changing settings

Discussion in 'DSTT' started by Bri, Jan 16, 2008.

Jan 16, 2008

changing settings by Bri at 4:32 PM (1,783 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Bri
    OP

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Once the TTDS is inserted, the DS boots up directly to the TTDS menu and bypasses the standard DS settings menu. Is it possible to change the DS settings (i.e. set the time, etc.) without removing the TTDS cart?

    -Bri
     
  2. twit21

    Member twit21 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    181
    Location:
    Anchorage, AK
    Country:
    United States
    Other than the backlight, no.
     
  3. MadBob

    Member MadBob Nostalgia ain't what it used to be!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,530
    Country:
    United Kingdom
    Actually it is possible, there has been a DS ROM dumped from the Firmware, you open it from the DSTT menu and it boot the DS like there was no cart in it.
     
  4. Bri
    OP

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    MadBob,

    Do you have more information about this? Where can one get it?

    -Bri
     
  5. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    Bri, Do you know difference between Auto and Manual mode of loading DS carts from DS's own menu?

    If you put it to manual mode, every time you turn on your DS it will go into the DS's menu and wait for you to tap the SLOT-1 so it will go into DSTT's menu.
     
  6. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    Like the R4, the DSTT goes directly to its own menu regardless of which mode you have the DS set to.
     
  7. Bri
    OP

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    test84,

    I know that there's a setting in a .ini file that looks like it should make it go into the DS menu, but as far as I know it doesn't do anything (I haven't actually tried it myself). Do you know of anyone who has successfully gotten a DSTT/TTDS to boot to the DS menu? It would be nice if it has that option in its main settings like some carts do.

    -Bri
     
  8. twit21

    Member twit21 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    181
    Location:
    Anchorage, AK
    Country:
    United States
    And which .ini file would that be? I don't see anything in ttsystem.ini or language.ini that even remotely looks like it might do something like that.
     
  9. Bri
    OP

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    twit21,

    I was referring to "DRAWINFO" in ttsystem.ini which someone suggested in another thread might make it boot up to the DS menu but apparently doesn't seem to do anything.

    I think test84 was referring to the setting that makes it boot up to whatever game is in slot 1 instead of the menu, but as Urza noted, that setting makes no difference to the TTDS which always bypasses the DS menu regardless of that setting.

    -Bri
     
  10. MadBob

    Member MadBob Nostalgia ain't what it used to be!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,530
    Country:
    United Kingdom
    Drawinfo draws the info on the top screen, the DSTT cannot boot into DS mode, like I said there is an NDS Rom dumped from a DS Phat that you can run on your cart (used to have it on my R4) that takes you into the DS menu. cannot remember what it was called or where I got it from (anyone?) sorry.
     
  11. MadBob

    Member MadBob Nostalgia ain't what it used to be!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,530
    Country:
    United Kingdom
  12. Bri
    OP

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    MadBob,

    I tried this, and indeed it works. The only problem is that it says that there's no card in slot 1 which means that I can't go back to the DSTT menu from the NDS menu.

    I don't suppose there's any way around THAT is there?

    -Bri
     
  13. MadBob

    Member MadBob Nostalgia ain't what it used to be!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,530
    Country:
    United Kingdom
    Pointless if it could as the DS turns off when you change settings, so you either use this to change settings or you don't use it.
     
  14. Bri
    OP

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Good point, MadBob! Thanks again for the link to the file also!

    -Bri
     

Share This Page