cheat for retail cartridge.

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by xbox1513, Oct 26, 2010.

Oct 26, 2010

cheat for retail cartridge. by xbox1513 at 6:35 AM (1,014 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. xbox1513
    OP

    Newcomer xbox1513 Newbie

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Is there any cheating homebrew that i can use for retail carts. I need something like action replay, or gameshark that i can boot up on my m3, then load the codes and use it on a real cartridge, not a rom.
     
  2. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
  3. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,731
    Country:
    United Kingdom
    +1 to nitohax-

    You can also dump the save, cheat on the rom and flash the save back if nitrohax is being picky.
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    The cheats file you load has to be under 2-3 megabytes, so use R4CCE to take out all the other games except the certain one you want to make sure it's under that size.
     
  5. xbox1513
    OP

    Newcomer xbox1513 Newbie

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Thnaks. Does it work for DSI?
     
  6. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    Nope. Nothing that requires switching cards (except actual AR DSi) works on DSi e.g. NitroHax, save backup tools etc.
     
  7. xbox1513
    OP

    Newcomer xbox1513 Newbie

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    That Sux.
     
  8. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    Yes it does. In theory though it must be posssible, as AR DSi works like that AFAIK, so perhaps if someone reverse engineered AR DSi...
     

Share This Page