1. That_guy6805

    OP That_guy6805 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2021
    Messages:
    3
    Country:
    New Zealand
    So I was getting the error message "ERROR The card was removed (ErrDisp)" when I open FBI and Homebrew. I was gonna try to meddle with it myself so I was making a copy of the contents on the sd card and I got a message that some files were corrupted. I'm very new to all this modding stuff and I bricked my old 3ds and don't want to do it again. Any ideas on how to fix it?
     
    Last edited by That_guy6805, Mar 9, 2021
  2. fmkid

    fmkid Just another GBATemp's random guy
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    1,914
    Country:
    Colombia
    Try to analyse (and possibly repair) your SD card performing this. But, if not possible after all (sadly, you get lost all your actual content), you must use a new SD card, format it and finally follow this tutorial
     
  3. That_guy6805

    OP That_guy6805 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2021
    Messages:
    3
    Country:
    New Zealand
    I tried copying all the files into a backup folder, and that's when I got the error that some files are corrupted
     
  4. fmkid

    fmkid Just another GBATemp's random guy
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    1,914
    Country:
    Colombia
    As I said above, then you must to proceed with a new SD card. Or, if posible, try to make an image of your actual SD card (a.k.a cloning the SD card) instead of just try to copy its content (but I would say that there's nothing more to do with that card and its content)
     
    Last edited by fmkid, Mar 9, 2021
  5. That_guy6805

    OP That_guy6805 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2021
    Messages:
    3
    Country:
    New Zealand
    I'm just scared that even if I got a new sd card I couldn't just copy and paste everything onto it because some files won't copy over. What would happen if I put a fresh sd card into a 3ds with CFW? I did backup what the guide told me too if that helps.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It seems like maybe only the CIAs are corrupted. I tried accessing GM9 and it still works, so then I tried changing the download and play app back to launching up homebrew it's worked and I'm able to access FBI from that menu. Maybe I could format my new 2ds xl removing all the apps and stuff then redownload all the cias?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - corrupted, files,