Gamecube not showing up on GX

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by rizzod, Oct 6, 2012.

  1. rizzod
    OP

    rizzod Not a New Member

    Member
    770
    93
    Jul 30, 2008
    Okay so, CFG Loader shows Gamecube games just fine. And Runs them perfectly off my SD Card (DML), But USBLoaderGX does not show them at all.
    Anybody know the issue here, I would love to get them to work on GX as it is my Favorite loader, plus im thinking of doing the Priiloader thing and using GX as my bootup.
     
  2. shortz1994

    shortz1994 GBAtemp Maniac

    Member
    1,341
    157
    Jan 21, 2011
    United States
    go into the sub menu.( were you check what to show on the main menu) check gamecube. an they should show,or try an reload the cache.
     
  3. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight

    Global Moderator
    17,411
    7,988
    Oct 27, 2002
    France
    Engine room, learning
    The "submenu" he is referring to, it's the icon in the menu at the top which looks like "Cover and Channel" (the 4th icon).
    There you can select the origin of the games you want to display.
    Wii, GameCube, Channel on Real NAND, Channels on EmuNAND.


    If the games are still not displayed, check the path settings.
    You need to tell the loader where your games are located (SD or USB).

    By default, it's on SD card.
    Change the "GameCube Default Folder" to USB : This one is where the dumped games are written by the loader.
    Keep the "GameCube SD Folder" to SD : This one is the path used by DIOS MIOS Lite.

    DIOS MIOS : display games from default folder only.
    DIOS MIOS Lite : Display games from both folders.

    If you use DIOS MIOS Lite and launch a game on USB, the loader will ask you to copy the game to SD card first.
    If you don't have enough space left on SD, you will see a menu to manage your SD card.


    Maybe I should change the default "Main folder" to the first partition on USB, where the games are available to all GameCube launching method.
     
  4. rizzod
    OP

    rizzod Not a New Member

    Member
    770
    93
    Jul 30, 2008
    Everytime I got to custom paths and try to choose something it comes up with Error. And for some reason everything is USB8:/ when my Hard drive is WBFS Formatted...

    EDIT:
    okay, i think i have found my prolem now