore your system menu.
    Hold Down (B) with any of the above options to use IOS249.
    Press (HOME) to chicken out and quit the installer!
     
  19. d popcorn

    Newcomer d popcorn Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    United States
    Have you taken out the sd card from the wii and then switch it on with no sd card in
    then preload will not boot
    can you get into system with no sd card now ?
     
  20. samyswiny2
    OP

    Newcomer samyswiny2 Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    21
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    Taking out the sd card still lets it load in preloader and i still get the error. Going to try and put priiloader on now.
     

Share This Page