Completely Re Shelled, Now it turns on, Pops and Turns Off

Discussion in '3DS - Console, Accessories and Hardware' started by Rngr, May 10, 2017.

  1. Rngr
    OP

    Rngr Member

    Newcomer
    29
    5
    Mar 22, 2017
    Canada
    Hi guys,

    I re-shelled my New 3DS XL and completely gutted it using iFixit's tutorial, everything went beautifully and I was very patient. Yet when I go to turn it on once finished it turns on, pops and turns off. No cable damage (except for a slight bend in the top display cable) and I reseated literally every cable throughout the unit... it still happens. Any ideas for what I should do next? I was ESD tethered the entire time as well.

    Your help is much appreciated! I hope my 3DS isn't dead....
     
    Last edited by Rngr, May 10, 2017
  2. B4rtj4h

    B4rtj4h Gaming addict #2 and some

    Member
    387
    22
    Apr 16, 2007
    Netherlands
    Bikini Bottom
    This sounds as if the software is damaged? I had this when I flashed my 3DS... maybe reset it?
     
  3. Rngr
    OP

    Rngr Member

    Newcomer
    29
    5
    Mar 22, 2017
    Canada
    How do I do that?
     
  4. Hayleia

    Hayleia GBAtemp Maniac

    Member
    1,485
    1,135
    Feb 26, 2015
    France
  5. B4rtj4h

    B4rtj4h Gaming addict #2 and some

    Member
    387
    22
    Apr 16, 2007
    Netherlands
    Bikini Bottom
    Nevermind, I read that you did a flash of the system...
     
  6. Rngr
    OP

    Rngr Member

    Newcomer
    29
    5
    Mar 22, 2017
    Canada
    Thanks man! It helped a bit...

    So now I see my top screen however my bottom screen doesn't show anything, but the touch display is responding. My audio and 3d slider are also not working... weird. I can hear the audio and see 3D though. Glad it is almost there.

    EDIT: I'm going to try reseating the top display cables to see if thats the issue with the sliders and the bottom touch screen cables once more to see if that resolves all the issues. Its super finicky with some of those connectors...
     
    Last edited by Rngr, May 10, 2017
  7. Rngr
    OP

    Rngr Member

    Newcomer
    29
    5
    Mar 22, 2017
    Canada
    Got it! After removing and putting numerous cables back together and really ensuring they were tight it works beautifully! I had to reseat cables over and over and eventually it worked. Crazy how it looks perfectly seated and the is have to reseat it again and it works. Persistence pays off!