1. starlightsong

    starlightsong Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 22, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thank you! I wasn’t sure if something else on my end was causing this issue, but I tried with a couple of different villagers, making sure it wasn’t an event day while I tried to move them, and each one was infinitely stuck in boxes. I was only able to get them out by using NHSE and editing the flag. Other than that this is an amazing app, very easy for me to set up, and everything else I’ve done with it has worked perfectly, so I really appreciate your work on it!
     
    berichan likes this.
  2. berichan

    OP berichan ACNHMobileSpawner dev
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    188
    Country:
    Antarctica
    As it writes to mainNsoBase+Offset it will break functionality with the current USB-Botbase build. I've been wanting to add/build the new functionality to USB-Botbase for a while but I won't be adding the functionality until there's parity between sys and usb (I don't plan to lock out functionality to sys only)
     
    thuggothic likes this.
  3. vgplayer54

    vgplayer54 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    407
    Country:
    Canada
    This app is amazing! Is there a way to choose which bridge or incline will be built when you inject them into your inventory?
     
  4. NinjaNook

    NinjaNook Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 31, 2020
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Anyway to add the NPC visitor editing like NHSE has. Would be great! Thanks for all your work on the project
     
  5. berichan

    OP berichan ACNHMobileSpawner dev
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    188
    Country:
    Antarctica
    Seeing as Nintendo are patching out things like this (like the star trees) I probably won't be exposing them in the app any time soon.

    Should definitely be possible, working on some villager stuff for a while but I'll add it to my todo list (:
     
  6. Xiuminoppaya

    Xiuminoppaya Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    Saudi Arabia
    Where is the video?
     
  7. berichan

    OP berichan ACNHMobileSpawner dev
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    188
    Country:
    Antarctica
    The setup video? It's in the opening post, you have to open the spoiler tab. Alternatively, here:

     
    Xiuminoppaya likes this.
  8. dozer2k4

    dozer2k4 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    Does anyone have a better understanding of the USB to android option - its not working for me?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    My Setup for the android side

    Android Phone Samsung S20+
    Official Nintendo USB cable
    UGreen OTG USB C to USB A cable
     
  9. berichan

    OP berichan ACNHMobileSpawner dev
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    188
    Country:
    Antarctica
    You'll have to elaborate a bit more than "it's not working" for me to help you. Do any popups come up? Have you tested the example script that comes with USB-Botbase to rule out any issues with your switch/setup? Did you follow all the steps here? https://github.com/berichan/ACNHMobileSpawner/wiki/USB-botbase
     
  10. dozer2k4

    dozer2k4 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    @berichan Ive set everything up as per the steps

    The switch is saying connected
    Your program is saying connected

    when i press Read USB i get the Error FailValidate
    so i unclick Vaildate Ram and then it fills all slots with (item #000)
    but i still cant write usb with anything

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Ive only just set this switch up with Animal Crossing and i only have 20 slots atm - is it anything to do with
    there is no account associated to it either and im using
    Atmosphere 0.14
    No Cheats or programs for cheats installed or active
    in not using sysnand if thats anything either
     
  11. dozer2k4

    dozer2k4 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    Just a thought is it game version dependent?
     
  12. berichan

    OP berichan ACNHMobileSpawner dev
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    188
    Country:
    Antarctica
    You may have shifted RAM, try the resolution steps here: https://github.com/berichan/ACNHMobileSpawner/wiki/FAQ-and-Troubleshooting


    Yes, it only works with the latest versions (1.4.0 and 1.4.1)
     
  13. dozer2k4

    dozer2k4 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    Doh ok trying the updated version - facepalm
     
  14. dozer2k4

    dozer2k4 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    LOL well that sorted it - upgraded to 1.41 and works a charm - but i cant get the other one to work - Poker ;) which is very odd

    so that being said - the hotspot option might work now as i was having that issues with that too
     
  15. berichan

    OP berichan ACNHMobileSpawner dev
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    188
    Country:
    Antarctica
    Poker and ACNHMS do pretty much the same thing, so you may have a driver issue. Do the experimental desktop versions of ACNHMS work for you over USB?
     
  16. dozer2k4

    dozer2k4 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    ok - so im currently trying to do it over Hotspot

    I changed USB to SYS 1.4
    i had to turn off Validate Ram
    i can read fine but im getting the empty presents issue now
    ive tried rebooting switch and holding L while game loads
     
  17. dozer2k4

    dozer2k4 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    Still trying to iron out the issues with Hotspot - so thus far
    Mobile Version 1.4
    Hotspot Enabled and connected to from switch
    ACNHMobileSpawner can see me on the phone
    (connected Successfully)
    Validate Ram On - - Fail Validate
    Validate Ram Off - - Can read and and see my toon (fetch name) and the contents of my bag
    on switch open inventory same as ACNHMobileSpawner (10 tree Branches)
    Drop branches - now Inventory empty
    write - fills up with empty Presents
    Rebooted switch and tried again - nothing same thing
    Rebooted holding L to load games - same again
     
  18. berichan

    OP berichan ACNHMobileSpawner dev
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    188
    Country:
    Antarctica
    Again, your RAM is shifted. Restart your switch and immediately boot the game while loading L. Make sure you don't have any sysmodules that shift RAM loaded and atmosphere cheats are not active.
    https://github.com/berichan/ACNHMobileSpawner/wiki/FAQ-and-Troubleshooting
     
    dozer2k4 likes this.
  19. dozer2k4

    dozer2k4 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    I dont have any cheats at all
    i turned out i had to reboot the phone too

    quick question do USB and SYS need to be separate or will there be a time where both will co exist - as i can also now get the PC to work fine - but some of the items are hard to read lol

    Great work btw

    an idea - the rocks that you hit for clay, gold etc - can they be spawned and then dropped where you want them
    can the PC version be made bigger
    when and if you save your configs - a search so i can drop and find them in a particular folder

    TIA
     
  20. shanefromoz

    shanefromoz GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    1,603
    Country:
    Australia
    Hello all question with the mobile app what happens when you run out of empty tiles?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - ACNHMobileSpawner, Crossing, Horizons