1. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    So, first of all, I'm on FW 10.0.1 and on Atmosphere 0.11.1
    I wanted to update my Switch's firmware (in order to play newer games), but in order to do that I had to update Hekate and Atmosphere.
    I simply dragged and dropped the newer releases of the two, and used Hekate's new .bin to inject the payload. The Switch booted onto Hekate - which asked me to set a date and time for Nyx - and then as usual I launched one of the two first option under Launch (I'm a real noob, sorry). It showed the usual splash screen (but not the Atmosphere logo after that) but the display stayed black. After a few tries, I had to keep the POWER button pressed for a few seconds, then press it again and the console entered RCM mode.
    I tried to do it all again a few times (even choosing the other option under the 'Launch' in Hekate) but the result didn't change.
    I restored the previous Atmosphere files and with the upgraded Hekate everything worked again.

    What should I do to update Hekate? I found some patches online - but should that do the trick?
    Should I update with Atmosphere Updater? I'm a bit scared to ruin something.
    If it may be of help, I recently changed my SD card... Thanks to everyone in advance for any piece of advice!
     
  2. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    1,447
    Country:
    United States
    are you using a emunand?
    if not, does your hekate_ipl.ini look similar to this:
    Code:
    [config]
    autoboot=0
    autoboot_list=0
    bootwait=0
    autohosoff=0
    autonogc=1
    updater2p=1
    backlight=100
    [CFW - sysMMC]
    payload=/bootloader/payloads/fusee-primary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    emummc_force_disable=1
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    
    this is what i have been using to launch ams 0.16.2
     
  3. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    First, thank you very much for your fast answer!
    No - I'm not using an Emunand (at least, in Hekate's settings Emunand says 'disables').
    And not, my hekate_ipl.ini is quite different:
    Code:
    [config]
    autoboot=0
    autoboot_list=0
    bootwait=1
    verification=1
    backlight=100
    autohosoff=0
    autonogc=1
    
    
    I also don't have [CFW - sysMMC] configuration but just [CFW - SYSNAND] and [CFW - EMUMMC]
    It has to be said that it's the first Hekate/Atmosphere update I've ever done since May 2020.
    What should I do? Sorry to bother you...
     
  4. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    1,447
    Country:
    United States
    can you post those section as well?
     
  5. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    Of course, sorry!

    Code:
    [config]
    autoboot=0
    autoboot_list=0
    bootwait=1
    verification=1
    backlight=100
    autohosoff=0
    autonogc=1
    
    {AtlasNX/Kosmos w/ nosigchk}
    {}
    {Discord: discord.teamatlasnx.com}
    {Github: git.teamatlasnx.com}
    {Patreon: patreon.teamatlasnx.com}
    {Pegascape DNS: pegascape.sdsetup.com}
    {}
    
    {--- Custom Firmware ---}
    [CFW (SYSNAND)]
    emummc_force_disable=1
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    logopath=bootloader/bootlogo.bmp
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    kip1=atmosphere/kips/*
    {}
    
    [CFW (EMUMMC)]
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    logopath=bootloader/bootlogo.bmp
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    kip1=atmosphere/kips/*
    {}
    
    {--- Stock ---}
    [Stock (SYSNAND)]
    emummc_force_disable=1
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    stock=1
    icon=bootloader/res/icon_switch.bmp
    {}
    
    This is everything in the file...
    Thank you so much again!
     
  6. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    1,447
    Country:
    United States
    ok, it looks like your booting using fss0, which i dont know too much about....
    try adding my section to the end of Custom firmware section:
    Code:
    [CFW - sysMMC]
    payload=/bootloader/payloads/fusee-primary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    emummc_force_disable=1
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    
    to the end, and see if that boots, if it does, you may need to update the fss0 patches as well....
     
  7. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    I'm so, so sorry! I shared with you an old backup of the file!! Here's the one I'm using:
    Code:
    [config]
    autoboot=0
    autoboot_list=0
    bootwait=1
    backlight=100
    autohosoff=0
    autonogc=1
    updater2p=1
    bootprotect=0
    
    {AtlasNX/Kosmos w/ nosigchk}
    {}
    {Discord: discord.teamatlasnx.com}
    {Github: git.teamatlasnx.com}
    {Patreon: patreon.teamatlasnx.com}
    {Pegascape DNS: pegascape.sdsetup.com}
    {}
    
    {--- Custom Firmware ---}
    [CFW (SYSNAND)]
    emummc_force_disable=1
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    logopath=bootloader/bootlogo.bmp
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    kip1=atmosphere/kips/*
    {}
    
    [CFW (EMUMMC)]
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    logopath=bootloader/bootlogo.bmp
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    kip1=atmosphere/kips/*
    {}
    
    {--- Stock ---}
    [Stock (SYSNAND)]
    emummc_force_disable=1
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    stock=1
    icon=bootloader/res/icon_switch.bmp
    {}
    
    Still, it uses the fss0... Should I put your string of code nonetheless?
    And I should do that before merging Atmosphere's new files, right?
    I'm a real noob, sorry!
     
  8. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    1,447
    Country:
    United States
    just put my section at the end of the custom firmware section but before the stock option....
     
  9. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    Alright, I did just as you said, and booting up Hekate and pressing Launch opens up a new option 'sysMMC'. I tried to use it and Atmosphere boots up just as fine (the only differences I could see where the splash screens). Should I now try to update Atmosphere files?
     
  10. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    1,447
    Country:
    United States
    it should work now, but it doesnt...........
    well lets wait until we cross that bridge.
     
  11. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    Alright, I'll try! I'm also putting the patches I found of someone who had a similar problem.
    Thank you very much for your kind help! I'll keep you updated!
     
  12. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    Bad news: it went just as far as the Atmosphere logo, but then the screen turns black without showing the NSW logo...
     
  13. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    1,447
    Country:
    United States
    allright, welp, we crossed that bridge.
    im only to ams 16, but i will see if i can update to latest AMS, and if so, i will see what i had to do....
    i also have work soon, so the answer will be posted tomorrow....
     
  14. kidkat210

    kidkat210 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2016
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    Easiest way I would say is delete these folders, bootloader, atmosphere, and sept. Essentially start from scratch
     
    ticondrius99 and Gamerjin like this.
  15. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    Thank you very much! Take your time, I'm not in a hurry... In the meanwhile, I'll try other methods.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    So I should delete those folders and put the upgraded ones into the root of the SD?
    I'll try, thanks!
     
    Gamerjin likes this.
  16. ticondrius99

    OP ticondrius99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    12
    Country:
    Italy
    Eureka! It worked! I put a clean atmosphere folder and worked like a charm! Thank you guys for your help!!
    I hope to be able to update my firmware...
    Thanks!
     
  17. kidkat210

    kidkat210 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2016
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    When updating cfw, I highly suggest doing a fresh "install" instead of overwriting
     
    ticondrius99 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Atmosphere, updating, Issues