I just Acekard 2i

Discussion in 'Acekard' started by Haseo32829, Jan 22, 2011.

Jan 22, 2011

I just Acekard 2i by Haseo32829 at 4:40 PM (642 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. Haseo32829
    OP

    Newcomer Haseo32829 Newbie

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I read the setup guide and searched around. I could get any problems to fix mine.

    This is what I did.

    I opened my Acekard2i
    I download AKAIO 1.8.5, Unzipped it.
    I formatted the Micro SD card with the SD formatter.
    I moved the _aio and akmenu.nds to the root of the sd
    I put ak2loader.nds in the loader folder
    I put Sonic Colors.nds onto the root of the SD
    I ejected the SD
    I pushed the card into the spring loaded Acekard2i until it clicked
    I insterted it into the Brand New DSi which was always at version 1.4.1U
    I selected the card on the menu which showed Alex Stormrider.
    A blue "Loading" appeared.

    Thats where I am stuck I tried a different SD card one that is 4gb but it has the same problem. I suspect it is the Acekard but i wanna get some opinon be for I return it maybe it is something i did wrong. I bought it from Shoptemp. So yea . . . any tips??
     
  2. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    The never ending blue "Loading" text before you even get to the AKAIO UI means that its having trouble finding the MicroSD; its not making contact with the Acekard. Probably should get a new one since there really isn't a practical fix for this. Perhaps someone else has a better idea other than taping a very very small piece of paper to the label side of the MicroSD.
     
  3. Haseo32829
    OP

    Newcomer Haseo32829 Newbie

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Well I did switch Sd card and the one i used is a different brand than the the one that came with the Acekard
     
  4. Demonstryde

    Member Demonstryde GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    373
    Country:
    United States
    it depends..... i had to use the second option of akaio 1.8.5 files to get mine to work..... try going to the akaio forum and downloading the first file and replace the common files found in the second akaio 1.8.5 that is there for this specific reason...i did that and now it works fine.. with 1.8.5... cus i did have the same loading problem except mine said cannot find system files
     

Share This Page