How to detect a korean disc image?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Wiimm, Aug 10, 2010.

Aug 10, 2010
  1. Wiimm
    OP

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,052
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Can anybody tell me, what are the differences between a korean wii disc/game and other wii discs?
    How can I detect a korean wii disc?

    I've read something about an other common key.
    I need this info for my WIT project.
     


  2. SanGor

    Member SanGor Witchhunter

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    993
    Country:
    United States
  3. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,546
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    There was a program to convert a korean game to a normal one:
    http://filetrip.net/f2993-Wii-Key-Changer-1-0.html
    The korean key called kkey.bin and there was a version of MakeKeyBin which will create the normal key.bin and the kkey.bin.
    I hope this will help you.
     
  4. Wiimm
    OP

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,052
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    This is really all: Look into the ticket and select one of two common keys?
     
  5. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    Yes, that is pretty much it.
     
  6. Wiimm
    OP

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,052
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Is anyone able to confirm the korean disc support in WIT?

    to do:[*]Load the latest beta from http://wit.wiimm.de/download.html#beta[*] Call "wit dump korean_disc_image" and check for no errors[*] Call "wit ilist korean_disc_image" and check the correct file listing
     
  7. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    I would like to, but I cannot get wit to run... (running under Windows)

    I load up the command prompt, and whenever I type "wit ", it does nothing for about a second, then returns to the command prompt...

    [​IMG]
    When I told it to output a log, the resulting log was 0 bytes...

    Could this be a problem with Windows or cygwin maybe?
     
  8. Wiimm
    OP

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,052
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    It should work bit I don't know what cygwin does with the pattern "[K]". ( [..] means one of that characters.)

    Please enclose the iso name in double quote "..." or rename the iso image.

    Instead of redirecting the output with > you can first open a command window and then typing the command

    EDIT
    ... or say TLoZ*.iso

    EDIT 2:
    There is a bug: No error message if the file isn't found or invalid.
     
  9. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    Thanks. I will try that.

    EDIT: Nope, did the same thing. also tried renaming the iso file to zelda.iso, but I do not think it is the filename though. I tried "wit help" and same thing happened...
     
  10. Wiimm
    OP

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,052
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    curious!

    "wit help >a.txt" works fine for my Win XP.

    You can open a command window by executing "cmd". What says "wit help" in such window?
     
  11. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    I have been using cmdhere powertoy to open cmd within the working directory in the previous attemps.

    This time, I ran cmd and navigated to the working directory myself and tried "wit help >a.txt", and same thing...

    I assume something else may be interfering?
    I have MinGW on my computer as part of the devkitPro Windows installation. Could this maybe be interfering?
    EDIT: ran the devkitPro uninstaller, killing off MinGW, and... still the same thing...
     
  12. Zolotor

    Newcomer Zolotor Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    31
    Location:
    USA
    Country:
    I'm getting errors on Animal Crossing Korea

    [​IMG]


    Also Wii Scrubber says bad partitions
    [​IMG]
     
  13. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    Is Wiiscrubber using the Korean Common key?

    IIRC, Wiimm posted that Korean support was not added until beta 2 of 1.15a.
    ...could you please try "Wit dump ackor.iso" with the (currently) latest beta wit-v1.15a.beta4-r1544-cygwin?
    (I would, but I cannot get it running, and I am curious about it.)
     
  14. Wiimm
    OP

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,052
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    @damysteryman
    Have you more than one cygwin1.dll installed in your system? My tools are compiled against a version of 12.4.2010 with 2 608 311 bytes. And I always put the dll in the same directory as wit/wwt.

    And yes, it's right: For korean support you need the most current beta.
     
  15. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    Hmmm... I may have more than one copy floating around.

    I will search for all instances of cygwin1.dll and kill all but the one you suplied with wit.
    (computer is slow, may take a while...)
     
  16. Zolotor

    Newcomer Zolotor Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    31
    Location:
    USA
    Country:
    Ok using latest wit-v1.15a.beta4-r1544-cygwin, no more errors


    [​IMG]
     
  17. Zolotor

    Newcomer Zolotor Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    31
    Location:
    USA
    Country:
    Ok, used korean key with wii scrubber and now it sees the partitions correctly.

    [​IMG]
     
  18. Wiimm
    OP

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,052
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Fine & Thanx
     
  19. icsly0808

    Newcomer icsly0808 Newbie

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Korea, South
    How can i download wit-v1.15a.beta4-r1544-cygwin version?
     
  20. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    why do you want to use this version so badly? the latest version of wit should have the exact same support for korean games.
     

Share This Page