I need to edit header of AceKard

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Gagarin, Jun 11, 2008.

Jun 11, 2008
  1. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Hi.
    Can some one help me to edit header of akmenu4.nds (acekard firmware)
    There is a two lines of text with www.acekard.com and I want to put my text.
    I tried NDS Header Tool but it doesn't see it.

    Regards.
     
  2. cris92x

    Member cris92x GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    Huh why would you want to put something on the header of acekard menu?
    Trying to impress your dumbass friends? or trying to evade someone from learning too much?
    Just curious...
     
  3. JPH

    Banned JPH Banned

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    6,892
    Country:
    United States
    Don't know much about the AceKard, at all.

    You could possibly try and hex edit it or edit the .ini file (if there is one).

    Other than that I doubt that there's much you can do.
     
  4. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    All that is in the header is the offset to the titles (there should be repeats for many languages, probably in unicode.) If I recall correctly, it is this one:
    http://nocash.emubase.de/gbatek.htm#dscartridgeheader
    Code:
    068hÂÂÂÂ4ÂÂÂÂ Icon_title_offset (0=None) (8000h and up)
    By the way, the .nds file that is on your SD card isn't going to be what is going to show up in the DS's main menu. That header/data is usually either permanent or in a area that is not normally rewritten on most cards (and may not be modifiable, as a DS wouldn't boot the slot1 if it was modified incorrectly.) The akmenu4.nds's I just looked at don't seem to have titles/icons in them.
     
  5. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Well, I saw it on Youtube (not sure what card was that) and I tried to do it.
    Lot of people don't know about headers, so it would amaze them [​IMG]

    BTW. I tried Hex and there is no such string in the file.
    So is it build in rom of the card??
    Just curious...
     
  6. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Its on a rom chip which isnt rewritable iirc, so there is no way to change it unless you unsolder the rom chip and put a rewritable one in.
     
  7. strata8

    Member strata8 Look! A pointless distraction!

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    618
    Location:
    over there
    Country:
    Australia
    You have to use a seperate program such as DSBuff
     
  8. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    Where are you seeing this "www.acekard.com"?
    I suspect it is just a part of the skin you are using, which you can easily edit with photoshop.
     
  9. starfox468

    Member starfox468 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    160
    Location:
    Hiding In Your House
    Country:
    Canada
    why do you even want to edit the header?
     

Share This Page