I just hacked my wii, but i still have some questions

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Pou, Feb 23, 2009.

Feb 23, 2009
  1. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    Hi guys.
    I just hacked my wii using this ( http://www.iol.ie/~taz/wii/WiiHowToGamma.html ) tutorial ( Thanks djtaz for it! ), and right now, i'm playing metroid prime 3 ! Yay!
    But i still have some questions regarding games with updates ( like Mario Galaxy ). It is advised to run brick blocker on all backup discs, but this means that i can burn mario galaxy iso, then run brick blocker, and when i load it on the backup channel, can i accept the update? Or no update will be shown after running brickblocker?
    And also, can i continue to use my wii normally playing original games? Cause i have an original brawl, and i can still play it normally right?

    Thanks in advance.
     
  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
     
  3. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    Thanks tj_cool.
    I guess i'll install starfall...
    But there's no problem to use brickblocker until i install starfall right?
     
  4. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Brickblocker is safe, even if you have starfall
    (One more thing about starfall: don't install the region free gc hack)
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    It's not advised to use brickblocker. If you play with a loader (Gamma, Gecko OS or SoftChip) the update CAN'T be installed, and if you play through the disc channel it's highly advised to have starfall or preloader installed with disc update blocker. I recommend starfall if you just want this one feature and preloader if you want to do more hacking. After using brickblocker, the game is trucha signed, and this could cause trouble in some cases, so you don't want to do it, unless it's not avoidable.
     
  6. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    got it guys
    thanks a lot
    so i guess i'll just install starfall without installing the region free gc hack then
     
  7. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    i can't seem to proceed from the first screen when i'm installing starfall...
    i press B+1, b+2, but nothing... and when i press home button, it gets me to the homebrew channel menu.... what am i doing wrong?
    Maybe because i'm using 3.3U and not 3.2 right? And if i need to downgrade... will i lose my stuff like the homebrew channel, my virtual console channels, and the backup channel?
     
  8. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Did you read the instruction on screen correctly?
     
  9. Fabianwashere

    Newcomer Fabianwashere Member

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    No, you won't lose anything [​IMG]
     
  10. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    yeah, press 1 instead of 2...
    but i just saw on another topic that i have to be on 3.2...
    So, my last question is, if i downgrade my system, will i lose my chanels?

    Posts merged

    oh, Fabianwashere just answered when i was typing =P
    Thanks a lot, i'll downgrade to 3.2u now

    i just have to follow these steps right?

    [STEP 1] [Perform BOTH these steps if you are already on 3.3 or 3.4 then move on to Step 2]

    +Load Wad Manager in Homebrew Channel and install IOS16-64-v257-prod.wad
    Yes, even if you have received errors trying to install other wads this should still work.

    +Load Custom WM in Homebrew Channel and install cios_fix.wad
    You cannot install this wad with Wad Manager. This is a custom wad manager designed to work for IOS16.

    +Load IOS Downgrader in Homebrew Channel. Just follow any prompts until it tells you it is complete.
    **Note: This is NOT the same as the cIOS downgrader. The cIOS downgrader allows you to upgrade or downgrade to the ideal firmware
    version which is 3.2. The reason 3.2 is so popular is partially because versions after this one had the Trucha bug fixed, and almost
    as importantly ver 3.2 is required to run Starfall. Starfall is important because it is at this time one of the only ways to fix a
    partially bricked Wii. It is also handy for skipping disk updates.


    [STEP 2] [Perform these steps if you have completed Step 1 above or if you are on a version below 3.2. If you ARE on 3.2, skip to STEP 3]

    +Load cIOS Downgrader in Homebrew channel MAKING SURE you PICK YOUR CORRECT REGION. Follow prompts until done.
    3.2U = USA/Canada, 3.2E = Europe, 3.2J = Japan
    **Note: Once again, this is NOT the same as IOS Downgrader. This is what will upgrade or downgrade you to version 3.2 firmware
    which will allow you to install starfall. Starfall is important because it is at this time one of the only ways to fix a
    partially bricked Wii. It is also handy for skipping disk updates.
     
  11. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Yeah just follow those steps
     
  12. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    oh, i forgot to ask, there's no problem if i downgrade my wii after i have installed the backup channel right?
     
  13. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    In the worst case u have to re-install the cIOS
     
  14. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    Guys... i was following those steps accordingly, but when i try to install CIOS_FIX.wad, i get an ERROR! (ret = -1035)

    What should i do?
     
  15. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    try installing it with the normal WM
     
  16. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you already have a working cIOS installed, skip this step anyways, same as installing the cIOS at the end.
     
  17. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    i just installed it with the normal wad manager, but when i start the IOS downgrader, i get a error ret -116, when i'm initializing network... so, do i have to be connected to the internet when i use ios downgrader? Or should i just skip this step and use the cIOS downgrader?
     
  18. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    You need internet connection
     
  19. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    ok, i did all the downgrade stuff, and i'm on the starfall features page... Which are the features that i should install? Cuz besides the disc update thing, i don't know which one of them is good for me.

    I think i'll install skip disc update,region free channels and wii games, rescue menu when y is pressed... what about this remove rescue menu diagnostic, is this important?

    EDIT:
    Ok, i installed everything except the BGM thing ( i like it =D ), the health page thing, and the region free gc games... So now, can i run a super mario galaxy backup normally right? and another thing... I can install the GC backup loader normally too right?
     
  20. Pou
    OP

    Newcomer Pou Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    33
    Country:
    Brazil
    help guys, after i installed starfall, my backup loader channel is not loading games anymore... it is like 5 minutes on a blackscreen after i clicked start on the backup loader channel

    EDIT: I reinstalled the CIOS, and it worked =]
     

Share This Page