Hacking Are these things normal after the softmii hack?

Wiiownzzz

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 25, 2008
Messages
90
Trophies
0
XP
93
Country
United States
1. If Wii is off and you press the "eject" button the Wii turns on and then you have to press it again in order for the disc to come out.

2. The homebrew channel intro must finish before starting the actual channel.

3. Standby light is never yellow even if connected to the internet, always red when off.

4. When grabbing a channel to move it it makes a scratching sound. (I actually don't remember if it did this before)

5. When going to settings it takes a longer than usual and you hear the setting pop up before it shows.

*6. (ONLY HAPPENED ONCE BUT TO SCARED TO TRY AGAIN) Playing a game (Disc channel) and then exited by pressing the Home button and then going to the Wii menu, after that I shut off my Wii and turned it back on, There was a white screen for a few seconds then a black one. I could hear the Wii and go to the channels but the screen color would change according to what channel I was on. Homebrew channel = blue and Mii channel = made it white.

*Number 6 only happened when I exited a game through the home button, it never happened again after that.
 

tj_cool

Site dev
Supervisor
Joined
Jan 7, 2009
Messages
10,064
Trophies
2
Location
This planet
XP
2,937
Country
Belgium
1. happens to me too
2. Maybe, never had any prob with it
3. Turn on stanby internet in the settings, if it is on it might be a preloader issue
4. It shouldn't make a sound at all
5. I usually have that too, dunno why
6. Uh, what?
 

ether2802

we have the techno...!!
Former Staff
Joined
Oct 14, 2007
Messages
4,349
Trophies
0
Age
39
Location
Pto. Vallarta
XP
292
Country
Mexico
1. If Wii is off and you press the "eject" button the Wii turns on and then you have to press it again in order for the disc to come out.
that's because preloader I think

2. The homebrew channel intro must finish before starting the actual channel.
yes the conversion to cIOS make the channels have a little delay to start

3. Standby light is never yellow even if connected to the internet, always red when off.
Preloader again

4. When grabbing a channel to move it it makes a scratching sound. (I actually don't remember if it did this before)
you didn't notice it before

5. When going to settings it takes a longer than usual and you hear the setting pop up before it shows.
again the conversion of cIOS

*6. (ONLY HAPPENED ONCE BUT TO SCARED TO TRY AGAIN) Playing a game (Disc channel) and then exited by pressing the Home button and then going to the Wii menu, after that I shut off my Wii and turned it back on, There was a white screen for a few seconds then a black one. I could hear the Wii and go to the channels but the screen color would change according to what channel I was on. Homebrew channel = blue and Mii channel = made it white.
That my friend I think as only happened to you but that must be because of the SysMenu having troubles to boot properly



Just an advice, if you are too scared because of this and want to get rid of:
NEVER EVER EVER EVER DELETE ANY FILE
ok..?
sure..?
did you understand step 1..?
well now just make sure no one is using the internet conection and perform an update to 3.4, do not even have the PC ON, windoze always is looking for updates.
when it finishes, if you have Gamma Launcher you can continue using it, and ig don't want it anymore, just use the cIOS Uninstaller 1.1 and then just delete the HBC thru the Wii Settings, and you're done, you'll be back to a "sinless Wii"
laugh.gif
 

Golfman560

TheRapist.com
Member
Joined
Dec 29, 2008
Messages
1,099
Trophies
0
Age
13
Location
Living with seals
Website
Visit site
XP
54
Country
1. Happens to me too, I think if you have Preloader it does that.
2. Supposed to happen.
3. Preloader again, version 0.27 kinda fixes it but not fully fixed.
4. Never really lsitened to the sound.
5. Not sure
6. Huh?
 

Wiiownzzz

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 25, 2008
Messages
90
Trophies
0
XP
93
Country
United States
ether2802 -I don't want to virginize my Wii I love softmii. I'm thinking that the reason #6 happened was that either (1) I was playing a red steel backup and I didn't patch the IOS or (2) I accidentally installed preloader twice, used the hack removal thing then reinstalled it upgraded to preloader .27.
 

Brian117

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 1, 2007
Messages
3,272
Trophies
0
Age
31
Location
Cleveland, OH
XP
643
Country
United States
Wiiownzzz said:
1. If Wii is off and you press the "eject" button the Wii turns on and then you have to press it again in order for the disc to come out.
2. The homebrew channel intro must finish before starting the actual channel.
3. Standby light is never yellow even if connected to the internet, always red when off.
4. When grabbing a channel to move it it makes a scratching sound. (I actually don't remember if it did this before)
5. When going to settings it takes a longer than usual and you hear the setting pop up before it shows.
*6. (ONLY HAPPENED ONCE BUT TO SCARED TO TRY AGAIN) Playing a game (Disc channel) and then exited by pressing the Home button and then going to the Wii menu, after that I shut off my Wii and turned it back on, There was a white screen for a few seconds then a black one. I could hear the Wii and go to the channels but the screen color would change according to what channel I was on. Homebrew channel = blue and Mii channel = made it white.
*Number 6 only happened when I exited a game through the home button, it never happened again after that.

1. That's like that for every Wii. Don't worry.
2. I think I know what you're talking about. When you click the HBC channel, and when you hit Start, you have to wait a little while for it to load, correct? I think the slow loading is due to the Wii still reading the Game Disc. And loading it via the Disc Channel. Wait for everything to load then try.
3. That you can fix through the Wii settings. Go under, Settings->Internet->Wiiconnect24-> Standby Connection->On.
4. Same as me. Don't worry. It's always done that to me. It's normal.
5. Once again, might be due to the Wii still reading the Game Disc. Wait till the disc is loaded and try again.
6. That I can't answer. Never had that problem before. I could try it later on my Wii and see.

/2cents
 

Wiiownzzz

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 25, 2008
Messages
90
Trophies
0
XP
93
Country
United States
Brian117 said:
Wiiownzzz said:
1. If Wii is off and you press the "eject" button the Wii turns on and then you have to press it again in order for the disc to come out.
2. The homebrew channel intro must finish before starting the actual channel.
3. Standby light is never yellow even if connected to the internet, always red when off.
4. When grabbing a channel to move it it makes a scratching sound. (I actually don't remember if it did this before)
5. When going to settings it takes a longer than usual and you hear the setting pop up before it shows.
*6. (ONLY HAPPENED ONCE BUT TO SCARED TO TRY AGAIN) Playing a game (Disc channel) and then exited by pressing the Home button and then going to the Wii menu, after that I shut off my Wii and turned it back on, There was a white screen for a few seconds then a black one. I could hear the Wii and go to the channels but the screen color would change according to what channel I was on. Homebrew channel = blue and Mii channel = made it white.
*Number 6 only happened when I exited a game through the home button, it never happened again after that.

2. I think I know what you're talking about. When you click the HBC channel, and when you hit Start, you have to wait a little while for it to load, correct? I think the slow loading is due to the Wii still reading the Game Disc. And loading it via the Disc Channel. Wait for everything to load then try.


/2cents

Yes that's exactly what it does, hit start and it waits there about to where the water fills all the way then goes to the channel. I'm glad that most of these problems are normal because yeah lol, i dont want a demented Wii.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Psi has a new girlfriend but I have known her for like 28 years
    +1
  • The Catboy @ The Catboy:
    Is she you?
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Psi just become a sparkling vampire already
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    The Catboy it's weird there was always something between us.... But neither of us was single at the same time.... But last night we found out we both are... And hmmm 🥰
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    She has all my weak points smart funny blonde and she lights up the room when she walks in and nothing else exists when she is there
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I would eat the corn out of her.... Lol
    +1
  • Veho @ Veho:
    Psi! You're alive!
    +1
  • Veho @ Veho:
    ...and you have yet another new
    girlfried :rolleyes:
    +1
  • Veho @ Veho:
    MAKE HER SIGH A PRENUP
    +1
  • cearp @ cearp:
    PSI <3 🌽
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Lol Veho I'm down to 3
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Dumping one soon
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    My Facebook has like 120 women now or something lol
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Each one hotter than the last...
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Ordered a new SSD
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Your mom's an SSD lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Your mom writes to me fast
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    I haven't placed an order with Newegg since like 2016 lol
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Amazon Is better lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Hard to find a fast 2tb SSD for 130
    +1
  • Peretti @ Peretti:
    lately I downloaded super mario galaxy for wii, but in the first phase, right in the first cutscene of the game, the game freezes in that part, with the image appearing but completely frozen. I already had this problem with pikmin 2 but in the end I couldn't fix the problem. Has anyone had this problem, and if so, did you find a solution?
  • K3N1 @ K3N1:
    Moms spaghetti
    K3N1 @ K3N1: https://youtu.be/R-XUZE--qU8