1. djdynamite123

    OP djdynamite123 Master Of Hardcore!
    Banned

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Country:
    [​IMG]
    [​IMG]


    Simon Kagstrom has released a new Commodore 64 emulator for the Nintendo Wii. Although it appears it doesn't support a keyboard you can map key combinations to the various buttons on the Wiimote.

    Usage

    Put .t64 or .d64 in /apps/frodo/images on your SD card.

    Controls

    Press "Home" on the controller to get to a menu where you can insert tapes/disks and configure the emulation.

    Key 2 on the controller is fire and the other keys (except direction keys) can be programmed to output keyboard keys.

    Thanks go to

    * Christian Bauer for the original Frodo
    * Wii/Gamecube SDL port for the graphics
    * "Tantric"'s port of FCE Ultra, which the sound support was taken from (a bit modified)
    Download/source http://wiibrew.org/wiki/Frodo
     
  2. Hadrian

    Hadrian Everybofy knows badgers like MASH POTATOES!
    Former Staff

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,983
    Country:
    United States
    Sweet, hoping its much better than the VC one.
     
  3. djdynamite123

    OP djdynamite123 Master Of Hardcore!
    Banned

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Country:
    lets play cal games etc, and fake mario hehe
     
  4. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,521
    Country:
    Italy
    What a surprise! Finally a way to play every c64 game without the need of linux... Turrican here I come!
     
  5. FGOD

    FGOD Wii gaming bitch
    Member

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    1,356
    Country:
    Netherlands
    sorry hadrian, i must have overlooked it... but anyway, this still is wonderfull!!
     
  6. Hadrian

    Hadrian Everybofy knows badgers like MASH POTATOES!
    Former Staff

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,983
    Country:
    United States
    Its nice to play Mayhem In Monsterland without the bad colours and sound that exists with the VC version. I paid money for that game, and Nintendo wonders why most people pirate.
     
  7. djdynamite123

    OP djdynamite123 Master Of Hardcore!
    Banned

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Country:
    Nicely put, robbing assholes [​IMG]
     
  8. jspicher

    jspicher Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    Cool, next we need a (real) Atari 2600 emulator!
     
  9. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!
    Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    19,432
    Country:
    Australia
    doh too late i already found a remake of wizball for the pc [​IMG]
     
  10. FGOD

    FGOD Wii gaming bitch
    Member

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    1,356
    Country:
    Netherlands
    hmmm i wonder why it just stopped while loading turbo outrun... i've got a black screen after the trainer menu and turbo outrun banner, but after a short load it should have gave me a new banner if i remember correctly... but i could still open the menu... any ideas? the rest of the loading is very fast, so i don't think it should take very long loading while other things take less loading then normal... and even so i've waited 5 minutes :s
     
  11. Hadrian

    Hadrian Everybofy knows badgers like MASH POTATOES!
    Former Staff

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,983
    Country:
    United States
    I just tested it and got the same results. A lot of games don't work but the best game ever H.E.R.O. works well.

    Its a pain to assign certain keys to the Wiimote though, I hope a on screen keyboard or even better keyboard support will be in future versions.
     
  12. Arm73

    Arm73 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,047
    Country:
    Italy

    Well I guess this emulator is so good that's even capable of simulating the frequent loading errors on the real machine......
    I remember it was hellish to slightly adjust the tape recorder several times with a tiny screw driver every time the loading would fail and hope for the best.....
    Thank god I also had a Spectrum at the time which was much more reliable when it came to tape loading programs !
    And what do we need a keyboard for, it's not like the average C64 owners would even try to program the damn thing, the basic interpreter was awful, but many games were great and all you needed to play them was a Joystick in port 1.......or if the game would refuse to load you could just try port 2 [​IMG]
     
  13. berlinka

    berlinka You have sustained a lethal injury.
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    3,148
    Country:
    Netherlands
    COOL! I just played Outrun which was almost perfect (a tad too slow)

    I hope the people who made this will make it even more perfect than it already is.

    THAAAAANKS
     
  14. djdynamite123

    OP djdynamite123 Master Of Hardcore!
    Banned

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Country:
    i know yea, most games iv'e tried don't work [​IMG] well the ones i want to play [​IMG] ohwell updates will be something to look forward to..
     
  15. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!
    Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    19,432
    Country:
    Australia
    man this isn't very good so far nearly every game i load wont work firetrap, impossible mission 2, eagles nest, fruit machine nada. and the ones that do load and work are very buggy and slow.
     
  16. djdynamite123

    OP djdynamite123 Master Of Hardcore!
    Banned

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Country:
    v4
    Merged with the Frodo trunk and build the "SC" version. This should improve emulation somewhat (although there are cases where it's the other way around!). The palette also changes because of this.
    Save prefrences together with the C64 state when saving snapshots. This is useful e.g., to have game-specific keybindings
    More menu options to type common key sequences, turn on 1541 CPU emulation etc
    Link with Yohanes version of SDL-Port, which perhaps brings USB keyboard support. I haven't tested, so please test and fix the code.
    Fixed some key binding bugs
    Misc smaller improvements here and there


    http://frodo-wii.googlecode.com/files/frodo-wii-bin-4.tar.gz
     
  17. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!
    Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    19,432
    Country:
    Australia
    the update doesnt work it starts than resets back to the hbc. had to delete the folder and re-download old version.
     
  18. djdynamite123

    OP djdynamite123 Master Of Hardcore!
    Banned

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Country:
  19. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!
    Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    19,432
    Country:
    Australia
    it's impossible to load tape files now!
     
  20. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,521
    Country:
    Italy
    Yes it appears that in this version there's no tape loading option.
    Edit: I asked Simon Kagstrom about this, here is his response:
    Just load them normally with 1541 emulation disabled.

    By the way, if you can't run some disk image game be sure to enable 1541 emulation (looong loading times but improved compatibility) and load it. After that an "out of memory" error will appear, but instead of giving up, try to reload the same game without resetting.
    In this way I managed to successfully load some of my favourite games (Buggy Boy, Turrican 2, Creatures 2, Zack McCracken)...but others still don't work. No idea why this happens.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Commodore, emulator,