Is EZflash 3-in-1 compatible with Edge?

Discussion in 'EZ-Flash' started by relminator, Feb 28, 2011.

Feb 28, 2011
  1. relminator
    OP

    Member relminator GBAtemp Fan

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    333
    Country:
    Philippines
  2. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,808
    Country:
    Antarctica
    It is no longer garrenteed what version is sold to you. YOU will have to compare and find out what version of the 3in1 you got to determine what you need to get. Use the sticky for the comparison chart.

    http://gbatemp.net/t130659-how-to-tell-whi...e-3in1-you-have

    It also covers what you will need by flashcart.
     
  3. relminator
    OP

    Member relminator GBAtemp Fan

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    333
    Country:
    Philippines
    Thanks, I've actually read your nice sticky before posting this thread ;*)

    Anyways, I just tested and exploader works fine. I guess it would work on Edge via exploader.
     
  4. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,808
    Country:
    Antarctica
    Depending on what 3in1 you get, you might have a few choices of what loader you can use. Integrated loader is not a part of the edge flashcart like it is with the CycloDS.
     
  5. relminator
    OP

    Member relminator GBAtemp Fan

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    333
    Country:
    Philippines
    I've downloaded exploader and exploader for + versions, and gbaldrfinal all from the linkies you posted.

    Anything more I need to DL?

    Thanks!
     
  6. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,808
    Country:
    Antarctica
    You can go through the wiki page, which list more loaders. But it is better to wait until you have the 3in1, identify which one you got, and pick the loaders you want accordingly.
     
  7. relminator
    OP

    Member relminator GBAtemp Fan

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    333
    Country:
    Philippines
    I got my 3in1 today. I like the ways it works.

    NOR is independent so you can boot it from the DS gba mode directly.
    You can also load rom binaries into RAM and play it from exploader (NOR based roms are still there).

    Only gripe is that the 3in1tool wont work on both my winXP laptops.

    Looks like I got the old version as it is identified as just "3in1" by exploader (didn't open it because I still have warranty from the dealer).

    Thanks for all the help guys.



    Posts merged

    I got my 3in1 today. I like the ways it works.

    NOR is independent so you can boot it from the DS gba mode directly.
    You can also load rom binaries into RAM and play it from exploader (NOR based roms are still there).

    Only gripe is that the 3in1tool wont work on both my winXP laptops.

    Looks like I got the old version as it is identified as just "3in1" by exploader (didn't open it because I still have warranty from the dealer).

    Thanks for all the help guys.
     
  8. relminator
    OP

    Member relminator GBAtemp Fan

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    333
    Country:
    Philippines
    Hmmmm....

    Why can't I access "expansion mode" from gba exploader? I could only access ram and nor mode.

    Thanks.

    BTW, I'm using gba exploader.
     
  9. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,808
    Country:
    Antarctica
    You would have a 3in1 EZ5C11 board then. The ID is not listed for gba exploader, the expansion pack mode/rumble mode is disabled because it can't be correctly ID.

    Is there a fix: NO, Roudolph is no longer working on any DS/i/XL/LL homebrew code; that includes gba exploader.
     
  10. relminator
    OP

    Member relminator GBAtemp Fan

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    333
    Country:
    Philippines
    Dang!! Looks like I got the "lemon" version.

    Thanks.
     

Share This Page