How to emulate GBA games on DS?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Splych, Sep 26, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Sep 26, 2009

How to emulate GBA games on DS? by Splych at 4:07 PM (1,410 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Splych
    OP

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    I really want to emulate GBA games on my DS Lite...

    Here's what I have on me right now:
    - DS Lite ;P
    - AceKard 2.1
    - EZ-Flash 3-in-1 Expansion (2nd gen, haven't replaced battery yet)
    - 4GB MicroSD Card

    So what can I do to emulate a GBA game without a problem? If you can, could you send me a guide, or even create a guide on how to emulate GBA games properly please? Like even without losing your gamesaves...

    Please and thanks,
    Splych

    PS. I mainly want to emulate Fire Emblem, Fire Emblem SS, Golden Sun and Golden Sun 2.
     
  2. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    put some GBA roms on ur microSD card, then it shows up like a DS rom, then just press A and play!
     
  3. Eon-Rider

    Member Eon-Rider GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    1,021
    Country:
    Australia
    You're kidding right?
     
  4. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    not sure i never used my acekard for gba i just use it on the dsi ill search around for a guide
     
  5. Splych
    OP

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    Alright guys, I have to admit, when it comes to emulating GBA games onto the DS, I am a complete noob.

    Since I never really understood it properly... Sure when I get a game, I emulate it and stuff, but I feel like there is something else I am missing. Like for saves, sometimes it doesn't save or it disappears... That's what I mean... Since sometimes, I feel like there is something I am missing in what I do.
     
  6. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    If you've got a 3-in-1 with your AK2 then you're all set for running GBA games. It's not emulation, it's actually running like a GBA cart. All you've gotta do is copy the GBA games to a folder of your choice and then run them like you run a NDS rom.

    The saving problem could be faulty 3-in-1 hardware, more specifically a dead or dying battery. I don't really know of a way to test the battery without opening it up tho. There's guides on GBAtemp for testing and changing the battery in the 3-in-1 somewhere.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page