Ak2i will not word on my dsi xl

Discussion in 'Acekard' started by cojobe, Oct 4, 2010.

Oct 4, 2010

Ak2i will not word on my dsi xl by cojobe at 1:03 AM (2,245 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    I have tried the update dsl thingy on another DS LITE! i didnt work, it still goes, "an error has occurred yadda yadda... idk what else to do, PLUS when i close mt dsi xl, it shuts off.. not enters sleep mode, Any suggestions?
     
  2. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Srry, a few typos, i ment to say, Ak2i will not work..
     
  3. Fudge

    Banned Fudge Remember that death is not the end, but only a tra

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    2,655
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    What firmware do you have? 1.4 or 1.4.1?
     
  4. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    For the ds? i think 1.4, i will have to check l8r... hoow will it make a difference?
     
  5. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Kind of confusing...

    You say the AK2i doesn't work on your DSi XL, but mention that when you close the lid it powers off rather than sleeps -- which I have to assume means 'when using the AK2i'.

    Also, what is the HWID of your AK2i?
    From AKAIO: Start -> More -> Help -> Bottom of the screen
    From the Updater: It says it (twice) i.e. 8080, 8181 at the top
     
  6. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    What does HWID mean? And can u simplify the rest, im not used to this [​IMG]
     
  7. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Doesn't really get any more simplified than the instructions I gave.
    HWID = Hardware ID. It's used to determine if your AK2i is a real or fake.

    If it is fake, you probably won't be able to update to 1.4/1.4.1.
     
  8. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    noo, it has worked before.. i just re-formatted it cus there was a game that wouldnt come off
     
  9. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Worked with AKAIO 1.5/1.6?
    If so, some clones had been able to use them.


    Anyway, you're still not describing your problem well.
    You made it sound like the AK2i didn't work on the DSi XL at all... Now you're saying it has worked before.

    Please answer these questions:
    -- Does the AK2i work on the DS Lite?
    -- What Icon does it show in the DSi/DSi XL?
    -- Can you get into the AceKard/AKAIO menu on the DSi XL?
    -- On the 1.4.1 updater, what is the HWID (along the 2nd line, 8181 here)?




    Actually... it sounds like you've mucked it up by mixing AKAIO and Loader versions based on the error (Protip: "yada yada yada" is NOT a good way to get help with an error message).
    Back up your Games and stuff to your Harddrive.
    Format your MicroSDHC: http://filetrip.net/file.php?id=6027
    Get a FRESH copy of AKAIO 1.7.1 from here: http://www.akaio.net/forum/viewtopic.php?t=557
     
  10. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Here are the awnsers of the questions in order-
    Yes
    Danny Phanton
    no, it comes up with the error message- "An error has occurred. Press and hold the Power Button to turn the system off. Please see the Nintendo DSi Operation Manual for help troubleshooting."
    I can only find out the HWID tomorrow, but im almost posotive its not a froad/fake
     
  11. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
  12. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Thanks, now i just have 2 find my sisters ds...
     
  13. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    But wait, my dsi xl still turn off instead of sleep mode when i close it.. Any help for that??
     
  14. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    But wait, my dsi xl still turn off instead of sleep mode when i close it.. Any help for that??
     
  15. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    It's been asked many times...
    I'm not sure if there is a solution, but you should be able to search for it.
     
  16. cojobe
    OP

    Newcomer cojobe Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    You have no idea how to fix??
     

Share This Page