DSTWO to 3DS Home Screen issue

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Zaertix, Aug 25, 2011.

Aug 25, 2011

DSTWO to 3DS Home Screen issue by Zaertix at 6:40 AM (1,870 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. Zaertix
    OP

    Member Zaertix GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    565
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    So when I get done playing my DS games (DScraft mainly) I press home and the screen blacks out and such. I can't get it back without hard resetting the system.

    How/Is there a fix for this?
     
  2. exangel

    Member exangel executioner angel

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    1,574
    Location:
    Tucson, AZ
    Country:
    United States
    I don't experience the problem you have with commercial roms. Maybe you should try enabling homebrew soft reset and resetting the cart back to the DSTwo menu screens before pressing the home button?
     
  3. Zaertix
    OP

    Member Zaertix GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    565
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Well I've even tried it with commercial roms and it still does it. So I don't know what the problem is.
     
  4. 9thSage

    Member 9thSage GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Messages:
    387
    Country:
    United States
    I've never had that problem with homebrew OR with commercial ROMs.
     
  5. Frankenstein Tan

    Member Frankenstein Tan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    167
    Location:
    Parts Unknown
    Country:
    United States
    I've never had that problem either. You may just need to re-format the card and start fresh.
     
  6. mewtwomaster3

    Newcomer mewtwomaster3 Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Do you mean the home button that is centered at the bottom of the touch screen? Because if that is what you are talking about, maybe the firmware has not been updated yet to support that button.
     
  7. tobi2006

    Newcomer tobi2006 Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    Germany
    Got the same problem. Sometimes it switches back to the home screen like normal but the DSTwo isn't recognized. But sometimes, i think especially by using homebrew software, it switches to black screen and it turns after some seconds itself off.

    Also I recognized a bug by using Comic Book DS, which comes up sometimes: You switch to home screen while reading a comic and the icon, which shows up is a black box with purple lines instead of "Alex Rider Stormbreaker" icon and the header shows nothing... (This black box doesn't get a post into the activity log...)

    Trying to recreate the bug comes up with a black screen and white font: "An error occured, please turn off your system and retry..." (Translated from german)

    I think I will use my DS Lite for my DSTwo...
     

Share This Page