Hardware Can someone Recommend me any SD Card for my O3Ds ?

ProfiSuchti

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
221
Trophies
0
Age
41
XP
236
Country
Gambia, The
Hey there, i am looking my Second time for a new SD Card for my CFW O3DS XL.

Can someone Give me a Ebay Link with a CHEAP SD Card with 16 GB ? or if its still cheap enough then 32 GB ?

Ps. I live in Germany, So please only Links from German Sellers or if the Shipping is Free, then it does not care ^^.

The best way is, just give me a name of a CHEAP 16/32 GB SD Card and i search on ebay and buy one.
 

VioletX

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 8, 2016
Messages
242
Trophies
0
Age
24
XP
141
Country
Hey there, i am looking my Second time for a new SD Card for my CFW O3DS XL.

Can someone Give me a Ebay Link with a CHEAP SD Card with 16 GB ? or if its still cheap enough then 32 GB ?

Ps. I live in Germany, So please only Links from German Sellers or if the Shipping is Free, then it does not care ^^.

The best way is, just give me a name of a CHEAP 16/32 GB SD Card and i search on ebay and buy one.

Not sure if there's one around your place but, expert klein and/or media markt sell 32GB Cards from Sandisk and Intenso for like... 15-20 bucks?
I have one and i've got no problems with it at all
 
  • Like
Reactions: ProfiSuchti

ProfiSuchti

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
221
Trophies
0
Age
41
XP
236
Country
Gambia, The
Not sure if there's one around your place but, expert klein and/or media markt sell 32GB Cards from Sandisk and Intenso for like... 15-20 bucks?
I have one and i've got no problems with it at all

Thanks, if i find nothing in ebay etc. then i goto the next Media Markt :D, didnt know if they have SD Cards :D. And Yeah Max. 20€ are the Best Price for me^^.

Dont be stupid and put some money in the sd card. Its pretty much the heart of your 3ds.
Get a quality Sandisk or Toshiba.

AND NOT ON EBAY

My Plan was not to buy a USED Card, because they can be Fake or Corrupted ;D. So dont worry.

Btw: I have NO Matter about SD Cards, so i dont know which one has Quality ;).

This one works excellent for me.

Thanks, thats really a perfect Price.
Do you use it on a OLD 3Ds ? and does the Card has REAL 32GB ? Even if it has only 28-31GB its okay, i just dont want to buy a 32GB SD Card while it is fake and has only 8MB XD.

I will search now for the SD Card in ebay and i hope i find it *_*.

Edit: FINALLY i found a good SD Card, @Swiftloke thank you very much, i searched on ebay for the SD Card and found the Same Price: http://www.ebay.de/itm/SANDISK-Ultr...425398?hash=item35f3ac59f6:g:ySYAAOSwOdpXxzRZ

I hope this Card has really 32GB, i bought it now. And i hope my OLD 3Ds supports it *_*.
 
Last edited by ProfiSuchti,

Swiftloke

Hwaaaa!
Member
Joined
Jan 26, 2015
Messages
1,770
Trophies
0
Location
Nowhere
XP
1,334
Country
United States
Thanks, if i find nothing in ebay etc. then i goto the next Media Markt :D, didnt know if they have SD Cards :D. And Yeah Max. 20€ are the Best Price for me^^.



My Plan was not to buy a USED Card, because they can be Fake or Corrupted ;D. So dont worry.

Btw: I have NO Matter about SD Cards, so i dont know which one has Quality ;).



Thanks, thats really a perfect Price.
Do you use it on a OLD 3Ds ? and does the Card has REAL 32GB ? Even if it has only 28-31GB its okay, i just dont want to buy a 32GB SD Card while it is fake and has only 8MB XD.

I will search now for the SD Card in ebay and i hope i find it *_*.

Edit: FINALLY i found a good SD Card, @Swiftloke thank you very much, i searched on ebay for the SD Card and found the Same Price: http://www.ebay.de/itm/SANDISK-Ultr...425398?hash=item35f3ac59f6:g:ySYAAOSwOdpXxzRZ

I hope this Card has really 32GB, i bought it now. And i hope my OLD 3Ds supports it *_*.
Yes, it's 32GB exactly, and I use it on an o3DS. Works great, no lag at all in any of my games [all of which are in .cia format except for my DS games of course] and though I've never tried it with an emuNAND, if you're interested in hax you shouldn't be using one at this point in the scene anyway.
Also, keep in mind that Sandisk is extremely reputable, very high quality media. However, 2 things to keep in mind when buying:
-There's no reason to not get a class 10 card in this day and age.
-Where I live, brick-and-mortar stores will try to over charge you for media, especially SD cards. A lot. Like, Vita level overpriced- I've seen 64gb cards being sold for $100. I don't know if it's any different where you live, but I would always buy online just in case.
 
Last edited by Swiftloke,
  • Like
Reactions: ProfiSuchti

ProfiSuchti

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
221
Trophies
0
Age
41
XP
236
Country
Gambia, The
Support shouldn't be a problem for 32GB

Just out of curiosity, why the eBay bias?

I bought earlier everything from Stores, and not trough internet.
But i moved from a BIG City in a very small Village, so going in a Store was Plan B for me ^^. But it seems Plan A worked.Ebay is in this Situation the best choice and the Price is the same (Its sad where i live.If a store would be here, i would had in within 10 Minutes a SD Card.Trough ebay/Internet i have to wait 3-4 Days but i can wait anyway -.-).

Yes, it's 32GB exactly, and I use it on an o3DS. Works great, no lag at all in any of my games [all of which are in .cia format except for my DS games of course] and though I've never tried it with an emuNAND, if you're interested in hax you shouldn't be using one at this point in the scene anyway.
Also, keep in mind that Sandisk is extremely reputable, very high quality media. However, 2 things to keep in mind when buying:
-There's no reason to not get a class 10 card in this day and age.
-Where I live, brick-and-mortar stores will try to over charge you for media, especially SD cards. A lot. Like, Vita level overpriced- I've seen 64gb cards being sold for $100. I don't know if it's any different where you live, but I would always buy online just in case.

I just want to use the 32 GB Card for installing .cia Tweaks/Games on my CFW 3Ds <3, so i will be alot Happy with it.

I thought a 32GB Card will Costs like 30+ $/€ but this one is only 11€, and that is alot cheap for me :D.Better than my Imagines :D.
 

ProfiSuchti

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
221
Trophies
0
Age
41
XP
236
Country
Gambia, The
HELP!

I got today my new 32GB SD CARD.

I Copied and pasted (To have a Backup if something goes wrong) ALL Folders from my OLD 4GB SD Card (Where A9HL was installed) to my PC. Then i FORMATED the 4GB SD Card, and Copied + Pasted the Folders from PC back to the 4GB SD Card (For Testing, and WITHOUT the "Nintendo 3DS" Folder because i dont wanted the GAMES, but i wanted the Tweaks and A9HL!) and inserted it into my O3Ds XL Back. Now my 3Ds turned on and First: The Design was settet to White (I changed the Default Design back to Black what i had before i started Copying + Formating the SD Card), Second: MY TWEAKS are Gone!!! My HB Too, EVERYTHING is gone, only FBI is still there (But this time not anymore as a "!" Mark, i hope i can still installs .cia ?)

How i get my Tweaks back and my HB ? ;(.

I have still the "Nintendo 3DS" Folder, but i dont want to use it because inside of it are many folders and the Folder Names are not Named as the Tweak/Game Names. I dont want the Games and a few of the Tweaks back...
 

Clydefrosch

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 2, 2009
Messages
5,928
Trophies
1
XP
4,282
Country
Germany
dude, remove the nintendo 3ds folder on your cart and put the backup one in there.
then delete the games you dont want through system settings.
 

ProfiSuchti

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
221
Trophies
0
Age
41
XP
236
Country
Gambia, The
I was sure someone will say that, but i have some Problems, its not that easy that you think, i am sorry....its very Important that my HB etc. is back without i use the Nintendo 3DS Backup Folder..
 

Clydefrosch

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 2, 2009
Messages
5,928
Trophies
1
XP
4,282
Country
Germany
because if you had just copied over the whole sd card instead of leaving out the nintendo 3ds folder, everything would be fine.
the nintendo 3ds folder has all the installed cias in it, including the homebrewmenu loader.
 

ProfiSuchti

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
221
Trophies
0
Age
41
XP
236
Country
Gambia, The
damnit.

I have like 4 Folders (Inside of the "Nintendo 3DS" Folder + one Folder named "Private" lol) and i dont know which of them are Useless (They are Eating 3,8GB of Capacity). Where i bought my O3Ds XL, i Copied and Pasted the Nintendo 3Ds Folder of my First SD Card (I had 2 SD Cards: One of my OLD O3Ds non XL, that is Broken, it wont turn on anymore. And One that is from my new O3Ds XL) from my Broken O3Ds to my new SD Card from my Original new O3Ds XL and i saw that i cant Play the Games, now i dont know inside which folder this games are.

Rip 3,8GB Capacity :x.
 

Clydefrosch

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 2, 2009
Messages
5,928
Trophies
1
XP
4,282
Country
Germany
damnit.

I have like 4 Folders (Inside of the "Nintendo 3DS" Folder + one Folder named "Private" lol) and i dont know which of them are Useless (They are Eating 3,8GB of Capacity). Where i bought my O3Ds XL, i Copied and Pasted the Nintendo 3Ds Folder of my First SD Card (I had 2 SD Cards: One of my OLD O3Ds non XL, that is Broken, it wont turn on anymore. And One that is from my new O3Ds XL) from my Broken O3Ds to my new SD Card from my Original new O3Ds XL and i saw that i cant Play the Games, now i dont know inside which folder this games are.

Rip 3,8GB Capacity :x.

if you had transfered all the files from the start, you could have easily found out which one is the current one by noting every folders size and installing a game, then checking which one changed its size.

now, i'm not even sure if putting them back will really help you, as the system already created a new system folder with a new random name on the sd, right? (if one of your old folders has the same name as the new one, delete that new one and put the one with the identical name back)

so you might have to install all your things again one way or the other.
if you have a9hl, you still have a9hl and if you still got fbi in health and safety app, you can still install fbi cia and whatever else you had running before.
 
Last edited by Clydefrosch,
  • Like
Reactions: ProfiSuchti

ProfiSuchti

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
221
Trophies
0
Age
41
XP
236
Country
Gambia, The
My Broken 3Ds was already Corrupted where i got my new 3Ds, so i was not able to use the Transfer, thats why i used my PC and tried to Copy and Paste xd.

Its all fine, i let my new 32GB SD Card that i got today Life with 29GB ^^
 
D

Deleted User

Guest
  • Like
Reactions: ProfiSuchti

ProfiSuchti

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
221
Trophies
0
Age
41
XP
236
Country
Gambia, The
Thanks.

I Remember that People told me that i need a Software or the right Format Type if i want to Format a 32GB or 64GB (cant remember anymore the Size) SD Card for the 3Ds :D.
 
D

Deleted User

Guest
Thanks.

I Remember that People told me that i need a Software or the right Format Type if i want to Use a 32GB or 64GB (cant remember anymore the Size) SD Card for the 3Ds :D.
The maximum capacity that windows allows u to format to fat32 is 32 gb. 64 and up need special software.
 
  • Like
Reactions: ProfiSuchti
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Veho @ Veho: Worst speedrun ever.