DARKCORP 1.1 restarting wii??

Discussion in 'Wii - Hacking' started by codmaster, Feb 25, 2011.

Feb 25, 2011
  1. codmaster
    OP

    Member codmaster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    Alright,i had cIOScorp on a 4.0u wii,loved it,updated my wii with modmii to 4.2u,then i installed DARKCORP 1.1,when everytime i install darkcorp,it gets stuck on installing and restarts the wii
    how can i fix that???
     


  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,912
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    There is no reason to use darkcorp, and you are bound to run into problems when using it. My advice to you would be to uninstall darkcorp and use ModMii to reinstall/update your IOS files.
     
  3. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    That is simply not true, darkcorp is not going to cause any issues.

    Replace sd:\apps\darkcorp\boot.dol
    with this-
    DARKCORP_v1.11_Installer.dol
    Rename it to boot.dol, it has that reset bug fixed.
     
  4. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    I really don't see why people say darkcorp is so problematic. It's come a long way from it's roots as CIOSCORP Yes then it was an unstable useless piece of junk but in recent days I find it to be very effectively figured out. The only reason to avoid darkcorp is the risk of a brick.
     
  5. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    DARKCORP by itself shouldn't cause bricks. It can conflict with other apps though (eg Priiloader).
     
  6. codmaster
    OP

    Member codmaster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    plz help,when i use the .dol file and rename it to boo.dol,put it instead of the normal boot.dol i opened it up with my wii in HBC and it says no XML file found or something like that

    pllzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz help i want darkcop soooooo bad!!
     
  7. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    You need all the files from the 1.1 installer pack.

    I have never heard of darkcorp affecting priiloader, works fine with my tests
     
  8. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    Actually the only problem With DARKCORP is that it overwrites the system menu IOS's. I don't forsee any chance of the priiloader app having trouble as the app works perfectly fine under modded IOS on my system. I simply choose not to use it because its really just didn't work that well at least didn't back when I had it installed. mind you thats back when they were releasing .29 preloader mods... and priiloader first came out.
     
  9. JackWitherell

    Newcomer JackWitherell Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Bump

    What if we already do and it says the message: Exception -1 The specified xml file not found!
     
  10. Zorua

    Zorua Newbie

    I have the exact same problem. Put everything from v1.1 on the SD but the problem still persists.
     
  11. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    DARKCORP is out-of-date nowadays... are you using a SDHC card?
    If so, maybe trying an ordinary non-HC SD Card (usually 2GB or lower in capacity), and see if the installer can read the config.xml from it.
     
  12. Zorua

    Zorua Newbie

    It reads it if I don't use the boot.dol but then it has the restart problem. Also, I am using a non SDHC card.
     
  13. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    Maybe try this .dol file?
    DARKCORP v1.1 Installer .dol with restart bug fixed

    It should at least tell you what error you are getting...

    And make sure there is a config.xml at SD:\DARKCORP-v1.1\config.xml
    Maybe try this config.xml?

    ...and it should hopefully work for you. But keep in mind I have not needed to run the DARKCORP Installer for a long time myself, so I am only going by memory here...

    If you are still getting "Exception -1 The specified xml file not found!" after using both that fixed .dol along with that config.xml at SD:\DARKCORP-v1.1\config.xml on a regular non-SDHC card... then I cannot think of any other reasons why it would to that. (I do not think there would be specific SD card incompatibilities, but who knows, there could be ones that are not compatible.)

    If you are getting a different error though, then tell me which error it is.
     
  14. Zorua

    Zorua Newbie

    Yes, I'm getting the error which you mentioned, "Exception -1 The specified xml file not found!". I did copy both but it's still there. [​IMG]
    I'm using the SD which you get with the 3DS. Currently formatting the card, will let you know the results.
    Also, I have a black wii and it came bundled with wii sports resort and wii sports. It came with 4.3e. I bought it from the UK in July.
    Is it possible that my wii has one of those new chips which don't support DVDs?
    Oh also, if I try running anything other than the virgin wii method using your 1.1 full version, it looks for IOS249 and it causes my TV to loose signal. Looks like it crashes at that time.
    Even using the virgin wii method, it goes to installing title 75% and then reboots.

    EDIT: Tried formatting but it's still not working. Looks like there's something wrong with your modified boot.dol.
    Three others here in this thread have also complained of the same problem so looks like it's not just me.....

    EDIT 2: Ok, I just tried the full version. Same problem. Looks like there's something wrong with your boot.dol.

    EDIT 3: DAMN IT. IT SAYS THAT MY DRIVE IS TOO NEW FOR DVD -Rs. [/rage]
    Hmm does this mean that it can read DVD +R??
    Please check it.
    Thanks. [​IMG]
     
  15. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    It means DarkCorp and all backup disc loaders are of no use to you. Your Wii can only play official discs. You can still use a USB loader (I recommend Cfg).
     
  16. renis fejzo

    Newcomer renis fejzo Newbie

    Joined:
    Jul 6, 2013
    Messages:
    1
    Country:
    Albania
    I have the same problem too :(
     
  17. tHciNc

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    Um, bumping A 2 year old thread to say you have a problem...... is a problem..
     
  18. The Real Jdbye

    Member The Real Jdbye D:

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    8,580
    Location:
    Doing your mom
    Country:
    Norway
    I don't understand why people still use DARKCORP when they can simply force system menu and games to use IOS249 using Priiloader without messing up their system...
     
    Gilberd likes this.
  19. Gilberd

    Member Gilberd GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    157
    Country:
    Taiwan
    I never knew that you could use priiloader to specify which IOS to use for system menu.
    I used priiloader to loader IOS249 like you said and now all of my newer games that gave me read error on boot-up have no errors(except for Kirby Wii).
    This is a very useful post.
    The only problem I have now is that the Wii only rarely recognizes that I inserted Metroid Other M. Does the Wii have problem reading DVD+R DL or something?
    My smash brothers game works without problem.
     
  20. The Real Jdbye

    Member The Real Jdbye D:

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    8,580
    Location:
    Doing your mom
    Country:
    Norway
    DVD+R DL works with modchips, I don't think it works very well with softmods. My Wii won't read dual layer discs reliably anymore, a lot of legit users had this problem when Smash Bros first came out so it's not exactly uncommon. People had to send their Wiis in to Nintendo to get the laser "cleaned" ;)
    Kirby Wii has some weird anti-piracy checks AFAIK.
    USB loaders are the way to go nowadays anyway.
     

Share This Page