FFCCEoT Single Player Freeze

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Aeladya, Mar 25, 2009.

Mar 25, 2009

FFCCEoT Single Player Freeze by Aeladya at 5:11 AM (1,102 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Aeladya
    OP

    Member Aeladya *mistressOFtheCLOW

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    759
    Location:
    Idaho Falls, ID
    Country:
    United States
    Ok before you ask, I am running the Anti-Piracy cheat. I am also using an R4DS as it was a gift for X-Mas from my boyfriend. Anyway I just started the game and when I go into the forest, trying to learn the basics of battle the game freezes after it tells me that I can attack mid-air. Even after resetting the DS the game still freezes at the same spot. Can anyone help me? I am using a Kingston 2GB Micro SD in my R4DS and all my other games work fine. Any help is appreciated.


    I tried skipping the basics of battle, but when I take some steps the game freezes again.
     
  2. Dragonmasta666

    Newcomer Dragonmasta666 Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    How far in is that, I just got my first crystal without any problems.
     
  3. Aeladya
    OP

    Member Aeladya *mistressOFtheCLOW

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    759
    Location:
    Idaho Falls, ID
    Country:
    United States
    When you first enter the forest. It just freezes on me, in the same exact spot.
     
  4. Dragonmasta666

    Newcomer Dragonmasta666 Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    As rough as it sounds, to using YSmenu. I spent an hour or so setting it up yesterday as an alternate. I can still run the original R4 1.18 and if i need to i can run YSmenu. Theres a great program out there called AutoYS, huge thread in the forums about it. Thats the only thing I can think of. Also try redownloading the rom as it just may have a corruption issue. If the rom is trimmed try without trimming and viceversa.
     
  5. Zane

    Member Zane Ace Wizard

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    650
    Location:
    Sweden, Falkenberg
    Country:
    Sweden
    Also, try formating your SD card, might help.

    Just copy the contents to your PC, format the SD card, and move everything back again.
     
  6. Aeladya
    OP

    Member Aeladya *mistressOFtheCLOW

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    759
    Location:
    Idaho Falls, ID
    Country:
    United States
    I just extracted the file and put in the games section of my SD card like I do the others, I'm not sure about trimming the rom.


    Edit: Formatting the MicroSD has no effect, but I have discovered that is absolutely necessary to use YSMenu otherwise the game will freeze during battle and tutorials. Thanks for your help, I got YSMenu running and the game is now working.
     

Share This Page