1. Deleted User

    Deleted User Newbie

    Oh, hahaha, ok, oops. I'll go do that now.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Done! c:
    Code:
    [L+Y/R+Y read/write slot 1 id at ATM]
    DD000000 00000A00
    DA000000 25FBEAD0
    D7000000 170605E8
    D0000000 00000000
    DD000000 00000900
    DA000000 170605E8
    D7000000 25FBEAD0
    
     
    infinest likes this.
  2. infinest

    infinest Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    31
    Country:
    Gambia, The
    Awesome ^^ See? Wasn't that hard :)
    Thanks for converting them and sleep well!
     
    Last edited by infinest, Dec 28, 2015
    Deleted User likes this.
  3. Smoker1

    Smoker1 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Messages:
    3,975
    Country:
    United States
  4. ken28

    ken28 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1,176
    Country:
    Germany
    Can anyone test of it works on you version? I ask since someone voted it as not working.
     
  5. samiam144

    samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    It's not possible to freeze values directly within the Hit list yet, right? We have to input the code into the .txt, and enable the code to actually freeze the value?
     
  6. ken28

    ken28 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1,176
    Country:
    Germany
    You can use the cheatlist editor
     
    samiam144 likes this.
  7. axaxx2

    axaxx2 Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 25, 2015
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Thanks for yours code, its useful.
    May I request one more code that able to stop monsters in a long time? e.g. paralyzed trap stop monsters 5 mins or longer...
    It will be very useful for damage research, thx.
     
  8. samiam144

    samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    Precisely; we can't actually freeze a value if it isn't already written into the game's cheatlist. What I want to be able to do is to freeze a value that is found through the cheat search in real-time. Maybe it's possible within the Hex-Editor; I haven't tried that yet.
     
  9. MartyDreamy

    MartyDreamy "Need a ride, handsome?"
    Member

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    971
    Country:
    Italy
    You make requests for codes? :D
     
  10. pokeforo

    pokeforo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    please convert this cheats for runing in gateway 3ds is for inazuma eleven go chrono stonesthanks:
    Moves, Skills and Consumable Items x99 (Obtained items only)
    c0000000 0000012F
    0071e000 00000063
    DC000000 00000010
    D1000000 00000000

    All Fighting Spirits and Equipment x99 (Obtained items only)

    C0000000 0000010E
    20720090 00000063
    DC000000 00000014
    D1000000 00000000
     
  11. infinest

    infinest Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    31
    Country:
    Gambia, The
    Yes you can. You simply open Cheatlist Editor. There you can add cheats to the list on the fly without having to do anything on your computer.
    Let's say you found a value for coins at 0x1756b0a4 and want to freeze it to 255 or FF.
    Open your Cheatlist Editor and simply edit in
    D3000000 10000000
    2756b0a4 000000FF
    It's definitely a bit of a hassle to type in on the 3DS and could probably be made more simple but that's the easiest way right now
     
    Last edited by infinest, Dec 28, 2015
    samiam144 likes this.
  12. ken28

    ken28 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1,176
    Country:
    Germany
    what exactly does D3000000 10000000 do?
     
  13. samiam144

    samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    Ahhhh, I see what you and @ken28 are saying now! So I have to input the address and the bytes through the cheatlist editor; I thought you can only edit pre-existing cheats in the .txt, not the "DEADBOOB" characters. Definitely isn't as easy as, say, pressing R in the hit list or hex editor to freeze a value, but it'll have to do for now. Thanks!
     
  14. infinest

    infinest Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    31
    Country:
    Gambia, The
    That's simple to explain.
    D3000000 10000000 sets the offset to 10000000
    2XXXXXXX 000000YY writes the byte YY to XXXXXXX + offset.
    Since Gateway needs the first number of the first 8 digits of the code as an identifer to actually know what it does 2XXXXXXX 000000YY you won't be able to fit the whole adress we want to write to in there
    1756b0a4 is 8 digits long but we only got 2XXXXXXX seven
    so we first set the offset to 0x10000000 and that makes our code add 0x10000000 to 2756b0a4 000000FF
    0x10000000 + 0x0756b0a4 = 0x1756b0a4
    so in the end it therefore writes to 0x1756b0a4

    Yep as i said it's a bit of a hassle but that's the best you can do right now. Maybe they'll add that in a later update. It would really make testing the values found easier...
     
    Last edited by infinest, Dec 28, 2015
    cearp and samiam144 like this.
  15. ken28

    ken28 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1,176
    Country:
    Germany
    and how can i find out when do use an offset?
     
  16. infinest

    infinest Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    31
    Country:
    Gambia, The
    Well when you find your adress and it's longer than 7 digits you'll always need to use offsets except for the data register codes since for these you have enough space to type out 8 digits because the offset has 8 digits for input available with these types of codes.
    example: D6000000 XXXXXXXX keep in mind though that the data register codes also add the offset to XXXXXXXX though.

    So if you previously set the offset to 0x10000000
    and now want to write the data register to let's say 0x1834FBA4 you will need to either do this
    or
    Just read this trough and if you have a bit of understanding of this stuff you should be able to make your own codes
     
    Last edited by infinest, Dec 28, 2015
  17. ken28

    ken28 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1,176
    Country:
    Germany
    What would i have to use in those cases:
    Case 1 F0542D10 000000FF
    case 2 F0542D10 000020FF
    Csae 3 F0542D10 002E00FF
    Case 4 F0542D10 1203E0FF
     
  18. infinest

    infinest Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    31
    Country:
    Gambia, The
    Those aren't real gateway codes. Sorry but if these are AR3DS codes i can't tell you since i haven't read its documentation.
    What are they supposed to do?
     
  19. ken28

    ken28 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1,176
    Country:
    Germany
    Those codes dont exist i just wanted to know what do to if all number in the first part are used up.
     
  20. infinest

    infinest Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    31
    Country:
    Gambia, The
    It might be tricky to understand. And would probably be easier with a real example that you give me.
    Try finding a value, check that it's the real adress by editing it in the hexeditor and then give me the adress and tell me what you want to do with it as a code and i'll show you how to write it out.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Gateway, Cheats,