How to make HBC auto load usb HD?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by edg0023, Jun 16, 2010.

Jun 16, 2010
  1. edg0023
    OP

    Member edg0023 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    145
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Read topic and thanks
     
  2. daxtsu

    Member daxtsu -

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    5,289
    Country:
    Antarctica
    ..Take your SD card out? Otherwise, there's no way.
     
  3. Szalkow

    Member Szalkow RawkSD Cheerleader

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    673
    Location:
    Uni
    Country:
    United States
    It auto-loads the USB if the SD card has no applications in its apps folder. Otherwise, SD card trumps USB.
     
  4. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
    Hypothetically could someone make a forwarder to the HBC where it automatically presses the "one" button?
     
  5. Szalkow

    Member Szalkow RawkSD Cheerleader

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    673
    Location:
    Uni
    Country:
    United States
    I only keep a handful of apps on my USB, and I use forwarders for all of those... if you have enough channels to use USB exclusively for apps, I would just remove the apps folder from your SD card.
     
  6. smf

    Member smf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    836
    Country:
    United Kingdom
    My wii hasn't had an sd card inserted for months. You don't really need them now.
     
  7. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    I'd say you could make a channel fairly easily that renames the "apps" folder on the SD card to something else, then loads HBC, thus loading with HBC pointed to USB. But then you'd need another channel for renaming the SD card "apps" folder back to "apps" and then loading HBC if you want to be able to load stuff from SD card too.

    If you really need both USB and SD, you'd need both these channels and the original HBC. Unless an app can continue to execute code after a channel is launched, but I'm pretty sure it can't. (If it could, you could make the USB forwarder rename the SD "apps" folder back after loading HBC, but I'm pretty sure that is impossible).
     
  8. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,164
    Country:
    United Kingdom
    you need one for bannerbomb
     
  9. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    I'm pretty sure it would be impossible, not because of IOS reloads, but because only one piece of PPC code can run at a time, meaning if you run one app, then run another, the first is completely removed, so cannot "press" a button.
     
  10. snikerz

    Member snikerz GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    501
    Country:
    Liechtenstein
    SNEEK can do it.
     
  11. cwstjdenobs

    Member cwstjdenobs Sodomy non sapiens

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,757
    Location:
    Ankh-Morpork
    Country:
    United Kingdom
    That's because SNEEK doesn't run on the PPC.
     
  12. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    SNEEK can send button pushes...?

    EDIT: And yeah, like above said, SNEEK is mainly ARM stuff
     

Share This Page