Hacking I downgraded from 8.1.0 to 7.0.0 using choidujournynx error message; atmosphere wont boot

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
Please help, so nintendo switch is force updating my 8.1.0 to the new version to play the new games. I couldnt find cfw 9.0 so what I did was downgrade using choidujourNX to 7.0 so my switch did downgrade I boot up atmosphere it gives an error saying I am in a wrong atmosphere version. So I googled the compatible one for 7.0 and so I downloaded installed atmosphere 0.8.4. So now I would think it would work But then it goes back to the error message. Now my switch is stuck to this because I cant access atmosphere to use choidujournx to return to my old firmware of the new one. I dont know what to do I am fairly new to this PLEASE Help experts. I use a dongle is of usb payload.

PICTURE OF ERROR CODE DOWN BELOW

thanks guys
 

Attachments

  • IMG_0457.jpg
    IMG_0457.jpg
    398.1 KB · Views: 203
Last edited by Robmane77,

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
1. Ams already supports 9.0.0
2. Downgrading won't solve anything.
3. Can you boot OFW?


I know I just didnt know how to update the firmware 9.0 I was so eager to play games and just wanted to try it. it ended being stupid. like how do go back to my old firmware to upgrade to the firmware now because the Choidujournx is inside the switch. Is there a way around it using my deskstop or another way?
 

Kubas_inko

"Something funny goes here."
Member
Joined
Feb 3, 2017
Messages
6,324
Trophies
1
Age
24
Location
I gues on earth.
XP
5,217
Country
Czech Republic
I know I just didnt know how to update the firmware 9.0 I was so eager to play games and just wanted to try it. it ended being stupid. like how do go back to my old firmware to upgrade to the firmware now because the Choidujournx is inside the switch. Is there a way around it using my deskstop or another way?
Easiest way around is to use new SD card and just get atmosphere and choidujiournx and update to 8.1.0.
 

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
Have you tried deleting your themes from your sd card and boot up?

I tried deleting like the first one it didn’t work am I suppose to delete all of them??

--------------------- MERGED ---------------------------

Easiest way around is to use new SD card and just get atmosphere and choidujiournx and update to 8.1.0.

Yes I can do that but the switch is stuck on 7.0 n it won’t load that’s the problem I can’t get it to start because now the switch is on 7.0 but it won’t load neither the compatible atmosphere... is there way thru this like a choidujournyx thru a desktop?
 

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
Erm...Go to system settings, scroll down to the latest option called "Console" or whatever it is called in english, and click/tap on the first sub-option. Very easy right?
I know bro but I had autorcm running wouldn’t nintendo detect that n ban me if they saw I’m running autorcm or they can’t?

--------------------- MERGED ---------------------------

Yes delete all your themes from sd card ../title/.., reboot.
It actually didn’t do the error code this time but now it says this error code 2137-0040 it’s in black background white words

--------------------- MERGED ---------------------------

I know bro but I had autorcm running wouldn’t nintendo detect that n ban me if they saw I’m running autorcm or they can’t?

--------------------- MERGED ---------------------------


It actually didn’t do the error code this time but now it says this error code 2137-0040 it’s in black background white words
 

Attachments

  • AE5EBEA9-9956-4D1F-804C-5E4F0B46E58B.jpeg
    AE5EBEA9-9956-4D1F-804C-5E4F0B46E58B.jpeg
    857.3 KB · Views: 233
  • F2013735-2485-4731-98A1-C4BD11A8C7A5.jpeg
    F2013735-2485-4731-98A1-C4BD11A8C7A5.jpeg
    857.3 KB · Views: 193

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
Please help, so nintendo switch is force updating my 8.1.0 to the new version to play the new games. I couldnt find cfw 9.0 so what I did was downgrade using choidujourNX to 7.0 so my switch did downgrade I boot up atmosphere it gives an error saying I am in a wrong atmosphere version. So I googled the compatible one for 7.0 and so I downloaded installed atmosphere 0.8.4. So now I would think it would work But then it goes back to the error message. Now my switch is stuck to this because I cant access atmosphere to use choidujournx to return to my old firmware of the new one. I dont know what to do I am fairly new to this PLEASE Help experts. I use a dongle is of usb payload.


I deleted the themes in atmosphere the error disappeared but then this oh my lord what have i done did I just break my switch please help if anyone please thank u

PICTURE OF ERROR CODE DOWN BELOW

thanks guys

--------------------- MERGED ---------------------------

Please help, so nintendo switch is force updating my 8.1.0 to the new version to play the new games. I couldnt find cfw 9.0 so what I did was downgrade using choidujourNX to 7.0 so my switch did downgrade I boot up atmosphere it gives an error saying I am in a wrong atmosphere version. So I googled the compatible one for 7.0 and so I downloaded installed atmosphere 0.8.4. So now I would think it would work But then it goes back to the error message. Now my switch is stuck to this because I cant access atmosphere to use choidujournx to return to my old firmware of the new one. I dont know what to do I am fairly new to this PLEASE Help experts. I use a dongle is of usb payload.

PICTURE OF ERROR CODE DOWN BELOW

thanks guys


Hello guys I remove the atmosphere titles and the error code disappeared but then now it shows this nintnedo oh my lord what have I done did I just break my switch please help if someone knows please thank you
 

Attachments

  • 7D5B0D97-41DB-479A-93CA-B278D20E8F1E.jpeg
    7D5B0D97-41DB-479A-93CA-B278D20E8F1E.jpeg
    857.3 KB · Views: 196

Reecey

Mario 64 (favorite game of all time)
Member
Joined
Mar 7, 2010
Messages
5,870
Trophies
2
Location
At Home :)
XP
4,481
Country
its your themes that’s causing your issues have you deleted both folders from .../titles/..1000 & ...1013. Have you updated to the latest Kosmos package I presume your using Kosmos.

Edit: also can you boot into official firmware?

If known of this helps, it looks like you have downgraded to a firmware you have already blown fuses your only option is too update official firmware to 9.0 grab the latest Kosmos package and continue from there in cfw.
 
Last edited by Reecey,

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
its your themes that’s causing your issues have you deleted both folders from .../titles/..1000 & ...1013. Have you updated to the latest Kosmos package I presume your using Kosmos.

Edit: also can you boot into official firmware?

If known of this helps, it looks like you have downgraded to a firmware you have already blown fuses your only option is too update official firmware to 9.0 grab the latest Kosmos package and continue from there in cfw.

I did delete themes and the ATS error went away but then there is a nintendo error in black background white words its unable to load up FW 7.0 ..... well I am using AMS and Choidujournyx to downgrade. If i use the choi isnt not burning any fuses which exactly what i did. or I did burnt my fuse thats y its not working? how would kosmos help I did download kosmos on AMS but I didnt load it. Yes how would update it to FW 9.0 if it doesnt load up thats what I am worried I cant boot my switch to turn on homepage. How can I use kosmos when my switch wont boot to the page?
 

Reecey

Mario 64 (favorite game of all time)
Member
Joined
Mar 7, 2010
Messages
5,870
Trophies
2
Location
At Home :)
XP
4,481
Country
I did delete themes and the ATS error went away but then there is a nintendo error in black background white words its unable to load up FW 7.0 ..... well I am using AMS and Choidujournyx to downgrade. If i use the choi isnt not burning any fuses which exactly what i did. or I did burnt my fuse thats y its not working? how would kosmos help I did download kosmos on AMS but I didnt load it. Yes how would update it to FW 9.0 if it doesnt load up thats what I am worried I cant boot my switch to turn on homepage. How can I use kosmos when my switch wont boot to the page?
I think you downgraded with ChoiDujournx to a firmware beyond your fuse count this is why your getting the error. If you take your sd card out boot into ofw like you would normally update it to 9.0 put the latest Kosmos package back on and run cfw on 9.0 that’s your only option unless someone else knows better? Tbh I have never done this so I’m not the upmost expert on downgrading over a fuse count I’m just assuming this is your option to take.
 
Last edited by Reecey,

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
Same here bro I’m new to this I didn’t know I burnt all my fuses I should back everything up first. But I just recently got into this but b4 I was actually updating my switch from June 2018 till 8.1 fw so that means I have burnt it all I guess? So running cosmos can restore or update it to 9.0 the switch itself?? I will read about it more thank u. What I was thinking was upgrading it through a deskstop
Would that work?
 

designgears

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 8, 2016
Messages
291
Trophies
0
XP
671
Country
United States
I think you downgraded with ChoiDujournx to a firmware beyond your fuse count this is why your getting the error. If you take your sd card out boot into ofw like you would normally update it to 9.0 put the latest Kosmos package back on and run cfw on 9.0 that’s your only option unless someone else knows better? Tbh I have never done this so I’m not the upmost expert on downgrading over a fuse count I’m just assuming this is your option to take.

This is just outright wrong and backwards. Fuse count only matters when booting OFW, CFW/Hekate all bypass the fuse count, can boot 1.0.0 with fuses blown for 9.0.0 with cfw.

--------------------

I would completely remove the atmosphere directory (rename it) and copy the latest kosmos to your sdcard and try to boot.

If you still get the error after that, the downgrade likely went poorly. In that case you need to manually do the downgrade as outlined here;
https://switch.homebrew.guide/usingcfw/manualchoiupgrade
It looks like a lot, but it's just very verbose, lots of info, not actually a bunch of work. Follow it to the letter!

With that method you'll be installing 6.1.0 (the page says upgrade, but it can also downgrade), and then updating with choinx to whatever you want.
 
Last edited by designgears,
  • Like
Reactions: sayja

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
This is just outright wrong and backwards. Fuse count only matters when booting OFW, CFW/Hekate all bypass the fuse count, can boot 1.0.0 with fuses blown for 9.0.0 with cfw.

--------------------

I would completely remove the atmosphere directory (rename it) and copy the latest kosmos to your sdcard and try to boot.

If you still get the error after that, the downgrade likely went poorly. In that case you need to manually do the downgrade as outlined here;
https://switch.homebrew.guide/usingcfw/manualchoiupgrade
It looks like a lot, but it's just very verbose, lots of info, not actually a bunch of work. Follow it to the letter!

With that method you'll be installing 6.1.0 (the page says upgrade, but it can also downgrade), and then updating with choinx to whatever you want.



Hi friend your post makes alot more sense I will try it now and put an update thank u so much
 
  • Like
Reactions: designgears

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
This is just outright wrong and backwards. Fuse count only matters when booting OFW, CFW/Hekate all bypass the fuse count, can boot 1.0.0 with fuses blown for 9.0.0 with cfw.

--------------------

I would completely remove the atmosphere directory (rename it) and copy the latest kosmos to your sdcard and try to boot.

If you still get the error after that, the downgrade likely went poorly. In that case you need to manually do the downgrade as outlined here;
https://switch.homebrew.guide/usingcfw/manualchoiupgrade
It looks like a lot, but it's just very verbose, lots of info, not actually a bunch of work. Follow it to the letter!

With that method you'll be installing 6.1.0 (the page says upgrade, but it can also downgrade), and then updating with choinx to whatever you want.



hi friend i installed the kosmos and I launch kosmos CFW the atmosphere loaded but then it just goes black with a small icon top left battery charging... does this mean it didnt work and that I need to downgrade it manually which u said do if it doesnt work or am i doing something wrong loading kosmos??

thanks friend that gave me some hope!
 

designgears

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 8, 2016
Messages
291
Trophies
0
XP
671
Country
United States
hi friend i installed the kosmos and I launch kosmos CFW the atmosphere loaded but then it just goes black with a small icon top left battery charging... does this mean it didnt work and that I need to downgrade it manually which u said do if it doesnt work or am i doing something wrong loading kosmos??

thanks friend that gave me some hope!

Sounds like something went wrong with the downgrade. If you removed the previous Atmosphere folder and put Kosmos on your sdcard it should have booted fine. I would follow the guide I linked or restore a nand backup if you have one.
 

Robmane77

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 14, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
31
XP
116
Country
United States
Sounds like something went wrong with the downgrade. If you removed the previous Atmosphere folder and put Kosmos on your sdcard it should have booted fine. I would follow the guide I linked or restore a nand backup if you have one.

Hey buddy yes I saw like o man kosmos three cfw that should of work but it started ams then it blacked out just charging icon so weird. So now my only option is to follow that link u sent which contain upgrading it manually with a deskstop I will do it tonight this one should forsure work right?

I actually don’t have a nand backup I’m new to this I was dumb I just copy paste the file into a folder in comp with no clue that nand is a backup in case things go wrong?

Thanks friend
 

designgears

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 8, 2016
Messages
291
Trophies
0
XP
671
Country
United States
Hey buddy yes I saw like o man kosmos three cfw that should of work but it started ams then it blacked out just charging icon so weird. So now my only option is to follow that link u sent which contain upgrading it manually with a deskstop I will do it tonight this one should forsure work right?

I actually don’t have a nand backup I’m new to this I was dumb I just copy paste the file into a folder in comp with no clue that nand is a backup in case things go wrong?

Thanks friend

It should work unless something else is wrong.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @Jayro, I don't see whats so special about the DS ML, its just a DS lite in a phat shell. At least the phat model had louder speakers, whereas the lite has a much better screen.
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    They probably said "Hey, why not we combine the two together and make a 'new' DS to sell".
  • Veho @ Veho:
    It's a DS Lite in a slightly bigger DS Lite shell.
    +1
  • Veho @ Veho:
    It's not a Nintendo / iQue official product, it's a 3rd party custom.
    +1
  • Veho @ Veho:
    Nothing special about it other than it's more comfortable than the Lite
    for people with beefy hands.
    +1
  • Jayro @ Jayro:
    I have yaoi anime hands, very lorge but slender.
  • Jayro @ Jayro:
    I'm Slenderman.
  • Veho @ Veho:
    I have hands.
  • BakerMan @ BakerMan:
    imagine not having hands, cringe
    +1
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    ESPECIALLY for things I do to myself :sad:.. :tpi::rofl2: Or others :shy::blush::evil:
    +1
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    @SylverReZ if you could find a v5 DS ML you would have the best of both worlds since the v5 units had the same backlight brightness levels as the DS Lite unlockable with flashme
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    but that's a long shot
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i think only the red mario kart edition phat was v5
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    A woman with no arms and no legs was sitting on a beach. A man comes along and the woman says, "I've never been hugged before." So the man feels bad and hugs her. She says "Well i've also never been kissed before." So he gives her a kiss on the cheek. She says "Well I've also never been fucked before." So the man picks her up, and throws her in the ocean and says "Now you're fucked."
    +2
  • BakerMan @ BakerMan:
    lmao
  • BakerMan @ BakerMan:
    anyways, we need to re-normalize physical media

    if i didn't want my games to be permanent, then i'd rent them
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Agreed, that why I try to buy all my games on disc, Xbox anyways. Switch games (which I pirate tbh) don't matter much, I stay offline 24/7 anyways.
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    I don't pirate them, I Use Them :mellow:. Like I do @BigOnYa 's couch :tpi::evil::rofl2:
    +1
  • cearp @ cearp:
    @BakerMan - you can still "own" digital media, arguably easier and better than physical since you can make copies and backups, as much as you like.

    The issue is DRM
  • cearp @ cearp:
    You can buy drm free games / music / ebooks, and if you keep backups of your data (like documents and family photos etc), then you shouldn't lose the game. but with a disk, your toddler could put it in the toaster and there goes your $60

    :rofl2:
  • cearp @ cearp:
    still, I agree physical media is nice to have. just pointing out the issue is drm
  • rqkaiju2 @ rqkaiju2:
    i like physical media because it actually feels like you own it. thats why i plan on burning music to cds
  • cearp @ cearp:
    It's nice to not have to have a lot of physical things though, saves space
    +1
    cearp @ cearp: It's nice to not have to have a lot of physical things though, saves space +1