I bricked my wii with a game update I need help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mar093, Jul 31, 2009.

Jul 31, 2009
  1. mar093
    OP

    Newcomer mar093 Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Today I got a new game (The Conduit) and when I put it in it needed an update so I did it and it a turned black when it finished. I dont have preloader or bootmii installed does any one know what I could do?

    Im on 3.2U

    PLEASE help
     


  2. Stokesy

    Newcomer Stokesy Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Australia
    Are you using a modchip? do you have the HBC installed?
     
  3. mar093
    OP

    Newcomer mar093 Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    no mod chip only homebrew channel but I dont have Pre loader or bootmii.
     
  4. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Is the game from the same region as your system ?
     
  5. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    You made a thread about it yesterday, why did you make a new one?
     
  6. Stokesy

    Newcomer Stokesy Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Australia
    Did you run a version from out of region? They usually dont get you a full brick unless you power off or something. What do you get when you boot up? anything?
     
  7. mar093
    OP

    Newcomer mar093 Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    yeah
     
  8. Stokesy

    Newcomer Stokesy Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Australia
    okay then
     
  9. mar093
    OP

    Newcomer mar093 Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    because the other one was on another section not wii hacking.
     
  10. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Oh right, it was in you blog wasn't it?
     
  11. mar093
    OP

    Newcomer mar093 Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I think im not really sure.
     
  12. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Anyway man, I guess you could send it to Nintendo or where you got it from if it is still under warranty I guess.
     
  13. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    You might try phoning Nintendo and say that you get a black screen after a disc update.
    I read a post from some other guy who got he Wii replaced for free.

    But you have to be a lucky bastard I think.
     
  14. mar093
    OP

    Newcomer mar093 Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
     
  15. supagusti

    Member supagusti GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    287
    Country:
    Austria
    I think this -> link happend to your Wii.

    Edit: seems to be a full brick...
     
  16. mar093
    OP

    Newcomer mar093 Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I might try that and hope they dont find any of my hacks.
     
  17. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    I'm not sure they would be able to find any due to the console being bricked, though in the unlikely event that it happens say a relative or friend did something to it lol.
     
  18. mar093
    OP

    Newcomer mar093 Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    It seems it is that problem, do you think im screwed?
     
  19. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    But he stated he doesn't have modchip, so this wouldn't apply to him. Would it ?
     
  20. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    Yes it could. Any firmware below 3.3 v2 using a retail disc that updates to 3.4 can cause this if it had been updated before (and then downgraded back).
     

Share This Page