gc loader with softmii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by teusjuh, Feb 8, 2009.

Feb 8, 2009

gc loader with softmii by teusjuh at 12:14 AM (4,906 Views / 0 Likes) 49 replies

  1. teusjuh
    OP

    Member teusjuh GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    174
    Location:
    Wageningen
    Country:
    Netherlands
    hi

    when i try with the patched mios to start gamecube backups from the disc channel my wii reboot
    bij some people it's works to start from disc channel

    can somebody explain how i can start game cube backups from disc channel??

    greetz teus
     


  2. bebs

    Member bebs GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    same here. softmii too

    but what s your game region? mine are pal on US wii....i think that s the problem
     
  3. buby78

    Member buby78 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    491
    Location:
    getting blazed
    Country:
    United States
    i used waninkokos cmios.
     
  4. bebs

    Member bebs GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    huh?? how can i try wanin's CMIOS?
     
  5. teusjuh
    OP

    Member teusjuh GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    174
    Location:
    Wageningen
    Country:
    Netherlands
    i tryed super mario sunshine pal on my pal wii
     
  6. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    I believe those are the CMIOS on his blog.
     
  7. buby78

    Member buby78 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    491
    Location:
    getting blazed
    Country:
    United States
  8. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    Well if you want to use Waninkoko's cMIOS you'll need a MIOSv8.wad file since the networking doesn't seem to work for most people (Wanin used a bugged PatchMii Install version so every few people get errors)

    Edit: Nvm the I got the network to work.
     
  9. teusjuh
    OP

    Member teusjuh GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    174
    Location:
    Wageningen
    Country:
    Netherlands
    i have wifi on my wii must i install version 8 mios from miospatcher??
     
  10. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    PIKMIN (PAL) has it....!! [​IMG]
     
  11. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    If you use Wifi it downloads v8, however it also patches it to do backups and also has some code removed so that Action Replay and stuff like that can still run.
     
  12. buby78

    Member buby78 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    491
    Location:
    getting blazed
    Country:
    United States
    just run the installer.
     
  13. sess

    Member sess GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    311
    Location:
    Sao Paulo
    Country:
    Brazil
    I found out what was "wrong". You need to enable the Wii BL support on the MIOS Patcher, by pressing X, and then install the MIOS you want. Remember to uninstall your current MIOS before doing so, I dunno if it's really necessary, but you know, just for precaution...
     
  14. acesniper

    Member acesniper GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    Did you try this?
     
  15. bebs

    Member bebs GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    i ve tried, still the same issue : black screen. but wii is responding when pushing some buttons
     
  16. sess

    Member sess GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    311
    Location:
    Sao Paulo
    Country:
    Brazil
    Try MIOS v8. Worked for me.
     
  17. Mrkinator

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    It loads for me...I leave my SD Card in every time, maybe this is why [​IMG]
     
  18. acesniper

    Member acesniper GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    Thanks sess, I'll try it once I get a gc backup.
     
  19. bebs

    Member bebs GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    already tried....gonna be crazy...
     
  20. games2007

    Member games2007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    263
    Country:
    United States
    I enabled BL support and then installed the MIOS. I can't play Super Mario Sunshine (PAL) on my NTSC-USA wii.
    =/
    I really wanted to play it =3
    And I have Softmii installed btw.
     

Share This Page