How do I play Mario Kart - PAL on my NTSC Wii? (Yes, I've searche

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by sofakng, Apr 8, 2008.

  1. sofakng
    OP

    Newcomer sofakng Advanced Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    I've honestly tried searching for this but can't seem to find the information...

    How do I completely disable the system update and play Mario Kart (PAL) on my NTSC Wii?

    I want to make sure no PAL update is applied or any channels are created.

    I've read tha I need BrickBlocker plus RegionFri but I don't know if that's it or the order to run them or....?

    Any help is appriciated!
     
  2. blueskies

    Member blueskies GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Messages:
    825
    Location:
    Santa Barbara, CA
    Country:
    United States
    So you read exactly what you need to make it work, made a new thread about what you needed, even typed it out all on your own, but you can't just DO IT?
    duh.. it's right there.
     
  3. ynot914

    Newcomer ynot914 Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Dude, you're a [rempved]. Calm down and just let him know. [removed]. If it was something to get angry over I would have to consider you half retarded. Anyways, yes all you have to do is use BrickBlocker and RegionFri and you will be completely fine:)[​IMG]
     
  4. ProdigySim

    Member ProdigySim GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    191
    Country:
    United States
    Works fine with just brickblocker if your modchip does auto region patching.

    And you posted this topic in the wrong forum.
     
  5. sofakng
    OP

    Newcomer sofakng Advanced Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    Thanks for the help and I apologize for posting this in the wrong forum...

    I'm using the OpenWii v2.4 chip which lists "WII/GC RegionFree (Wii is about 70-80%) Gc is 100%" as one of it's features.

    Is this the "autopatching" that you are talking about or do I still need RegionFri?
     
  6. kallekall

    Member kallekall GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    119
    Country:
    United States
    I totally agree with you. Hi is an asshole and should get a warning or something like that...
     
  7. Kiok

    Member Kiok GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    166
    Country:
    Jamaica
    You just need to use brickblocker nothing else.
     
  8. bosscolor

    Member bosscolor GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    469
    Location:
    Toulouse
    Country:
    France
    Apply regionfrii , it won't kill you
     
  9. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    I use WiiKit, when I wanna patch ... has RegionFrii, BrickBlocker, and several other apps built-in ... including an app to create region-free GameCube multi-game discs images.
     
  10. blueskies

    Member blueskies GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Messages:
    825
    Location:
    Santa Barbara, CA
    Country:
    United States
    sorry for swearing, i just didn't see the need to ask questions that have been answered. want to race me online? [​IMG]
     
  11. matthewn4444

    Member matthewn4444 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    201
    Country:
    United States
    Would the game work on a US wiikey if the game is scubbed? (2.9G)
     
  12. mercantigo

    Newcomer mercantigo Advanced Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    59
    Country:
    Brazil
    NTSC-J here.
    Patched with WBB, and then Region Frii.
    Locks up on load.
     
  13. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    don't scrub this game, it can cause problems.
     
  14. windnsea26

    Newcomer windnsea26 Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    United States

    I have a USA NTSC Wii. I patched with WBB first, then Region Frii. I then burned on a TDK-R at 2.4X with ImageBurn. Worked like a charm for basic play. I haven't tried much yet. I will tomorrow for sure when my kids wake up.
     
  15. mercantigo

    Newcomer mercantigo Advanced Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    59
    Country:
    Brazil
    For NTSC-U is working.

    Some NTSC-J users reported that the game locks up on load. I`m getting the same problem.
    BTW, some NTSC-U users that had made the Wii Chess`update reported that they weren`t prompted with the Update Screen.

    Maybe this could have a connection. I didnt made the SMG, SSBB and Wii Chess updates.
     
  16. windnsea26

    Newcomer windnsea26 Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    United States

    I forgot to add that my Wii and Wiikey is up to date with all firmware too. Maybe you need to make sure your Wii and your chip is up to date.
     
  17. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    I used

    http://wii.waninkoko.info/

    Wii Update Remover and then WiiFrii (needs key.bin however). Had the latest updates except IOS37 fully installed. Worked fine. But simply Brickblocker and RegionFrii will do it too. I just like the WiiFrii video mode patcher too.
     

Share This Page