How come there aren't any Rock Band 2/3 ocarina codes?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by davidsl_128, Nov 7, 2010.

  1. davidsl_128
    OP

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    How come there aren't any Rock Band 2 ocarina cheat codes? Is it hard to make any codes for that game? Or is it that no one is interested? Just saying, it'd be useful to have a code to allow more than one person to play the same instrument (for example, having two guitars playing the guitar track, instead of one playing guitar and the other the bass).
     
  2. Maurice10

    Member Maurice10 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    126
    Country:
    United States
    That'd take some pretty fundamental changes I think.
     
  3. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    Yeah. That would be one insanely difficult, perhaps impossible, change.

    As for codes, it could be that the RB2/3 arks, where everything is stored, have some hashes on them. Whether or not that's a problem Idunno, but it seems likely.
     
  4. qwertymodo

    Member qwertymodo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    784
    Country:
    United States
    Yeah, I had asked around on #RawkSD about otf patching for the on-disc songs using Riivolution and Aaron or tueidj has said that the arks are hashed, so you'd have to patch the main .dol to disable the hashing, then the patch would be pretty massive considering you'd have to replace the entire ark. Dunno what you'd be able to do with Ocarina... maybe some simple things like always 4x multiplier or something like that...
     
  5. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    AFAIK the only codes for Rock Band 1 were infinite OD/always 4x.
     
  6. Pippin666

    Member Pippin666 SSF43DE Master

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    1,663
    Location:
    Montreal, Qc
    Country:
    Canada
    This is like asking for a mod of RB.

    Pip'
     
  7. davidsl_128
    OP

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    Hmm, I see... there's no hope for an official patch either, right? Since there's this bug where drums+keys+two guitars can't play at the same time without enabling "All Instruments Mode", which means no online.
     
  8. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    All Instruments Mode can be used online. I don't remember how but it can be.

    EDIT: Please forgive me but I have been proven wrong. There is no AIM online.
     

Share This Page