Hacking Bricked wii..

JMarlow1986

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 8, 2015
Messages
7
Trophies
0
Age
37
XP
43
Country
United States
Ok, I am very new to modding the wii. I received a wii back from a relative and he had a softmod done with hombrew. Stupidly, I tried to do a Nintendo update to 4.3. IT failed and since then I cannot get back to the health screen or channel screen.

When restarting the wii at first preloader would show up. and say "boot not available" or something to that effect pushed a few buttons here and made my way into homebrew channel. So i can make it there. I downloaded a system checker.

Also, after further restarting of the wii I have bootmi now showing up. I did read to try and get a nand backup. I did complete that task as well. have no idea what to do with it, but I did it.

So now every time i boot wii it wil go to the bootmi first, then i can go straight to homebrew from there. I cant launch any games or emulators, etc...

If anyone can help me get this thing back to playing games again, that would be greatly appreciated, I am at a loss on what to do.


sysCheck v2.1.0b13 by Double_A and R2-D2199
...runs on IOS55 (rev 5149).

Region: NTSC-U
System Menu 4.1U (v449)

Homebrew Channel 1.0.0 running on IOS38
Hollywood v0x11
Console ID: 67717554
Boot2 v4
Found 62 titles.
Found 30 IOS on this console. 8 of them are stub.

IOS4 (rev 65280): Stub
IOS9 (rev 520): Stub
IOS10 (rev 768): Stub
IOS11 (rev 256): Stub
IOS12 (rev 11): No Patches
IOS13 (rev 15): No Patches
IOS14 (rev 262): No Patches
IOS15 (rev 266): No Patches
IOS17 (rev 517): No Patches
IOS20 (rev 256): Stub
IOS21 (rev 522): No Patches
IOS22 (rev 777): No Patches
IOS28 (rev 1292): No Patches
IOS30 (rev 2816): Stub
IOS31 (rev 3088): No Patches
IOS33 (rev 2832): No Patches
IOS34 (rev 3087): No Patches
IOS35 (rev 3088): No Patches
IOS36 (rev 3094): Trucha Bug ES Identify NAND Access
IOS37 (rev 3612): No Patches
IOS38 (rev 3610): No Patches
IOS50 (rev 5120): Stub
IOS51 (rev 4864): Stub
IOS53 (rev 5149): No Patches
IOS55 (rev 5149): No Patches
IOS60 (rev 6174): Trucha Bug
IOS80 (rev 6944): No Patches
IOS249[38] (rev 14): Trucha Bug ES Identify NAND Access USB 2.0
IOS250 (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access USB 2.0
IOS254 (rev 65281): BootMii
BC v5
MIOS v9

Report generated on 2014/12/31.
 

JMarlow1986

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 8, 2015
Messages
7
Trophies
0
Age
37
XP
43
Country
United States
Thanks for the reply,
I can get to the homebrew channel from bootmi.
I can put a game in the disc slot and it doesn't do anything.
I can download the emulators from the hombrew browser, then install but can't get to the channel page to launch the channel.

I posted an image of the channel page im referring to. ( my wii doesnt load that up anymore)
 

Attachments

  • channel.jpg
    channel.jpg
    36.8 KB · Views: 276

JMarlow1986

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 8, 2015
Messages
7
Trophies
0
Age
37
XP
43
Country
United States
Thanks again,

Yes, I can get to HBC.
Do I download Modmii from the HBC? Is there any files associated with this that I need to load as well?
Sorry, very new to this. Seems there are many programs that do a variety of things and I haven't gotten a grasp on many of them yet.
 

nikeymikey

This is now a Spiderman thread.........
Member
Joined
Nov 19, 2008
Messages
1,510
Trophies
1
XP
2,447
Country
United Kingdom
You should be able to reinstall a working system menu and all the correct and up to date IOS and cIOS using modmii, it will download everything you need to do so and set up your sd card for you ready to go. I also suggest that you might as well update to 4.3 at the same time, just tell modmii when it asks what firmware you want to be on.
 

JMarlow1986

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 8, 2015
Messages
7
Trophies
0
Age
37
XP
43
Country
United States
Thanks guys for all the feedback.

I was reading up on the modmii app. It says I will need my mac address for the wii?
How would I get this now if I cant get back to the console information through normal boot process?
 

JMarlow1986

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 8, 2015
Messages
7
Trophies
0
Age
37
XP
43
Country
United States
for my current system menu version I would select 4.1 right now right? then later when it asks what i want to upgrade to i can say 4.3; Correct?
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Cranesbill @ Cranesbill: Oh yeah lmao