DSOnei not recognize anymore after try to update = bricked

Discussion in 'Supercard' started by lookout, Mar 3, 2010.

  1. lookout
    OP

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    I try to update DSOnei firmware to v1.1 eng with the Firmware writer but it kept fail...
    (blink 5 time and Red.) when i insert into DSOnei back to my DS Lite or DSi, it don't recognize anymore [​IMG] (no cart found)

    help...
     
  2. joedanger

    Newcomer joedanger Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    Try using a low capacity non HC card (1 or 2gb), people usually have more chances on success using those.
    Also, to update the steps are as follows:
    1) Download firmware to your computer
    Supercard DS ONEi Firmware 1.1: http://eng.supercard.sc/download/DSonei_Fi...re_v1.1_eng.zip
    2) Extract updateen.bin file to the root folder of a microSD card
    3) Plug this microSD card into SuperCard DS ONEi cartridge
    4) Plug the SuperCard DS ONEi cartridge into firmware writer/updater
    5) Plug the firmware writer/updater on a USB port
    6) Do NOT interrupt when the firmware writer light is flashing. Wait for about 5-10 minutes until the light turns green.
    7) DONE! Now you can start loading the system files
     
  3. Omega_2

    Member Omega_2 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    677
    Country:
    Antarctica
    And if all else fails, format the mSD and try again(back up your files on it first)
    I managed to get it done in under a minute on an 8gb mSD a couple of months ago, but that was just me
     
  4. lookout
    OP

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    thanks for reply guys..

    I have a sanddisk 2GB and a 8gb (SDHC) it didn't work....

    what type of format did you use Omega.. FAT32 or FAT?
     
  5. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    IIRC you need FAT32.
     
  6. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    My 2GB is Fat16 and I was able to install the 1.4 fix fine
     
  7. lookout
    OP

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    Thanks everyone here, I try format FAT32 and FAT16 using sandisk 2GB and still no luck...
    I think it dead.. [​IMG]
     

Share This Page