Hacking Having trouble installing arm9loaderhax

SimplyFedorable

Evangelion Geek
Member
Joined
Apr 7, 2016
Messages
575
Trophies
0
Location
melee hell
XP
511
Country
United States
Are you using the latest release of fbi and the universal injector? Did you have any issue making the fbi inject file? The only thing that I can think of that would have caused this is that when you were making the injectable version of fbi the process went wrong. Try running the go.bat again
 

EmeraldB

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 8, 2016
Messages
17
Trophies
0
Age
34
XP
94
Country
United States
Don't listen to this at all. Try to redo the steps for fbi injecting from the start.
I tried re-downloading the FBI.cia and the Extract Universal Inject Generator and dumping hs.app and running it again. It still didn't work. I think it might be because my Version is 2.1.0-4U. Does it have anything to do with that?
 

GilgameshArcher

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 1, 2012
Messages
638
Trophies
1
XP
717
Country
Brazil
I tried re-downloading the FBI.cia and the Extract Universal Inject Generator and dumping hs.app and running it again. It still didn't work. I think it might be because my Version is 2.1.0-4U. Does it have anything to do with that?

So U did not follow the guide step by step, obviously you shall find errors...
 
  • Like
Reactions: Quantumcat

Quantumcat

Dead and alive
Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
15,146
Trophies
0
Location
Canberra, Australia
Website
boot9strap.com
XP
11,094
Country
Australia
I tried re-downloading the FBI.cia and the Extract Universal Inject Generator and dumping hs.app and running it again. It still didn't work. I think it might be because my Version is 2.1.0-4U. Does it have anything to do with that?
Why are you doing it on 2.1??? You should restore your backup as per the guide.
 

EmeraldB

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 8, 2016
Messages
17
Trophies
0
Age
34
XP
94
Country
United States
Why are you doing it on 2.1??? You should restore your backup as per the guide.
Alright, I recognize the fact that I messed up. Is it possible for me to reset my game without losing my data? Even if I do, it's not a big deal but I'd rather not have to re-download my games if I don't need to.
 

Quantumcat

Dead and alive
Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
15,146
Trophies
0
Location
Canberra, Australia
Website
boot9strap.com
XP
11,094
Country
Australia
Alright, I recognize the fact that I messed up. Is it possible for me to reset my game without losing my data? Even if I do, it's not a big deal but I'd rather not have to re-download my games if I don't need to.
As long as you have not formatted your system between when you made the backup and now, your Nintendo 3DS folder (containing your games and saves) will still work.
If you did, I don't think JKSM or anything will work in 2.1.
 

cravas

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 30, 2016
Messages
867
Trophies
0
Location
Oeiras
XP
313
Country
Portugal
I tried re-downloading the FBI.cia and the Extract Universal Inject Generator and dumping hs.app and running it again. It still didn't work. I think it might be because my Version is 2.1.0-4U. Does it have anything to do with that?
If you skipped other steps, be absolutely shure you have A9LH installed and the payloads work.
If you didn't restore your NANDmin.bin from Part 2, Step 6, do it now with Hourglass9 or Decrypt9 (Keep A9LH) and disregard the rest I wrote down.


If you have done it (and you're on 2.1 because that was the starting FW you had and you have an Old 3DS), then read along.

If you're on 2.1.0-4, on that part of the guide (meaning you already have A9LH installed) means you skipped an IMPORTANT step of the guide:

Part 3, Section IV, Step 10:
Update your 3DS by going to System Settings, then "Other Settings", then going all the way to the right and using "System Update"
  • Yes this is safe, stop asking about it.
  • If you copied a firmware.bin to /luma/ earlier, delete it after updating or you won't be able to boot
 
Last edited by cravas,

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Leave
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    I'm fortunate to have had some managers over the years who I've straight up told to go fuck themselves, and not get in trouble for it. Help that I've been on the receiving end of that as well lmao
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Agreed, you can tell him you quit when you see him in court, (For defecation on property, charges)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    There's a difference in a abusive management rather than one drilling into you for messing up
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Told my last boss that I was resigning and he was confused and asked if I was serious 😭🤣
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    My last boss got investigated for racial slurs and guess what happened to him
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I luckily haven't had a boss in over 20 years, (independent contractor) but the people I do work for, it's pretty much like they my bosses, and yea some can be assholes. But there has been many jobs I've walked off and mailed they're checks back to them.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Bosses should yell at workers for mess ups they just need to know the difference in abuse and punishment
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I don't abuse or curse at my employess, I feel like waving the gun around gets the point across just fine.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    A boss is basically a glorified baby sitter
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I respect one's that tells someone what to do clearly, warn them when they mess up and actually put work in with a crew
    +1
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    That's how all of my last managers have been in this job and my last one. Last time I had a manager where I was being micromanaged to hell and back was over a decade ago when I worked retail
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    My managers nowadays are perfectly fine assigning me a project and just checking in once every week or two
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I had to micromanage the managers
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    At my last job I (as an individual contributor, not a manager or supervisor or anything) used to be the one to tell my manager when I was traveling for work "hey I'm gonna be out of office between x and y dates, I got something on the other side of the country I'm gonna go work on"
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Which was not the normal dynamic for that role lmao
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Don't get to travel for my current job :(
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Had me started working 10 days in a row with different days off after that I was like no
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    On the bright side, I also don't even have to leave my house for my current job, so... could be worse
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Some of the shift workers were so bad it held us up from 10pm to 10am
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    coming to the painful realization backing up my ps2's hdd to swap in a sata ssd, i need a faster more modern way to interface with old ide hard drives than using hdlgmanclient or ftp over network.
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    NIC is only 10/100 right?
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    that was fast in they year 2000
    +1
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    i have three network adapters 2 standard us ones with the ethernet and phone jack and one slimmer Japanese one with just a ethernet port. not sure if one would be faster than the other. i installed a sata adapter thing i got off temu for 3 dollars in the Japanese one thought, was surprised it actually works. but considering i got 18 games to go, gonna be a two day endeavor at this point.
    wolffangalchemist @ wolffangalchemist: i have three network adapters 2 standard us ones with the ethernet and phone jack and one...