black screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by terminator-2004, Nov 7, 2010.

Nov 7, 2010

black screen by terminator-2004 at 6:43 PM (1,245 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. terminator-2004
    OP

    Newcomer terminator-2004 Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Poland
    Hello
    i have a problem with my wii yesterday i whose watching a movie on my wii when i whose try a pause a film wiimote don’t respond only flashing 4 lights fiev times and go off a finish a movie and switch off a wii pressing a button on console
    but today when i start a wii i have a black screen and wii wont to start wii mote only flashing lights and go off i only start by wiimote to switch off need press a button on wii for 5 sec
    I manage to start bootwii from sdcard and start hombrewchanel but wii mote not working

    sorry for my english
     
  2. G0dLiKe

    Member G0dLiKe who needs a title ;)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,674
    Country:
    United States
    If you have bootmii on boot2 and a nand backup of course you could try to restore your nand.
     
  3. RiderLeangle

    Member RiderLeangle GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    508
    Country:
    United States
    Bootmii doesn't work with the Wiimote even if you didn't brick your Wii (which if you get a black screen and Wiimote isn't working and you can't do anything that sounds like what happened). You either need a Gamecube controller or to scroll with the Power Button and select with the Reset button
     
  4. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Sounds like your bluetooth module has gone bad.

    1- Test powering the wii on with the wiimote

    2- Test savemiifrii

    If the wiimote will not power on the wii, and savemiifrii loads the recovery menu, you likely have a bad bluetooth module. Simply replace it.
     
  5. terminator-2004
    OP

    Newcomer terminator-2004 Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Poland
    I restore my nand file still black screen (i only have a nand file backup after a crack a wii don’t have a backup before cracking) and i can start my wii with the controller only
    now tray to find a gamecube controller

    about a 1 month ago i install a ios55 from hombre browser that only changes after i crack my wii

    i can start hombrew chanel form bootmi but the wiipad not working that is normal ???
     
  6. Nintendo_Chick

    Member Nintendo_Chick GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    386
    Country:
    United States
    Did you back up your nand after you bricked it...? If not that should of fixed it.

    You can try anyregion changer if you can get to the homebrew channel.
     
  7. terminator-2004
    OP

    Newcomer terminator-2004 Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Poland
    i have a nand backup before bricked but not difrent when restore
    i can't use a homebrew channel wiimote not connected
     
  8. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
     
  9. terminator-2004
    OP

    Newcomer terminator-2004 Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Poland
    just replace a bluetooth module still black screen
    can't tray savemiifrii dont have a game cube controler
    any other idea or need scrap my wii??
     
  10. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Load the HBC, check that the flashing network icon in the lower right hand corner stops flashing, assuming the wii was online in the first place. Also have a look at the DHCP clients in your router, see if your wii is on the network. A bad wifi module can cause black screens.

    Also, backup and format your sd-card. Get a copy of cboot2 and syscheck. Set your sd card up to cboot2 syscheck. It should look like this-
    sd:\bootmii (cboot2)
    sd:\startup.elf (cboot2)
    sd:\boot.dol (syscheck)
    Put that in the wii and boot, it will run the syscheck. Post the cvs log from your sd card here.
     
  11. terminator-2004
    OP

    Newcomer terminator-2004 Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Poland
    i check a icon on HBC stop flashing after 5 sec but not see on my router

    i start s syscheck but it run about 50% and i looks like stops


    info from syscheck

    sysCheck v1.6.2 by Erik Spyder

    Region: PAL
    The system menu v482 is running under IOS36 (rev 16)
    Hollywood v0x11
    Console ID: 38491992
    Boot2 v4
    Found 89 titles
    Found 27 IOS on this console
    Found 10 IOS Stubs on this console
     
  12. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    OK, that suggests you have some corrupts ios. We should start with reinstall ios70 and figuring out what other ios may be corrupt. Try to delete sd:\boot.dol
    Boot the wii, if your lucky cboot2 will boot your system menu for you and allow you to sync your wiimote
    If the system menu does not load try to Edit sd:\bootmii\bootmii.ini
    Set the delay to 0
    Set the autoboot to system menu
    If you can't get the wiimote to sync your going to need a gc controller.

    It sounds like your wii is online if that icon stops flashing, so your wifi module is probably fine.

    Also you can further test you ios by replacing the syscheck boot.dol with the boot.dol from signcheck, then load signcheck with cboot2. When it loads it will list your ios one at a time, then you press reset and it lists the next. You press reset many many times unitl the app exits or it crashes. Pay attention to the ios displayed, write them down. It will crash when it try to load a corrupt ios, so the next ios in line would be bad. You would then reinstall that ios and run it again until it completes its scan, perhaps reinstalling a few ios files.

    Your system menu appears to be installed
    Your setting.txt appears to be ok

    If you get the system menu to load on ios36-v16, sync the wiimote, load HBC. Launch Multi-Mod manager and reinstall ios70-6687. Hopefully that will get your wii booting normaly. But you possibly have other corrupt ios, so use signcheck or dop-mii to figure out which ones need to be replaced.
     
  13. terminator-2004
    OP

    Newcomer terminator-2004 Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Poland
    some question
    whitch file put on SD card only cboot2 or the old files from card with HBC
    and from where I can download a ios file and how to install them
     
  14. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Only a gc controller will work it you cant get the menu to load with cboot2.
     

Share This Page