Hacking how do I run NDS downloads

m00se

New Member
OP
Newbie
Joined
Jan 31, 2008
Messages
1
Trophies
0
XP
1
Country
Seems like I need a .NDS file and a .sav file to run downloads. How do I get the .nds file as well as the .sav file? Or pls help me to understand how to run download games on NDS. Im using a DS linker and can get the games on to thge DS but most wont run and I note that those that do have a .NDS file associated with them
 

Sinkhead

yay p1ngpong.
Former Staff
Joined
Nov 22, 2006
Messages
3,689
Trophies
0
Age
30
Location
Across the pond
Website
Visit site
XP
257
Country
The actual game is held inside the .nds file. The .sav file is where your game saves to. Make sure the .nds file is the same name as the .sav file, eg.

tetris.nds
tetris.sav

The file you load is tetris.nds, it should work.

What flashcart are you using and which games aren't working?
 

xJonny

...
Member
Joined
Aug 16, 2007
Messages
1,394
Trophies
0
Website
Visit site
XP
184
Country
To start with, you should not need a save file, it should be generated after you play the game - so you only need to move the .nds over, and launch it on your card.
 

SavageWaffle

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
1,123
Trophies
0
Age
29
Location
New York
Website
Visit site
XP
228
Country
United States
Lets say, you got Tetris DS for your Slot-1 Card.
Alright you got the game.
Just Drag "Tetris.nds" and drop it in your Game Folder. Im not sure how the DS Linker works, but should be similer
 

Pamela

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 24, 2007
Messages
63
Trophies
0
Age
42
Location
FL, USA
Website
click.linksynergy.com
XP
222
Country
United States
Yes, you just put the nds file in your ds game folder and when you start the game for the first time the sav file will be made automatically. I'm don't know anything about ds linker myself, that is how it works with my R4DS though.
 

DarkAura

Offline
Member
Joined
Aug 20, 2007
Messages
2,385
Trophies
0
Age
30
Location
Over there.
Website
Visit site
XP
223
Country
Canada
It'll help if we knew which cart you are using, but for EZFlash's you need to run the game through a client first. All it really does is make a save file, but for the EZFlash that's what you need to start. Like, a slot 2 EZF.
 
General chit-chat
Help Users
    KenniesNewName @ KenniesNewName: