Fuzzy Vertical Lines Across Screen

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by JustChillin1414, Mar 27, 2010.

Mar 27, 2010
  1. JustChillin1414
    OP

    Member JustChillin1414 <3 Tiny Tina

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    258
    Location:
    BC
    Country:
    Canada
    Hi, I have just encountered this problem recently. I have tried my hd component cables and the original cables that came with the wii. Basically what happens is this block of (what almost looks like static but the colours don't change) moves from the middle of the screen to the top and start again. This problem occurs on the menu and when playing games.. Basically all the time. It doesn't really affect the picture, it's just really annoying. I have searched the internet and the only thing similar to this is a block of flashing RGB colours. My wii is hacked and it has been for quite awhile. I haven't installed anything new and the TV doesn't show this any other time. Anyone have any suggestions?

    EDIT: I tried to take a video of it and it doesn't show on video. Any suggestions?
     
  2. xile6

    Member xile6 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Messages:
    362
    Country:
    United States
    same problem here i got jumpy colored block even when not on the hard drive
    they weren't there a few days ago and now they are and i haven't changed anything but idk maybe its an over heating problem

    *edit*
    Hey sorrry if this is a theard jack but I hate when people make 5million posts about the sam thing
    But here is my youtube video its shows the green and pink lines. Sometimes its double picutres.
    http://www.youtube.com/watch?v=GN_dIZixbRo&sns=em
     
  3. Neversoft

    Member Neversoft GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    236
    Country:
    United Kingdom
    Sounds like you're describing a faulty GPU to me guys... It seems to be increasingly common on Wii's. Mine has it, although it's not severe and not visible at all in some resolutions (as far as I can see). Another friends Wii has started showing problems as well.
     
  4. JustChillin1414
    OP

    Member JustChillin1414 <3 Tiny Tina

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    258
    Location:
    BC
    Country:
    Canada
    Well, leaving it unplugged over night seemed to work for me... No more fuzzy lines!
     
  5. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,358
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    this is the wiis rrod or vlod (vertical lines of death) although it's not half as bad as the 360 rrod it usually only happens on earlier models of wii and yes big N DID fix it (unlike some companies who never fix their flaws [​IMG]. it is a faulty gpu and you usually have to send your wii in to big n to get it replaced. except the difference is you get it back in a week not 3 months! [​IMG]
     
  6. xile6

    Member xile6 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Messages:
    362
    Country:
    United States
    Yea im about to shoot my xbox 360 its on life support, but yea I got the wii working unplugged it and disable the internet.

    and now that i think about it this happen to me about 2yrs ago but we were playing Mario party for like 8hrs straight.
     
  7. iggloovortex

    Member iggloovortex GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    771
    Location:
    Stratford, CT
    Country:
    United States
    sorry to revive an old thread but is there a way to manually fix this so i dont have to send my wii in or buy another? if i replace something or repaste the heat sink?
     
  8. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,358
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    there's no way to fix it the gpu is screwed and only big n can fix it by replacing the board or a new wii.
     

Share This Page