Atmosphere crashing after update to 1.1.1 Error code 0x290 (2144-0001) qlaunch process

DonKedick

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2021
Messages
9
Trophies
0
Age
40
XP
41
Country
United States
Atmosphere crashing after update to 1.1.1.

Atmosphere was updated from 0.19.3 to 1.1.1. After updating, Atmoshpere was working and booting into CFW just fine but after switching games the system crashed and I got error code Error code 0x290 (2144-0001). Full error report pasted below. After performing the 30 second power reset the switch rebooted into the stock mode. I was then able to enter RCM and injected fusee.bin via TegraRcm (the fusee.bin associated with the Atmoshpere 1.1.1 release. The switch booted, passed the first two atmosphere splash screens, got to the switch splash screen then had another fatal error 0x1B5C02 (2002-3502). I am using FW 11.0.1. Please help!

First crash while loading a game:
Atmosphère Fatal Report (v1.1):
Result: 0x290 (2144-0001)

Program ID: 0100000000001000
Process Name: qlaunch
Firmware: 11.0.1 (Atmosphère 1.1.1-master-99c74469e)
General Purpose Registers:
Start Address: 00000039be600000
Stack Trace:
ReturnAddress[00]: 00000039be80e098
ReturnAddress[01]: 00000039be68c7b4
ReturnAddress[02]: 00000039be8e61b0
ReturnAddress[03]: 00000039be8e629c
ReturnAddress[04]: 00000039be8e5d30
ReturnAddress[05]: 00000039bef51264
ReturnAddress[06]: 00000039bef28788
ReturnAddress[07]: 00000039be93c9b0
ReturnAddress[08]: 00000039be93c1dc
ReturnAddress[09]: 00000039be7f1618
ReturnAddress[10]: 00000039be7f4884
ReturnAddress[11]: 0000000000000000
ReturnAddress[12]: 0000000000000000
ReturnAddress[13]: 0000000000000000
ReturnAddress[14]: 0000000000000000
ReturnAddress[15]: 0000000000000000
ReturnAddress[16]: 0000000000000000
ReturnAddress[17]: 0000000000000000
ReturnAddress[18]: 0000000000000000
ReturnAddress[19]: 0000000000000000
ReturnAddress[20]: 0000000000000000
ReturnAddress[21]: 0000000000000000
ReturnAddress[22]: 0000000000000000
ReturnAddress[23]: 0000000000000000
ReturnAddress[24]: 0000000000000000
ReturnAddress[25]: 0000000000000000
ReturnAddress[26]: 0000000000000000
ReturnAddress[27]: 0000000000000000
ReturnAddress[28]: 0000000000000000
ReturnAddress[29]: 0000000000000000
ReturnAddress[30]: 0000000000000000
ReturnAddress[31]: 0000000000000000


Second Crash when loading fusee.bin via Tegra
Atmosphère Fatal Report (v1.1):
Result: 0x1B5C02 (2002-3502)

Program ID: 0100000000000024
Process Name: ssl
Firmware: 11.0.1 (Atmosphère 1.1.1-master-99c74469e)
General Purpose Registers:
Start Address: 0000006f23000000
Stack Trace:
ReturnAddress[00]: 0000006f23008d58
ReturnAddress[01]: 0000006f23036bac
ReturnAddress[02]: 0000006f2306a99c
ReturnAddress[03]: 0000006f23069a78
ReturnAddress[04]: 0000006f23069878
ReturnAddress[05]: 0000006f23061388
ReturnAddress[06]: 0000006f2322bda4
ReturnAddress[07]: 0000006f2322b9e4
ReturnAddress[08]: 0000006f231c57a4
ReturnAddress[09]: 0000006f231bac54
ReturnAddress[10]: 0000006f231baee8
ReturnAddress[11]: 0000006f231ce184
ReturnAddress[12]: 0000006f231cda74
ReturnAddress[13]: 0000006f231d66c8
ReturnAddress[14]: 0000006f231bc630
ReturnAddress[15]: 0000006f231bc3ac
ReturnAddress[16]: 0000006f231740d0
ReturnAddress[17]: 0000006f23171f0c
ReturnAddress[18]: 0000006f2316f898
ReturnAddress[19]: 0000006f231596e0
ReturnAddress[20]: 0000006f2315939c
ReturnAddress[21]: 0000006f2315cda8
ReturnAddress[22]: 0000006f230cce1c
ReturnAddress[23]: 0000006f230cd620
ReturnAddress[24]: 0000006f230c7fc4
ReturnAddress[25]: 0000006f230d83fc
ReturnAddress[26]: 0000006f2304b93c
ReturnAddress[27]: 0000006f2304baec
ReturnAddress[28]: 0000006f2304b9b0
ReturnAddress[29]: 0000006f2304bc10
ReturnAddress[30]: 0000006f23043150
ReturnAddress[31]: 0000006f2306482c

thanks!
 

basuo

Active Member
Newcomer
Joined
May 7, 2020
Messages
25
Trophies
0
Age
30
XP
407
Country
France
try delete the folder 01000000001000 in sd/atmosphere/contents/
I believe it's related to custom themes I had the same issue after updating. Deleting the folder fixed it.
 
  • Like
Reactions: BigOnYa

sudeki300

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2004
Messages
1,078
Trophies
1
XP
1,523
Country
United Kingdom
try delete the folder 01000000001000 in sd/atmosphere/contents/
I believe it's related to custom themes I had the same issue after updating. Deleting the folder fixed it.

if it was to do with themes atmosphere wouldn't have booted the first time, start with a fresh install of atmosphere , delete the old files first before copying new ones over.
 
  • Like
Reactions: BigOnYa

DonKedick

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2021
Messages
9
Trophies
0
Age
40
XP
41
Country
United States
if it was to do with themes atmosphere wouldn't have booted the first time, start with a fresh install of atmosphere , delete the old files first before copying new ones over.
ok so delete the "atmosphere" and "switch" folders from the SD root dir and start fresh? that way i can keep my root:\emuMMC with all of my games and saves?
 

DonKedick

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2021
Messages
9
Trophies
0
Age
40
XP
41
Country
United States
try delete the folder 01000000001000 in sd/atmosphere/contents/
I believe it's related to custom themes I had the same issue after updating. Deleting the folder fixed it.
1637958393315.png
 

sudeki300

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2004
Messages
1,078
Trophies
1
XP
1,523
Country
United Kingdom
ok so delete the "atmosphere" and "switch" folders from the SD root dir and start fresh? that way i can keep my root:\emuMMC with all of my games and saves?
mainly just your atmosphere folder, your switch folder can stay as it will just have nro files.
 

DonKedick

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2021
Messages
9
Trophies
0
Age
40
XP
41
Country
United States
mainly just your atmosphere folder, your switch folder can stay as it will just have nro files.
i deleted the sd:/atmosphere folder and replaced with the folder from the atmosphere zip file. same SSL error after the switch splash screen (0x1B5C02 (2002-3502). any other ideas? any idea which process is failing and if there could be a conflict of some sort?
 

DonKedick

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2021
Messages
9
Trophies
0
Age
40
XP
41
Country
United States
Did you try googling your error code?
so bottom line is there is reason to believe my EmuNAND got corrupted somehow? was this an unstable release or something with this issue being fixed in a future build? either way, i gotta try to backup saves and reform the SD and start completely from scratch?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: https://youtu.be/XMidFDN9VkI